جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ , 19 Apr 2024
جالب است ۰
گفتگو با علیرضا صالحی، رئیس همایش کارآفرینی در ICT ایران

فضای مجازی یک بستر مناسب برای کارآفرینی

تندیس پرتو زرین را به کارآفرینان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تقدیم خواهیم کرد
موضوعات و محورهای این همایش در چهار حوزه اصلی تقسیم بندی می شود. این چهار حوزه شامل کارآفرینی در فناوری اطلاعات، کارآفرینی در حوزه امنیت اطلاعات، کارآفرینی در حوزه بانکداری الکترونیک و در نهایت کارآفرینی در فناوری ارتباطات است.
اگر بپـذیریم کارآفرینی فرآیندی است که طی آن فردی با ایـده ای نو و خلاقانه و شناخت مناسب از فرصت ها، به ایجاد کسب و کاری جدید می پردازد، در نتیجه بدیهی است که حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دارای بهترین پتانسیل برای ایجاد و پرورش چنین فرآیندی است. 

به گزارش افتانا(پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، نگاهی به تاریخچه شرکت های فناور دنیای ICT نشان می دهد بسیاری از نام های بزرگ تجاری، براساس ایده هـایی مناسب و خلاقانه و در فضایی کارآفرینانه توانسته اند کسب و کاری را راه اندازی کنند، شرکت هـایی که اغلب از فضاهای کوچک، پارکینگ ها و یا خوابگاه های دانشجویی فعالیت خود را آغـاز کرده انـد. 

اگر بخواهیم همین الگـو را در کشورمـان بررسی کنیم در می یـابیم که شرکت هـای بسیاری هستند که با معدود نفرات، در فضایی کوچک اما با فکری خلاق و ایده ای درخشان کار خود را آغاز کرده اند و هم اکنون بر قله های افتخار گام بر می دارند. شرکت هایی در حوزه بانکداری الکترونیک، امنیت اطلاعات و خدمات فنـاوری اطلاعات که با همین شیوه، کسب و کاری فنـاورانه را پایه گـذاری کرده اند و همچنان نیز مشغول به فعالیت هستند. همین افق روشن و همین پتانسیل قوی در فناوری اطلاعات سبب شده تا نخستین همـایش ملی مدیریت کارآفرینی در این حـوزه شکل بگیرد و محمل مناسبی برای بروز خلاقیت و شکوفایی استعدادهای ایرانی باشد. 

در سالی که تولید ملی و حمایت از سرمایه ایرانی سر لوحه فعالیت های آن قرار گرفته است، بایسته است که این همایش به محل تبادل افکار و تجربیات موفق کارآفرینان این حوزه بدل شود و به عنوان رویدادی سالانه، جایگـاهی باشد برای نمـایش و عرضه توانمندی هـای ایرانیـانی که فکر و سرمـایه خود را در راه کارآفرینی در ایران عزیز نهـاده اند. 

با این مقدمه و برای آشنایی بیشتر با اهداف، موضوعات و محورهای اصلی و همچنین برگزاری همزمان نمایشگاه جنبی این همایش، با علیرضا صالحی، رئیس همایش ملی مدیریت کارآفرینی در فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران و همچنین مدیر عامل موسسه دیده بان آی تی گفت و گو کردیم. در ادامه مشروح این گفت و گو را می خوانید.

برای نخستین بار در کشور از سوی بخش خصوصی قرار است همایشی ملی با رویکرد کارآفرینی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران برگزار شود. لطفاً در مورد هدف از برگزاری چنین همایشی توضیح دهید.
نخستین همایش ملی کارآفرینی در فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران با با کسب مجوز از معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری، درروزهای ۱۶ و ۱۷ آبان ماه سال جاری در هتل استقلال تهران برگزار و مسائل و مشکلات پیش روی کارآفرینان در این حوزه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. 

در واقع ما سعی خواهیم کرد از طریق برگزاری سخنرانی و میزگردهای تخصصی با حضور چهره ها و شرکت های شاخص به بررسی و جمع‎بنـدی مسائل و مشکلات، چالش ها و موانع پیش روی کارآفرینـان پرداخته و شرایط ایجاد بستری پویا و مناسب را برای تبادل آرا و ارائه راهکارها بین کارآفرینان فراهم آوریم. 

ما تلاش کرده ایم این همایش فرصتی باشد تا کلیه کارآفرینان حوزه ICT کشور از نزدیک با یکدیگر دیدار داشته و در فضایی همدلانه به بررسی مسائل و مشکلات پیش روی حوزه گسترده فناوری اطلاعات و ارتباطات بپردازند تا در نهایت با نهادینه کردن فرهنگ حمایت از کارآفرینان داخلی، به ویژه کارآفرینان این حوزه، گام‎های بلندی برای اعتلای فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران برداریم.

موضوعات و محورهای اصلی مورد بررسی در این همایش شامل چه مواردی است؟
موضوعات و محورهای این همایش در چهار حوزه اصلی تقسیم بندی می شود. این چهار حوزه شامل کارآفرینی در فناوری اطلاعات، کارآفرینی در حوزه امنیت اطلاعات، کارآفرینی در حوزه بانکداری الکترونیک و در نهایت کارآفرینی در فناوری ارتباطات است. 

در کنار محورهای اصلی، بیش از بیست زیر مجموعه در هر یک از این حوزه ها نیز وجود دارد. مدل های به کارگیری فناوری اطلاعات، تهدیدات اینترنتی، دورکاری و کارآفرینی، ایجاد و استقرار کسب و کار و... بخشی از این زیرمحورها هستند. 

علاوه بر این سعی خواهیم کرد از طریق برگزاری پنل های تخصصی و همچنین کارگاه ها امکان ارتباط نزدیکتر کارآفرینان حوزه ICT کشور را با یکدیگر فراهم کنیم. از جمله سرفصل های این پنل ها می توان به روش های تامین منابع مالی در حوزه پروژه های کارآفرینانه فناوری اطلاعات، اجرای طرح دورکاری در سازمان ها و تاثیر آن بر شکوفایی خلاقیت کارکنان، بررسی چالش های دانشجویان و دانش آموختگان کارآفرینی در فرآیند ایجاد کسب و کار و... اشاره کرد. 

درکنار میزگردهای تخصصی، کارگاه های گروهی دیگری نیز به منظور بررسی بیش از ده سرفصل مثل راهکارهای توسعه و بررسی سبک های کارآفرینی، مدیریت ریسک در پروژه های کارآفرینانه فناوری اطلاعات، توسعه مفهوم کارآفرینی در سطح کشور و... با حضور کارآفرینان و همچنین مدیران شرکت های فعال در این حوزه برگزار خواهد شد. سایت همایش به این نشانی از بیستم شهریورماه آماده ثبت نام علاقمندان است.

شاید بتوان گفت یکی از مهمترین بخش های این همایش معرفی چهره ها
و شرکت های برتر کارآفرین سال کشور باشد. در این خصوص و همچنین نحوه انتخاب کارآفرینان برتر نیز توضیح دهید.

همزمان با این همایش قرار است آئین بزرگداشت کارآفرینان برگزیده این حوزه با معرفی چهره ها و همچنین شرکت های برتر کارآفرین در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات انجام شود. هدف ما از برگزاری چنین بزرگداشتی، قدردانی از زحمات افراد و شرکت هایی است که تمام تلاش خود را برای کارآفرینی، تولید و سربلندی میهن عزیزمان صرف کرده اند. 

برای انتخاب چهره و همچنین شرکت کارآفرین برتر در هر حوزه، بخش های گوناگونی را در نظر گرفته ایم تا بتوان با انجام ارزیابی های دقیق در نهایت به یک جمع بندی کامل و صحیح در این زمینه دست پیدا کنیم. 

برای ارزیابی منصفانه، هیئت داوران هر بخش مجزا و هر بخش پرسشنامه مخصوص به خود را خواهد داشت. همچنین برای جلوگیری از بروز هر ابهامی در روند کار داوری، کلیه پرسشنامه ها بدون اسم و یا نشان تجاری دراختیار هیئت داوران قرار خواهد گرفت. در نهایت و پس از انتخاب چهره ها و همچنین شرکت های برتر کارآفرینی از سوی هیئت داوران، تندیس پرتو زرین به آنها اهدا خواهد شد. 

افرادی که علاقه هستند طرح های کارآفرینانه آنها حول محورهای اعلام شده داوری شده و در نهایت در جشن کارآفرینان ICT تندیس پرتو زرین و جایزه ملی کارآفرینان را دریافت کنند، از ۱۰ مهر ماه با مراجعه به وب سایت همایش نسبت به ثبت نام و اعلام کاندیداتوری در این بخش اقدام کرده اند.

اما نکته ای که لازم است اینجا به آن اشاره کنم اینکه، مکمن است عده ای تصور کنند فرد کـارآفرین برتر الــزاما باید خــود یا مدیــر و یا مالک کسب و کــار باشــد. اگرچه اغلب کـارآفرینــان خـود مالـک و مدیـر کسب وکار نیـز هستنـد، امـا کارآفرینانی که تنهـا با حضــور در بدنـه سـازمـان بـه کارآفرینی و ارائـه ایـده هــای بـدیـع می پردازنـد و کارآفرینـانی کـه بـه نـام کارآفـرین سـازمانی آن هـا را می شنـاسیم نیز داوری شده و می توانند جز کارآفرینان منتخب سازمانی قرار گیرند.

به داوری در هر بخش به صورت مجزا اشاره کردید. حوزه هایی که در آن برترین ها مورد ارزیابی قرار می گرند و معرفی می شوند، درچه زمینه هایی هستند؟
در ۱۵ بخش مجزا داوری برای معرفی کارآفرین برتر انجام خواهد شد. چهره کارآفرین سال، چهره کارآفرین زن سال، مدیر کارآفرین، چهره کارآفرین جوان، کارآفرین برتر سازمانی، شرکت برتر کارآفرین، شرکت برتر کارآفرین مستقر در مراکز رشد، صادر کننده برتر کارآفرین، پایگاه اینترنتی کارآفرین، پژوهشگر برتر کارآفرینی، بانک برتر کارآفرین، طرح برتر کارآفرینی، کارآفرین برتر بانکداری الکترونیک، کارآفرین برتر امنیت اطلاعات و در نهایت رسانه برتر کارآفرین، ۱۵ بخشی هستند که به صورت جداگانه مورد داوری قرار می گیرند.

با نزدیک شدن به روزهای برگزاری و ملی شدن آن، تحولاتی هم در دبیرخانه همایش ایجاد شده است. همانطوری که در خبرها خواندیم جلسات کمیسیون های مشورتی همایش برگزار خواهد شد. البته تاکنون دو جلسه از این سلسله جلسات برگزار شده است. نقش این کمیسیون ها در تصمیم گیری ها در همایش چیست.
به منظور تبیین سیاست ها، محورها و اهداف اصلی همایش، هفت کمیسیون مشورتی با عناوین کمیسیون مشورتی کارآفرینی در حوزه "بانکداری الکترونیک"، حوزه "امنیت اطلاعات"، حوزه "فناوری ارتباطات"، حوزه "فناوری اطلاعات"، حوزه "رسانه"، حوزه "جوانان" و "زنان" تعریف شده اند. در واقع این کمیسیون ها اصلی ترین بازوهای مشورتی، محل رایزنی در خصوص محورهای همایش، تهیه آیین نامه های ارزیابی، تدوین شاخص ها و هدایت کمیته داوران همایش هستند. 

همانطوریکه شما هم اشاره کردید، تاکنون کمیسیون مشورتی جوانان کارآفرین و کمیسیون مشورتی زنان کارآفرین تشکیل جلسه داده و در جلسه اول جواد افتاده به عنوان دبیر کمیسیون و در جلسه دوم آزاده داننده، رئیس شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور به عنوان رئیس و فریبا یاراحمدی به عنوان دبیر این کمیسیون انتخاب شدند. جلسات کمیسیون های دیگر نیز برنامه ریزی شده و به زودی برگزار و اخبار آن منتشر خواهد شد.

- با توجه به اینکه در این همایش سعی شده است فعالان عرصه ICT به طور فعالانه ای حضور داشته باشند، اعضای شورای سیاست گذاری این همایش را نیز معرفی کنید.
آقایان مهندس علی حکیم جوادی ( رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران)، مهندس اسماعیل رادکانی (سازمان فناوری اطلاعات ایران)، دکتر اسماعیل براری (رئیس مرکز تحقیقات مخابرات ایران)، مهندس نصر ا... جهانگرد (مرکز تحقیقات مخابرات)، دکتر جلیل خاوندکار (پارک علم و فناوری زنجان)، دکتر ولی الله فاطمی (شرکت توسن)، پروفسور معتمد نژاد (پدر علوم ارتباطات ایران)، دکتر یونس شکرخواه (دانشگاه تهران)، دکتر رمضانعلی صادق زاده (پژوهشکده میکرو الکترونیک) و خانم مهندس آزاده داننده (سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور) از جمله اعضای شاخص شورای سیاستگذاری هستند.
البته شورای خوشبختانه شورای سیاستگذاری همایش اعضای برجسته دیگری نیز دارد که به دلیل آنکه هنوز اعلام حضور آنان رسمی نشده و جزء مدعوبن هستند، اسامی آن ها را اعلام نکرده ایم. اما مطمئنا هرکدام از اعضای قطعی و مدعو شورای سیاستگذاری با اعتباری که دارند، بر درجه اهمیت و اعتبار همایش خواهند افزود.

همایش ملی مدیریت کارآفرینی در کنار خود یک نمایشگاه جنبی نیز خواهد داشت. هدف از برپایی چنین نمایشگاهی در کنار این همایش چیست؟
همـزمان بـا برگـزاری این همـایش ملی، یک نمـایشگـاه جنبی نیز با همین عنوان برگزار خواهد شد. هدف از برگزاری این نمایشگاه ایجــاد فضایی منـاسب بـرای ارتبـاط بی واسطه کلیـه افـراد و شـرکت های کارآفرین بـا مشتـریان و سـرمایه گـذاران است. 

کلیه شرکتها، افـراد و پژوهشگـرانی که توانستـه اند در حوزه فناوری اطلاعـات و ارتباطات، ایـدهها و فعالیتهـای جدیـدی را به مرحله تجاریسـازی برسانند و یا همـان فرآیندهـای گـذشتـه را در قالبی نو ارائه کرده اند، میتوانند در این نمایشگاه حضور داشته باشند. ضمن آنکه بانک ها و موسسات سرمایه گذاری در کنار شرکت های بزرگ نیز به عنوان سرمایه گذارا یا خریداران ایده نیز در نمایشگاه حضور خواهند داشت. ثبت نامدر فضای نمایشگاهی نیز از سی ام شهریورماه میسر خواهد بود.
کد مطلب : 3468
https://aftana.ir/vdcc.eq1a2bq04la82.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی