جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ , 29 Mar 2024
تعداد نظر۱
جالب است ۰
رونمایی از نرم‌افزار بومی اطلاعات مکانی

«گیتی» پا به عرصه GIS کشور گذاشت

اختصاصی افتانا
روز هجدهم نوامبر، هم‌زمان با روز جهانی GIS، از سامانه بومی سه بعدی اطلاعات مکانی کشور (GITI) رونمایی شد.

سودابه محمدپور
روز هجدهم نوامبر، هم‌زمان با روز جهانی GIS، از سامانه بومی سه بعدی اطلاعات مکانی کشور (GITI) رونمایی شد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، روز چهارشنبه ۲۷ آبان‌ماه در مراسمی به همت کنسرسیوم گیتی متشکل از شرکت دانش‌بنیان نگاه‌افزار، شرکت فناوران هنر امروز و شرکت مهندسین مشاور نوآوران علوم مکانی هم‌زمان با روز جهانی GIS از نرم‌افزار گیتی، سامانه بومی سه بعدی اطلاعات مکانی کشور، در تالار ایوان شمس رونمایی شد. 

در این مراسم مهندس شاهرخ فرخی، متخصص سنجش از دور (RS)، درباره کاربردهای GIS در جهان سخن گفت و اظهار داشت: موضوع GIS از زمان فکر کردن بشر به ایجاد نقشه آغاز شد و تا امروز که دیجیتالی شدن و تکنولوژی‌های مختلف به آن افزوده شدند مفهوم و روند آن رو به کمال است. افزایش حجم و دقت اطلاعات، به‌کارگیری آنها را در این دانش پیچیده‌تر کرده و این امر باعث شده تا بهر‌ه‌مندی از فناوری‌های روز برای گردآوری صحیح اطلاعات و کاربرد درست آنها در توسعه این دانش به ضرورت تبدیل شود. 

مهندس سید ابوالفضل میرقاسمی، متخصص GIS، نیز درباره چالش‌های GIS در کشور گفت: اطلاعات مکانی در توسعه پایدار بسیار تأثیرگذار است و لازم است که گردآوری، تدوین و تصمیم‌گیری بر اساس آن به‌درستی صورت گیرد. تا به این جریان لطمه نزند و برای این امر زیرساخت داده مکانی (DSI)، استاندارد باشد تا به کاهش هزینه و ارتقای کیفیت منجر شود. 

وی همچنین مسائلی مانند فرار مغزها، موانع فرهنگی فردی و سازمانی در به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات، بی‌توجهی در به‌کارگیری نیروی انسانی مجرب، استفاده از اطلاعات نادرست و مقاومت در برابر به‌کارگیری فناوری‌های نوین را ازجمله مشکلات سد راه پیشرفت GIS در کشور دانست. 

در ادامه مهندس عباس گلی جیرنده، مشاور ارشد پروژه سامانه گیتی به معرفی این محصول پرداخت و مهندس محمود سلطانی نیز به‌عنوان تهیه‌کننده و برنامه نویس ارشد سامانه، ضمن اشاره به تجربیات سایر کشورها در این زمینه اظهار داشت: ایده اولیه این کار از درخواست یک سازمان آغاز شد که نیاز به شناخت محیطی برای نمایش اطلاعات مکانی باقابلیت دسترسی روی وب، موبایل و دسکتاپ داشت که این امر قطعا همگامی و همکاری GIS و IT را می‌طلبید و هرچه این دو با یکدیگر هماهنگ‌تر باشند پروژه‌های این چنینی به موفقیت نزدیک‌تر خواهند شد.

سامانه گیتی (Geospatial Information Technology Iinfrastructure) سامانه نوین مدیریتی بر مبنای اطلاعات مکانی است که در محیطی یکپارچه امکان گردآوری اطلاعات، نمایش بسیار پیشرفته و آنالیز آنها را به‌عنوان بستر GIS سازمانی فراهم آورده تا بتواند خدمات و نیازهای خام موردنیاز یک سازمان را به‌یکباره بر روی همه پلتفرم‌های رایج مانند دسکتاپ، وب و موبایل عرضه کند. 

همچنین این سامانه قابلیت پشتیبانی از اکثر فرمت‌های استاندارد GIS که شامل سه دسته نقشه‌های رستر (پیکسلی)، نقشه‌ها و اشکال برداری و اطلاعات توصیفی تکمیلی از کتابخانه‌های GDAL/ OGR تدوین شده توسط کنسرسیوم بین‌المللی OGC را داراست.

کد مطلب : 10409
https://aftana.ir/vdcdno0f.yt0zz6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


مهران هوده
با سلام. ضمن ابراز خرسندی از این خبر، اعلام میکنم اولین نرم افزار تماماً ایرانی در زمینهء اطلاعات جغرافیایی و پردازش تصاویر ماهواره ای توسط اینجانب در سالهای 1378تا 1384 در شرکت ایزایران و به همراه گروهی مجرب از متخصصین این رشته تولید و توسعه یافت.
در آن زمان این اولین باری بود که یک نرم افزار با قابلیتهای 3 بعدی و تحلیلهای رایج در GIS ، در کشور تولید میشد.
این نرم افزار در سال 1382 برنده جایزه در جشنوارهء بین المللی خوارزمی شد و در سال 2003 بعنوان یکی از ده نرم افزار برتر ایرانی در نمایشگاه Cebit آلمان شرکت کرد.
اطلاعات عمومی این نرم افزار را بهمراه تصاویری از آن میتوانید در سایت بنده مشاهده نمایید:
www.MehranHoodeh.com