پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 25 Apr 2024
جالب است ۰
اين روزها، آنلاين معامله کردن سهام در اين بازار، جاي خود را در ميان روش‌هاي سنتي کتبي و تلفني بازکرده و البته هواداران زيادي هم دارد.

اين روزها، آنلاين معامله کردن سهام در اين بازار، جاي خود را در ميان روش‌هاي سنتي کتبي و تلفني بازکرده و البته هواداران زيادي هم دارد. 

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، پنج سالي است که معاملات آنلاين، جاي خود را در بازار سرمايه بازکرده‌اند. بازاري که بر اساس التهاب اخبار سياسي و اقتصادي روز معامله رفتار مي‌کند و به‌عبارتي (آينده را معامله مي‌کند). 

اين روزها، آنلاين معامله کردن سهام در اين بازار، جاي خود را در ميان روش‌هاي سنتي کتبي و تلفني بازکرده و البته هواداران زيادي هم دارد. هرچند هنوز معايبي از قبيل باگ‌هاي نرم‌افزاري و کمبود پهناي باند در آن ديده مي‌شود، اما بسياري از مشکلات معاملات سنتي را از بين برده و سبب افزايش تعداد سهام‌داران بازار نيز شده است. در همين رابطه در گفت‌وگويي با عليرضا مستقل، مدير تحليل کارگزاري تدبيرگران فردا به بررسي افت‌وخيز معاملات آنلاين در بورس اوراق بهادار پرداخته‌ايم که در ادامه مي‌خوانيد. 

چرا معاملات آنلاين، وارد سيستم معاملاتي بورس اوراق بهادار شد؟
تا ۵ سال پيش بازار بورس اوراق بهادار، در دسترس همه افراد نبود. افراد علاقه‌مند براي سرمايه‌گذاري در اين بازار، بايد به کارگزاري‌ها مراجعه مي‌کردند و کارگزاري‌ها به‌صورت دستي، دستور خريدوفروش را انجام مي‌دادند. پس از آن، درگذر زمان به‌دليل تغيير بازار سرمايه و رقابت بين کارگزاران بعضي از مشتريان مي‌توانستند به‌صورت تلفني خريدوفروش انجام بدهند اما اين امر همگاني نبود.
 
همراه با توسعه بازار و اصلاح قوانين مربوط به بازار سرمايه و بورس و رقابت بين کارگزاران براي جذب مشتري، معامله تلفني براي اکثر مشتريان فعال بازار ممکن شد و براي همه در دسترس قرار گرفت، اما معاملات آنلاين در جهت حل مشکلاتي که در معاملات تلفني ايجاد مي‌شد و دسترسي مشتريان و علاقه‌مندان به‌صورت مستقيم به سيستم معاملات راه‌اندازي و پياده‌سازي شد. امروزه هر فرد به‌راحتي با هر سرمايه‌اي مي‌تواند کد کاربري و کلمه عبور دريافت کند و خريدوفروش مدنظر خود را انجام دهد.

در رابطه با اولين نرمافزارهاي معامله آنلاين توضيح دهيد؟
در حال حاضر، به‌طورکلي ۳ نوع نرم‌افزار در بازار وجود دارد که ۲ نوع آن قديمي و ديگري محصول ۲ سال اخير است. اين نرم‌افزارها که با نام‌هاي رايان هم افزار و موس تريدر، شناخته مي‌شوند، در طول زمان ارتقا پيدا کرده‌اند. البته غالب اصلي آنها همچنان حفظ شده و يک نرم‌افزار جديد اضافه‌شده است هرچند همچنان حدود ۹۵ درصد از کل معاملات الکترونيکي از طريق ۲ نرم‌افزار اوليه نامبرده شده انجام مي‌گيرد.

تحليل‌هاي آنلاين و تحليل‌هاي تکنيکال چگونه جاي خود را در اين بازار، باز کردند؟
تحليل‌هاي آنلاين معاملات و يا تحليل‌هاي تکنيکال که در بازار سرمايه انجام مي‌گيرند، مبتني بر قيمت هستند. يعني فقط به قيمت و حجم معاملات و تاريخ انجام معاملات در آن توجه مي‌شود. به عبارتي در اين تحليل‌ها سعي مي‌شود بر اساس گذشته، تحليل و پيش‌بيني از آينده رفتار بازار سرمايه يا يک سهام خاص به دست آيد. اين تحليل‌ها با استفاده از نمودار بيان‌شده و به خاطر آسان بودن يادگيري اوليه استفاده از اين امر، اکثر جوانان و تازه‌واردان بازار سرمايه از آن استقبال ميکنند. به صورتي که با مطالعه چند کتاب و شرکت در کلاس‌هاي تحليل تکنيکال وارد بازار سرمايه شده‌اند و با سيستم معاملات الکترونيک با ۲ کليک به‌راحتي مي‌توانند خريد يا فروش انجام دهند. اين امور در نگاه اول ساده و جذاب به نظر مي‌آيد به‌خصوص در بازار صعودي سال‌هاي قبل. اما متأسفانه اکثراً افرادي که با اين ديد و به همين راحتي وارد بازار سرمايه شدند با سختي و ضرر زياد از بازار خارج شدند چون بازار بورس هم مانند هر جاي ديگر نيازمند دانش و تخصص و مهارت خاص خود است و درواقع صرفاً با يک نام کاربري و کلمه عبور و چند کلاس تحليل تکنيکال نمي‌توان در اين بازار موفق بود. درحالي‌که افراد با سعي و ممارست و يادگيري علوم مربوطه مي‌توانند در اين بازار موفق شوند. تحليل تکنيکال در نگاه اول بسيار ساده است. بسياري از افراد با مطالعه ۵ تا ۱۰ کتاب در عرض يک ماه يا حتي ۱ هفته مي‌توانند شروع به استفاده از نمودارها و کشيدن خط‌هاي تحليلي کنند، اما نکته مهمي که افراد به آن بي‌توجه هستند، اين است که تحليلي که بهصورت تحليل تکنيکال به دست مي‌آيد مانند هر تحليل ديگري ميتواند ۱۰۰ درصد اشتباه باشد، حتي اگر خود تحليل صحيح انجام شود.
 
مورد ديگر آن است که بعضي افراد که خود علم تحليل تکنيکال را به‌صورت کامل فرانمي‌گيرند، مي‌توانند در تحليل‌هاي خود دچار اشتباهات جزیي شود و کل تحليل را زير سؤال ببرند. بنابراين فرآيند خريدوفروش نبايد به‌طور کامل مبتني بر تحليل باشد. زيرا ممکن است تحليل درست باشد، اما اينکه چه زماني و به چه قيمتي خريدوفروش انجام شود، فرايندي کاملاً مستقل از تحليل است و در رابطه و تعامل با خود بازار به‌صورت جداگانه به دست مي‌آيد. به همين دليل است که در کل بازارهاي سرمايه کمتر کسي هست که هم تحليل و هم خريدوفروش صحيحي انجام دهد و بتواند سود خوبي به دست آورد. البته افرادي که توانسته‌اند در اين بازار دوام بياورند و تجربه کسب کنند بعد از مدتي به رويه مطمئن‌تري در بازار سرمايه دست‌يافته‌اند. هرچند کسب سود در بازار سرمايه، تا حد زيادي بستگي به روند خود بازار دارد که اگر رو به بالا باشد سود حاصل مي‌شود و اگر رو به پايين باشد، کسب سود، بسيار سخت خواهد بود. پس طبق صحبت‌هاي اوليه اگر کسي با صرفاً با يک نام کاربري و کلمه عبور و چند کلاس تحليل تکنيکال وارد بازار سرمايه بشود ضرر مي‌کند. 

باز شدن جايگاه سيستم‌هاي آنلاين در بازار سرمايه، چقدر به ورود سرمايه‌هاي عظيم به بازار کمک مي‌کند؟
مطمئناً بي‌تأثير نبوده‌است، زيرا که هرچه سطح دسترسي افراد به يک بازار راحت‌تر باشد، مسلماً افراد راحت‌تر جذب آن بازار مي‌شوند. از سرمايه‌هاي کوچک گرفته تا کلان. مي‌توان گفت در حال حاضر افزايش سطح دسترسي، به‌عنوان مزيت اين سيستم‌ها شمرده مي‌شود.

معايب ۳ نرم‌افزار نام‌برده شده چيست؟
اين نرم‌افزارها و هر نرم‌افزار ديگري باگ و معايب خود را دارند. البته در ابتداي شروع به کار اين نرم‌افزارها، مشکلات بيشتر بود، اما به‌مرورزمان، مشکلات کمتر شد. 

به‌طور مثال در اوايل کار با نرم‌افزارها، مشاهده مي‌شد که ارتباط بين نرم‌افزار و سرور معاملات قطع مي‌شد و معامله انجام نمي‌شد که البته اين مشکل دفعات زيادي در روز تکرار مي‌شد. 

البته در طول زمان اين مشکلات برطرف شد و اکنون مشکل خاصي وجود ندارد، به‌جز اينکه گاهي به‌دليل ازدحام معاملات، به علت کمبود پهناي باند معاملات کاملاً قطع مي‌شود که به نظر مي‌رسد با ارتقاي جديد نرم‌افزارها، اين مشکل هم حل شده باشد. 
مرجع: ماهنامه دیده‌بان فناوری-شماره پنجم

کد مطلب : 10661
https://aftana.ir/vdcdf90f.yt0z96a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی