جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ , 29 Mar 2024
جالب است ۰
در گفت‌و‌گو با مدیرعامل پرشیا سیستم:

تجهیزات شبکه قربانی حمایت از تولید محصولات مخابراتی شد

ما تولیدکننده تجهیزات شبکه در داخل کشور نداریم.ما تنها در کشور توانسته‌ایم رک‌های شبکه را که به عنوان تجهیزات جانبی شبکه مطرح است تولید کنیم. البته تولیدکننده‌های محدودی در زمینه تولید کانکتور و همچنین کابل‌های شبکه وجود دارد.
منبع : روزنامه فناوران
بخش شبکه بازار سخت‌افزار کشور همیشه با سرو صدای کمتر و ثبات بیشتری نسبت به بخش قطعات رایانه‌ای به کار خود ادامه داده است. این بخش از بازار به دلیل تخصصی‌تر بودن نسبت به بخش دیگر بازار همواره دارای مشتریان خاص بوده و به تبع آن محصولات آن نیز تخصصی است. 

البته با افزایش کاربرد شبکه در سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف و حتی در شرکت‌های خصوصی کوچک به واسطه مزایای مختلف این فناوری، این بازار نیز گسترش پیدا کرده و نوسانات در قیمت و عرضه قطعات از اهمیت خاصی برخوردار شده است. 

به گزارش افتانا(پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، در این راستا و به منظور تامین قطعات مورد نیاز بازار شبکه، شرکت‌های بسیاری در حال فعالیت هستند تا نیازهای کاربران را در این حوزه برآورده کنند. پرشیا سیستم یکی از شرکت‌های پیشرو در ارایه خدمات شبکه‌ای و امنیتی است. در مورد اوضاع بازار تجهیزات شبکه گفت‌وگویی با حسن اسدی مدیر عامل پرشیا سیستم ترتیب داده‌ایم که می‌خوانید.

پرشیا سیستم در چه زمینه‌ای در حال فعالیت است؟
پرشیا سیستم در حوزه تجهیزات شبکه با برند آلمانی Level one در بازار حضور دارد و تمامی محصولات Active این شرکت را در بازار عرضه کرده است. البته با برندهای مختلفی همچون NUUO, IMege در زمینه تجهیزات امنیتی و Equipنیز برای ارایه کالاهای Passive در بازار حضور داریم.

در ابتدای مرداد ماه شرکت‌های واردکننده تجهیزات شبکه شاهد تغییر در تعرفه ورود تجهیزات شبکه بودند،این تغییر در تعرفه چه تاثیراتی روی ورود کالاهای شبکه‌ای و قیمت آنها داشته است؟
متاسفانه با تصویب این نوع تعرفه گذاری شرکت‌های واردکننده و از جمله شرکت پرشیا سیستم دچار مشکلات بسیاری برای ورود کالاهای خود شده‌اند. این قانون باعث شده که تجهیزات خانگی از قبیل مودم‌های ADSL روترهای خانگی، اکسس پوینت‌ها و نیز سوییچ‌های کوچک ۵پنج یا هشت پورت یا حتی ۱۶ پورت‌های سایز متوسط نیز نسبت به قبل هزینه تعرفه آنها در گمرگ چندین برابر شود که این امر باعث تغییر قیمت در بازار هم خواهد شد. در نتیجه کاهش حجم خرید را شاهد خواهیم بود. 

این قانون در اصل به ضرر محصولات خانگی کوچک و متوسط تمام شدکه حجم وسیعی از بازار را هم در بردارند. چنان که این موضوع موجب شد تا در بازار شاهد کاهش حجم قطعات باشیم و کالاها و تجهیزات شبکه افزایش قیمت عمده‌ای داشته باشد.

بعضی از اعضای کمیسیون ماده یک در وزارت صنعت معدن و تجارت بر این باورند که این تعرفه در راستای حمایت از تولیدکنندگان داخلی است.آیا در حال حاضر در کشور تولیدکننده تجهیزات شبکه به صورت تخصصی وجود دارد؟
خیر. ما تولیدکننده تجهیزات شبکه در داخل کشور نداریم.ما تنها در کشور توانسته‌ایم رک‌های شبکه را که به عنوان تجهیزات جانبی شبکه مطرح است تولید کنیم. البته تولیدکننده‌های محدودی در زمینه تولید کانکتور و همچنین کابل‌های شبکه وجود دارد. به نظر من این تصمیم بیشتر برای حمایت از تولید کنندگان وسایل مخابراتی تهیه و تدوین شده اما به دلیل واضح نبودن قانون، تعرفه کیلویی کالاهای مخابراتی و کالاهای شبکه درهم تلفیق شده‌ و ما شاهد اعمال این قانون برای تجهیزات شبکه هم هستیم.

با توجه به اینکه شما از اعضای کمیسیون شبکه نظام صنفی رایانه‌ای هستید اقداماتی برای تفکیک کالاهای مخابراتی و کالاهای شبکه‌ای انجام داده‌اید؟
ما نامه‌نگاری‌های بسیاری با کمیسیون ماده یک وزارت صنعت معدن و تجارت داشته‌ایم و درخواست کرده‌ایم تا به این موضوع رسیدگی شود.
در این راستا از طریق کمیسیون شبکه نظام صنفی رایانه‌ای نیز اقداماتی صورت گرفته است امیدواریم که در آینده نزدیک ترتیبی صورت بگیرد که این کالاها از کالاهای مخابراتی تفکیک شود و تعرفه آنها نیز مجددا به وضعیت قبل از این قانون برگردانده شود. البته این تغییر تنها مشکل موجود نیست. تغییر در معیار آزمایشات برای ورود کالاها نیز مساله‌دار شده است.

در مورد این مساله توضیح دهید.
طبق آیین نامه تایید نمونه تجهیزات ارتباطی و فناوری اطلاعات، سازمان تنظیم مقررات رادیویی مکلف است مطابق ماده ۲ این آیین نامه تایید نمونه تجهیزات و نرم افزار ارتباطی وارداتی را به عمل آورد. 

علی رغم اینکه سازمان تنظیم مقررات رادیویی مطابق نامه شماره ۳/۳/۴/۲۲۹۱ مورخ ۹۰/۸/۲ به سازمان نظام صنفی رایانه‌ای خود را مکلف به انجام تست‌هایEMC,safetyوperformance و تست شرایط محیطی کرده است اما در حال حاضر نه‌تنها تست‌های safety وEMC که ضروری‌ترین تست‌ها به نظر می‌رسد انجام نمی‌گیرد بلکه تنها قسمتی از آن انجام می‌شود که تست کارایی است که انجام آن نیز نه‌تنها مبتنی بر استاندارد نیست بلکه مبتنی بر RFC است که بر خلاف استانداردهای نهادهایی که معیار پذیرش مشخص ملی یا بین المللی دارند است. 

ضمن اینکه در این آزمایشگاه غیر تخصصی بابت تست یک سوییچ ۸ یا ۵ پورت خانگی که بین ۲۰ تا ۵۰ هزار تومان قیمت دارد هزینه ای معادل دو میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

شما برای حل این مشکلات اقداماتی انجام داده‌اید؟
بله ما طی ماه‌های گذشته نامه‌نگاری‌هایی از طریق کمیسیون شبکه نظام صنفی انجام داده‌ایم که یکی از این نامه‌ها با مهر و امضای بیش از پنج شرکت وارد کننده تجهیزات شبکه به کمیسیون برای پیگیری فرستاده شده است. همچنین ما در جلساتی که در کمیسیون شبکه نظام صنفی داشته‌ایم سعی کردیم تا به سازمان تنظیم مقررات رادیویی یک آزمایشگاه تخصصی وسایل شبکه را معرفی کنیم تا این مشکل رفع شود.

برنامه‌های آینده پرشیا سیستم برای حضور در بازار چیست؟
فعلا با توجه به وضعیت موجود و این نوسانات در بازار ارز نمی توانیم آینده را پیش بینی کنیم.
کد مطلب : 3471
https://aftana.ir/vdcg.u9wrak9tqpr4a.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی