جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ , 19 Apr 2024
جالب است ۰
برخی نمایندگان بخش خصوصی حوزه ICT در دیداری با وزیر ارتباطات فرصت مطرح کردن دغدغه‌های این حوزه را یافتند.
منبع : خبرگزاری ايسنا

برخی نمایندگان بخش خصوصی حوزه ICT در دیداری با وزیر ارتباطات فرصت مطرح کردن دغدغه‌های این حوزه را یافتند.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، برخی نمایندگان بخش خصوصی در دیداری با وزیر ارتباطات به صحبت‌ رو در رو با محمود واعظی پرداختند.

 دیدار وزیر ارتباطات با نمایندگان بخش خصوصی در شرایطی برگزار شد که به نظر می‌رسید نمایندگان این بخش کمتر به بیان دغدغه‌های تخصصی خود پرداخته و تنها به برخی کلی‌گویی‌ها اکتفا کردند. 

ناصرعلی سعادت، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در این دیدار  اشاره‌ای به وام وجوه اداره‌شده داشت و خطاب به وزیر ارتباطات گفت: اگر در این زمینه از وزارت ارتباطات تشکر کنیم ممکن است همکاران ما انتقاداتی داشته‌باشند به هر صورت ما در سازمان نظام صنفی کارگروه‌هایی را ایجاد کرده‌ایم تا بر این حوزه کار کارشناسی صورت‌بگیرد.

وی همچنین از آمادگی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای برای همکاری در حوزه‌های مختلفی مانند امنیت و سخت‌افزار و غیره یاد کرد و افزود: در این حوزه‌ها نیز کمیته‌هایی در سازمان نظام صنفی مشغول فعالیت هستند.

سعادت همچنین به بحث اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و ادامه داد: در بخش‌های مختلفی که قرار است بودجه‌گذاری صورت‌بگیرد، لازم است بخش خصوصی را نیز به‌عنوان پیمانکار ندیده و آن را به‌عنوان سرمایه‌گذار در نظر بگیریم، اما اگر نگاه بر این باشد که دولت خود آن را به انجام برساند، قطعا اتفاق جالبی رخ نخواهد داد.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در پایان گفت: لازم است در فعالیت‌های اقتصادی حوزه‌های مختلف اطمینان و امنیت کافی وجود داشته‌باشد و بخش خصوصی بتواند سرمایه خود را وارد بازار کند و برهمین اساس هم در هر کجا رگولاتور فعال بوده و درست عمل کرده بخش خصوصی وارد میدان شده‌است.

امیرحسین سعیدی ، دیگر فعال بخش خصوصی نیز در این مراسم به صحبتی کوتاه پرداخته و متذکر شد: معمولا در صحبت‌هایی که صورت می‌گیرد نمایندگان دولت‌های مختلف از اقدامات مثبت خود می‌گویند، اما بهتر آن است که به جای تعریف از مشکلات‌شان بگویند.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت توجه به حوزه ICT و تاثیر این بخش در شفافیت اقتصادی و کاهش فسادها اظهار کرد: در چنین بحث‌هایی بحث آبروی نظام تعریف می‌شود، اما متاسفانه دولت گاهی به‌دلیل بالابودن هزینه‌ها ممکن است برخی پروژه‌ها را به انجام نرساند، در‌صورتی‌که در فضای مناسب بخش خصوصی می‌تواند به این عرصه ورود کرده و به‌شدت از هزینه‌های دولت بکاهد.

بیدآبادی دیگر فعال خصوصی حاضر در این جلسه به وجود شرکت‌های شبه‌دولتی در مناقصات پروژه‌ها اشاره کرد و این موضوع را از جمله مشکلات برشمرد.

وی همچنین از عدم آمادگی سیستم بانکی برای ارائه‌ تسهیلات به فعالان عرصه ICT یاد کرد و گفت: حتی اگر در این حوزه وامی هم داده‌شود سود آن بسیار بالا خواهد‌بود.

این فعال بخش خصوصی کمبود نیروهای متخصص را نیز از دیگر دغدغه‌های این حوزه برشمرد و ادامه‌داد: حتی زمانی که نیروهای انسانی با مهارت بالا تربیت می‌شوند، این افراد با درآمدهای بیشتر توسط شرکت‌های شبه‌دولتی جذب می‌شوند.

بیدآبادی در پایان صحبت‌های خود با اشاره به آمارهای اعلام شده مبنی بر ضریب نفوذ ۴۷ درصد اینترنت متذکر شد: البته باید به بحث شکاف دیجیتالی توجه‌داشت که اکنون بسیاری از این افراد دانش کافی را برای استفاده از اینترنت ندارند.

محمدی دیگر نماینده بخش خصوصی در ابتدای صحبت‌های خود با اشاره به این‌که معمولا ۹۰ درصد مشکلاتی که بیان می‌شوند تکراری بوده و راه‌حل آنها مشخص است، گفت: طی سال‌های گذشته یک فرصت طلایی در این عرصه ایجاد شده و نسل جدیدی در حوزه استارتاپ‌ها وارد عرصه شده‌اند که بدون حمایت خوب پیش می‌روند.

وی ادامه داد: چنین فرصت‌هایی فقط در کشورهایی مانند ایران و در برخی مقاطع زمانی رخ می‌دهد که باید قدر آن را دانست تا این شرکت‌ها رشد چند برابری داشته‌باشند. اگر در این حوزه‌ها مانند کشورهای دیگر برای شرکت‌های موفق معافیت‌هایی در نظر گرفته‌شود این شرکت‌ها می‌توانند به‌عنوان سمبل موفقیت پیش رفته و سایر شرکت‌ها هم برای ادامه‌ مسیر به فعالیت آنها توجه‌کند. بدین‌ترتیب همه‌چیز به شکل اتوماتیک پیش خواهد‌رفت، اما مشکل آن است ما شرکت‌های بزرگ و موفق در حوزه ICT نداریم.

این نماینده بخش خصوصی ادامه داد: برای رسیدن به این نقطه نیاز به حمایت نیست و شاید تنها کاستن از نگرانی‌های فعالان این بخش پاسخگو باشد، چراکه اکنون برخی کسب‌وکارها در این فضا خوب فعالیت می‌کنند و در سال رشد درآمدی بیش از ۱۰۰ درصد دارند، اما ممکن است در طول روز دو بار تصمیم جدی بگیرند که فعالیت خود را متوقف‌کنند.

وی در ادامه با اشاره به موضوعاتی مانند مالیات بر کارشناسی نادرست مبالغ درخواستی به‌عنوان مالیات اظهار کرد: گاهی ممکن است در این بخش بررسی‌های کارشناسانه لطماتی زیادی وارد کرده و درآمد شرکت‌ها ۱۰ تا ۲۰ برابر خلاف واقعیت و نه خلاف اظهارنامه تکمیل‌شده توسط شرکت‌ها ارزیابی شود.

محمدی همچنین به بحث توافق‌های هسته‌ای و ورود سرمایه‌گذاری خارجی اشاره کرد و بر لزوم توجه کافی بر این بخش یاد کرد.

رحمتی دیگر نماینده بخش خصوصی هم در این جلسه با اشاره به رکود موجود در این عرصه اظهار کرد: به‌شدت نیاز به تحریک مثبت تقاضا داریم به‌عبارت دیگر اکنون در حوزه ICT کشور اقداماتی صورت گرفته تا زیرساخت‌هایی فراهم شده‌است، اما در عمل تحرک کافی در حوزه اجرایی‌شدن رخ نداده و تمهیدات لازم در این عرصه اندیشیده نشده‌است.

وی با اشاره به لزوم بهره‌گیری از تجارب کشورهای پیشرفته در این عرصه عنوان کرد: اکنون مسائلی مانند بیمه و مالیات امان شرکت‌ها را بریده و مشکلات متعددی برای آنها ایجاد کرده‌است.

ربیعی، رئیس پژوهشگاه ICT دانشگاه شریف، نیز در این جلسه در صحبتی کوتاه عنوان‌کرد: دانشگاه محلی برای کسب دانش است و نه مهارت به همین دلیل نباید انتظار داشت که نیروهای دارای مهارت در حوزه ICT از دانشگاه خارج‌شوند، چرا که این نیروها در دانشگاه دانش لازم را می‌آموزند تا بتوانند در اسرع وقت مهارت‌های مربوطه را به‌دست آورند.

وی همچنین از آمادگی با این دانشگاه برای همکاری با شرکت‌های مختلف در زمینه تربیت نیروهای متخصص خبر داد.

کد مطلب : 11349
https://aftana.ir/vdchwxnz.23nzkdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی