جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ , 29 Mar 2024
جالب است ۰
در نمایشگاه فناوری اطلاعات جیتکس 2016 بیش از ۱۴۴ کشور با جدیدترین ایده‌ها و محصولات خود حضور پیدا کردند.
منبع : سایبربان

در نمایشگاه فناوری اطلاعات جیتکس 2016 بیش از ۱۴۴ کشور با جدیدترین ایده‌ها و محصولات خود حضور پیدا کردند. 

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، نمایشگاه جیتکس ۲۰۱۶ کار خود را از ۱۶ اکتبر شروع کرد و تا۲۰ اکتبر ادامه پیدا می‌کند. جیتکس به‌عنوان بزرگ‌ترین نمایشگاه فناوری آسیای غربی شناخته شده و شرکت‌های بسیاری از سراسر دنیا در آن حضور پیدا می‌کنند و در این رویداد بیش از ۴هزار غرفه وجود دارد. 

در این نمایشگاه فناوری‌های مختلفی در زمینه‌ روبات‌ها، حسگرهای بیومتریک، چاپگرهای سه‌بعدی و خودروهای هوشمند معرفی شده‌اند.

بخش امنیت شبکه‌ شرکت کسپرسکی در روز دوم نمایشگاه اعلام کرد به‌طور میانگین ۱۷.۴ درصد از کاربران آسیای غربی در سه‌ماهه‌ سوم سال ۲۰۱۶ از طریق اینترنت با تهدیدات سایبری مواجه شده‌اند. بر اساس این گزارش کاربران کشورهای قطر با ۲۴.۴، امارات با ۲۲.۸، کویت با ۲۰.۱ و عربستان با ۱۷.۱ درصد بیشتر از دیگران مورد تهدید واقع‌شده‌اند؛ بنابراین با توجه به اینکه شهرهای هوشمند در بعضی از این مناطق در‌حال شکل‌گیری هستند، امنیت سایبری آنها نیز باید بیشتر از گذشته موردتوجه قرار گیرد. 

خودروی خودران و یک برنامه‌ رزرو تاکسی که برای حمل‌ونقل عمومی تولیدشده‌اند نیز از دیگر محصولاتی است که در جیتکس امسال به نمایش در آمد. خودرویی به نام ویگو (WIGO) نیز به این نمایشگاه آمد. این خودرو با استفاده از فناوری چاپگر ۳ بعدی توسط دو شرکت دیجی روباتیکز (Digi Robotics) و دی‌درایورز (DiDrivers) در امارات ساخته شده و اولین خودروی خودران دوستدار محیط‌زیست به‌حساب می‌آید.

در بین شرکت‌های فین‌تک، یعنی شرکت‌های مرتبط با فناوری‌های مالی، از ایران فقط جی‌اس‌اس در جیتکس ۲۰۱۶ حضور داشت. جی‌اس‌اس در این نمایشگاه محصولات متنوعی در زمینه فناوری‌های پرداخت ارائه کرد که شاید یکی از آخرین محصولاتی که در این نمایشگاه ارائه کرده‌اند VTM است. 

شرکت آمریکایی هانی‌ول (Honeywell) نیز در این نمایشگاه، ماکتی از یک مسجد هوشمند را به نمایش گذاشت. سامانه‌های به‌کار رفته در این مسجد به‌صورت خودکار به تهویه هوا و تنظیم دما می‌پردازند و باعث می‌شوند تا ۳۵ درصد در مصرف انرژی صرف‌جویی شود. 

در نمایشگاه جیتکس روبات‌های پلیسی به نمایش گذاشته شده که به نظر می‌رسد به‌زودی در سطح خیابان‌ها به‌کار گرفته شوند و گشت‌زنی خود را شروع کنند. یکی از این روبات‌های پلیس می‌تواند دست خود را تکان داده و کاربران با استفاده از صفحه ‌نمایش روی آن، جرم‌های رخ‌داده را گزاش کنند. از این روبات می‌توان برای پرداخت هزینه‌ ترافیک نیز استفاده کرد. 

یکی از حاضران در نمایشگاه امسال شرکت معروف علی‌باباست. این شرکت مجموعه‌ای از پهپادها و روبات‌هایی را که توسط SME ساخته شده و در پلتفرم علی‌بابا مورد استفاده قرار می‌گیرد به نمایش گذاشته‌است. این شرکت قصد دارد که کسب‌و‌کار خود را با ارائه کسب‌وکارهای مختلف در منطقه خاورمیانه توسعه دهد و مدعی است که در منطقه بیشتر از یک‌میلیون مشتری دارد که از این رقم؛ چیزی بین ۵۰ تا ۶۰ درصد از حوزه خلیج فارس هستند.

سازمان راه و ترابری دبی (Dubai Roads and Transport Authority) و ارائه‌دهنده خدمات پرداخت دیجیتال سه‌گانه‌ امارات در روز دوم جیتکس با یکدیگر قرارداد همکاری امضا کردند. بر اساس این تفاهم‌نامه از این پس دارندگان نال کارت (Nol card) می‌توانند در بیش از ۲۰هزار فروشگاه مختلف از آن به‌عنوان کیف پول دیجیتالی استفاده کنند. درحال‌حاضر بیش از هفت‌میلیون نفر از کارت‌های مذکور استفاده می‌کنند.

خالد الاوادهی، مدیر مجموعه سیستم‌های خودکار راه و ترابری دبی، توضیح داد: «افزایش قابلیت‌های نال کارت راحتی بیشتری را برای کاربران فراهم می‌کند. به‌علاوه این فناوری به مرور زمان جایگزین پول نقد شده و امنیت مبادلات دیجیتالی را افزایش می‌دهد. هدف از انجام این کار افزایش بهره‌وری هزینه‌ها در دولت هوشمند امارات است.»

با توجه به گزارش‌های منتشره هم‌اکنون ۸۰ درصد از سازمان‌های امارتی قصد دارند بستر خدمات و تجارت دیجیتالی را برای خود فراهم کنند. این موضوع نشان می‌دهد با وجود مشکلات اقتصادی موجود، سازمان‌ها هنوز هم به سرمایه‌گذاری در بخش دیجیتال علاقه دارند. همچنین اعلام شد سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده روی فناوری هوش مصنوعی نسبت به سال ۲۰۱۴، بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته‌است. مقامات دبی امیدوارند تا سال ۲۰۲۰، سالانه ۲۰ میلیون بازدیدکننده داشته‌باشند؛ در‌نتیجه به فناوری‌های هوشمند بیشتری نیاز پیدا می‌شود.

کد مطلب : 11887
https://aftana.ir/vdcefv8z.jh8zvi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی