چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 24 Apr 2024
جالب است ۰
با وجود حمله سایبری به وزارت نفت

صادرات نفت با مشکلی مواجه نشده است

حمله سایبری اخیر به سرورها و رایانه های شرکت نفت ایران برای مختل کردن فعالیت عادی تاسیسات نفتی صورت گرفت که با وجود این حملات، خللی در صادرات نفت ایجاد نکرده است.
منبع : خبرگزاری فارس
حمله سایبری اخیر به سرورها و رایانه های شرکت نفت ایران برای مختل کردن فعالیت عادی تاسیسات نفتی صورت گرفت که با وجود این حملات، خللی در صادرات نفت ایجاد نکرده است.

به گزارش افتانا، ده ها وب سایت خبری فعال در حوزه فناوری و همین طور خبرگزاری های مختلف این خبر را با جزییات فراوانی بازتاب دادند.

در این گزارش ها حمله یاد شده به انتشار یک ویروس در شبکه رایانه ای وزارت نفت نسبت داده شده و از پاک شدن برخی اطلاعات به دنبال آن خبر داده شده است. همچنین بر این نکته که حملات یاد شده تاثیری بر صادرات نفت ایران نداشته هم تاکید شده است.

رسانه های خارجی این حمله را تلاش دیگری برای مختل کردن فعالیت عادی تاسیسات صنعتی مختلف ایران بعد از حمله کرم استاکس نت به تاسیسات هسته ای نطنز توصیف کرده اند. این کرم پیچیده تلاش می کرد تا با خرابکاری در سانتریفیوژهای سایت نطنز به این تاسیسات آسیب برساند.

بدافزار دیگری که بعد از حمله استاکس نت شناسایی شد، Duqu نام داشت که طراحی پیچیده اش مخفی کردن آن را برای مهاجمان ساده تر کرده بود. همچنین شرکت امنیتی روسی کاسپراسکای در اوایل سال ۲۰۱۱ از انتشار بدافزاری دیگری به نام Stars خبر داده بود که صنایع نظامی ایران را هدف قرار داده بود و بخشی از Duqu محسوب می شد.

برایان کنتس مدیر امنیتی شرکت مک آفی در گفتگو با سایت وی تری پیش بینی کرده که در آینده سیستم های آسیب پذیر و قدیمی صنعتی در ایران باز هم هدف حملات گسترده تری قرار می گیرند تا از این طریق به زیرساخت های حساس ایران آسیب وارد شود.

به گفته وی به دنبال حملات قبلی ، حال طیف های گوناگونی به اجرای حملات سایبری تروریستی علاقمند شده اند که از جمله آنها می توان به جانیان سایبری، هکرها و حتی دولت – ملت ها اشاره کرد. به گفته وی در سراسر جهان چنین حملاتی به صنایع به طور گسترده اتفاق می افتد، اما با توجه به آنکه اطلاعات چندانی در مورد این خرابکاری ها منتشر نمی شود، بررسی دقیق ماهیت آنها کار دشواری است.

Liam O Murchu مدیر گروه واکنش امنیتی شرکت سمانتک هم در گفتگو با کامپیوترورلد احتمال داده که حمله اخیر درراستای تداوم حملات نسخه های مختلف بدافزار Duqu به صنایع مختلف ایران باشد، هر چند شواهد قطعی وجود ندارد که حملات قبلی با حمله روز گذشته مرتبط باشند.

به گفته وی بررسی ها نشان می دهد حملات روز گذشته بیشتر وب سایت های ایرانی را هدف قرار داده بودند و به احتمال زیاد از طریق کرم های مخرب انجام نشده اند.

اخبار منتشر شده هم نشان می دهد که این حملات منبع خارجی داشته اند و از طریق نرم افزارهای آلوده صورت نگرفته اند. با این حساب ممکن است سهل انگاری داخلی یا اشکالات سیستم های رایانه ای، به موفقیت حمله سایبری روز گذشته کمک کرده باشد.
کد مطلب : 1042
https://aftana.ir/vdci.5azct1aurbc2t.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی