جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 26 Apr 2024
جالب است ۰
طبق بررسی‌های محققان مردم معتقدند به‌لحاظ اخلاقی بهتر است که خودروهای هوشمند در شرایط بحرانی سرنشینان خود را به کشتن بدهند تا عابران پیاده را که در آن‌صورت هم چنین خودرویی ارزش به‌کارگیری ندارد.
منبع : خبرگزاری فارس

طبق بررسی‌های محققان مردم معتقدند به‌لحاظ اخلاقی بهتر است که خودروهای هوشمند در شرایط بحرانی سرنشینان خود را به کشتن بدهند تا عابران پیاده را که در آن‌صورت هم چنین خودرویی ارزش به‌کارگیری ندارد. 


به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، 75 درصد شرکت‌کنندگان در یک نظرسنجی که توسط مجله ساینس انجام شده معتقدند اخلاقی‌تر آن است که خودروهای هوشمند خودران تک‌سرنشین خود را به کشتن دهند و در عوض از کشته و زخمی شدن ده‌ها عابر پیاده جلوگیری کنند، البته این افراد می‌گویند حاضر به خرید خودرویی نیستند که به چنین شیوه‌ای برنامه‌ریزی شده‌باشد.

انجام‌دهندگان این تحقیق چنین وضعیتی را یک بحران اخلاقی دانسته و می‌گویند انسان‌ها از یک‌سو تمایل به آزادی در حین رانندگی دارند و از یک‌سو باید پایبند به قوانین و مقررات باشند تا سلامت خود را حفظ کنند. در سال‌های آینده و با همه‌گیر شدن استفاده از خودروهای خودران چالش‌های موجود در این زمینه تشدید خواهد شد.

در بخش دیگری از این تحقیق مردم اذعان کرده‌اند اگر الگوریتم‌های امنیتی خودروهای خودران توسط دولت‌ها تعیین شود آنها تمایل کمتری به خرید چنین خودروهایی خواهند داشت.

بحث در مورد قوانین و الگوهای اخلاقی استفاده از خودروهای هوشمند بدون نیاز به راننده چندسالی است که آغاز شده، اما این اولین تحقیق دانشگاهی در مورد تصورات عمومی در این زمینه است.

با توجه به نگرانی‌های مردم در این زمینه طراحی الگوریتمی که هم منافع مردم را حفظ کند و هم حامی ارزش‌های اخلاقی باشد کار ساده‌ای به نظر نمی‌رسد.

کد مطلب : 11347
https://aftana.ir/vdcfemdy.w6dyjagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی