جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ , 19 Apr 2024
جالب است ۰
آذری جهرمی در مناظره با خرم‌آبادی درباره فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی

در مهار فضای مجازی کوتاهی نکرده‌ایم

دبیر کارگروه فیلترینگ از هشت هزار کانالی می‌گوید که هنوز مسدود نشده‌است و معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر ظرفیت‌های فضای مجازی می‌گوید که ماهانه ۱۳ هزار و ۲۰۰ کانال مجرمانه را بنا به تفویض کمیته مصادیق مجرمانه می‌بندیم.
دبیر کارگروه فیلترینگ از هشت هزار کانالی می‌گوید که هنوز مسدود نشده‌است و معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر ظرفیت‌های فضای مجازی می‌گوید که ماهانه ۱۳ هزار و ۲۰۰ کانال مجرمانه را بنا به تفویض کمیته مصادیق مجرمانه می‌بندیم.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر کارگروه فیلترینگ و محمدجواد آذری جهرمی، معاون وزیر ارتباطات، درخصوص وضعیت فضای مجازی و سیاست مدنظر درباره فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی، شب گذشته در یک مناظره تلویزیونی حضور یافتند.

خرم‌آبادی با اشاره به اینکه کانال‌های مجرمانه زیادی توسط مردم و رصدگران فضای مجازی شناسایی شده‌اند، گفت: همه اینها را همه‌روزه به وزارت ارتباطات ارسال می‌کنیم و وزارتخانه این کانال‌ها را برای مسدود شدن به مراجع ذی‌ربط ابلاغ می‌کند.

معاون دادستانی کل کشور با بیان اینکه بیش از دو سوم فضای مجازی در اشغال بیگانگان است، خاطرنشان کرد: کنترل بسیاری از پایگاه‌های فضای مجازی در اختیار ما نیست. ما هشت هزار کانال مجرمانه را شناسایی کرده و به وزارت ارتباطات ارسال کرده‌ایم که این کانال‌ها هنوز بسته نشده‌است. این هشت‌هزار کانال در جهت اقدام علیه امنیت ملی، علیه عفت و اخلاق عمومی و علیه مقدسات نظام در حال فعالیت هستند.

خرم‌آبادی با بیان اینکه این کانال‌ها باید از سوی وزارت ارتباطات به مدیران تلگرام برای مسدود شدن ابلاغ شود، اضافه کرد: تلگرام اعتقادی به این موضوعات نداشته و به همین دلیل اقدامی در این زمینه انجام نشده‌است. البته برخی از کانال‌های مستهجن از سوی این شبکه اجتماعی تعطیل شده‌است، اما به هر ترتیب تعریف موضوع «مستهجن» از سوی این شبکه با تعاریف ما تفاوت دارد. ما نمی‌گوییم تمامی فضای مجازی رها شده‌است، اما قسمت اعظم فضای مجازی کشور غیرقابل کنترل است.

دبیر کارگروه فیلترینگ مصادیق مجرمانه درباره نحوه شناسایی کانال‌های مجرمانه تلگرام، گفت: ما یک سامانه الکترونیکی داریم که کانال‌ها را از طریق آن شناسایی کرده و آن را به وزیر ارتباطات ابلاغ می‌کنیم. تاکنون ۴۰هزار کانال تلگرامی را مجرمانه تشخیص دادیم که بعضی از آنها اسم خود را عوض کرده و با نام جدید فعالیت خود را آغاز می‌کنند، اما هم‌اکنون ۲۰ هزار کانال تلگرامی مجرمانه تشخیص داده شده‌اند که ۱۲ هزار کانال از این تعداد با محتوای مستهجن فیلتر شده‌اند و تکلیف هشت‌هزار کانال هنوز مشخص نیست که این کانال‌ها علیه مقدسات و امنیت کشور مشغول به فعالیت هستند.

وی تاکید کرد: دستور فیلترینگ کانال‌های تلگرامی از سوی مقامات کشور و کارگروه مصادیق مجرمانه است که ریاست آن را دادستانی کل کشور بر عهده دارد.

معاون دادستانی کل کشور در امور فضای مجازی با بیان اینکه تقریبا به طور میانگین هفته‌ای ۳هزار و ۳۰۰ کانال تلگرامی مسدود می شود، ادامه داد: تمامی کانال‌ها از طریق سامانه الکترونیکی و رای مثبت و منفی اعضای کارگروه مجرم شناخته می‌شود و سلیقه شخصی در آن دخیل نیست.

دبیر کارگروه فیلترینگ مصادیق مجرمانه با اشاره به اینکه بیش از ۳۰ درصد کانال‌های مجرمانه فعالیت علیه امنیت کشور دارند، ادامه داد: با این حال وزارت ارتباطات به راحتی می‌گوید که تگلرام دستور ما را اجرا نمی کند. ما چرا امکان خدمات‌دهی به خارجی‌ها بدهیم.

وی با انتقاد از اینکه تمام اطلاعات روی تلگرام مربوط به ایران است، اضافه کرد: ما با بسته شدن این شبکه اجتماعی موافق نیستیم، اما وزارت ارتباطات در کار خود بسیار کوتاهی کرده و شرایطی ایجاد کرده که مردم به جای استفاده از شبکه ملی اطلاعات ارتباطات خود را در شبکه خارجی تلگرام مدیریت کنند. همان‌طور که جلوی قاچاق کالا را در کشور گرفته‌ایم باید جلوی قاچاق ارتباطات در فضای مجازی را بگیریم و به وزارت ارتباطات در این زمینه کوتاهی کرده‌است.

آذری جهرمی اما گفت: در ابتداي دولت ٩٠ درصد ‏مصرف كاربران از اينترنت جهاني و ١٠ درصد مربوط به محتواي داخلي بود. امروز اين آمار ٦٠به٤٠ درصد ‏است به نحوي كه ٤٠ درصد مصرف كاربران داخلي و٦٠ درصد خارجي است. از محتواي خارجي مصرفي كاربران ٢٥ درصد مربوط به تلگرام و ١٥ درصد مربوط به شبكه اينستاگرام است. لازم بود 10 تا دوازده سال پیش به مسیر حرکت تکنولوژی فکر می‌کردیم و اینکه در این زمینه عقب هستیم. اکنون ما  کار دوازده ساله را طی سه سال انجام داده‌ایم.

وی در واکنش به سخنان خرم‌آبادی درباره قانون‌مند نبود فضای مجازی گفت: در فضای مجازی مقرراتی داریم و یله نیست. 66 مورد مصادیق مجرمانه مطرح است که در سرویس‌های داخلی قابل اعمال است نه برای سرویس های خارجی. توهین‌ها و اقدامات ضد امنیتی در این فضا برای ما بی‌اهمیت نیستند. ماهانه 13 هزار و 200 کانال مجرمانه را بنا به تفویض کمیته مصادیق مجرمانه همچون موضوعات ضداخلاقی، امنیتی، داعش، خشونت و کودک آزاری، می‌بندیم.

معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: از نفوذ فضای مجازی می‌توان برای کلام حق استفاده کرد و وزارت ارتباطات در زمینه مهار فضای مجازی کوتاهی نکرده‌است.
کد مطلب : 12930
https://aftana.ir/vdce7o8z.jh8wxi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی