جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ , 29 Mar 2024
جالب است ۰
یک کلیک اشتباه و تصادفی بر روی تبلیغات مختلف می‌تواند عامل بزرگ حملات سایبری باشد که می‌توان با احتیاط از این خطرات در امان ماند.
منبع : پایداری ملی
یک کلیک اشتباه و تصادفی بر روی تبلیغات مختلف می‌تواند عامل بزرگ حملات سایبری باشد که می‌توان با احتیاط از این خطرات در امان ماند.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، ویروس‌ها از دهه ۹۰ میلادی اعلام حضور کردند، ولی بدافزار ها در سال‌های اخیر وارد این عرصه شدند و در تخریب سیستم‌ها بی‌نظیر بودند. یکی از دلایل عمده گرفتار شدن در دام بدافزارها، متصل بودن به اینترنت است. این روزها در هر زمان و هر مکانی افراد به اینترنت دسترسی دارند و این موضوع کار هکرها را ساده‌تر و گسترده‌تر کرده‌است.

به جرأت می‌توان گفت که حملات سایبری اخیر از بدترین حملات تاریخ بود و آسیب‌های زیادی به جوامع مختلف وارد کرد که در ادامه بدترین آنها را معرفی خواهیم کرد.

WannaCry
WannaCry یکی از پرحاشیه‌ترین حملات امسال بود که قطعاً همه با آن آشنا هستید. این باج‌افزار توانست مخفیانه به سیستم عامل نفوذ کند؛ داده‌ها را قفل کند و در ازای بازگرداندن آن به کاربران از آنها باج بگیرد.

بررسی‌ها نشان داده‌است که ۲۳۰هزار سیستم در ۱۵۰ کشور، قربانی این حمله سایبری بوده‌اند. هدف اصلی این باج‌افزار آسیب زدن به سازمان‌های مهم بود که می‌توان به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در انگلستان، سیستم قطار در آلمان و سیستم مخابراتی در اسپانیا اشاره کرد. خوشبختانه کاربران خانگی از این حمله خطرناک در امان بودند و مشکلی برایشان ایجاد نشد.

Shamoon یا Disttrack
Shamoon یک ویروس کامپیوتری است که بخش انرژی سیستم را مورد حمله قرار می‌دهد. Shamoon در سال ۲۰۱۲ توسط تیم  Cutting Swords of Justice توسعه یافت. هدف این تیم آسیب رساندن به شرکت Saudi Aramco در خاورمیانه بود که تا حدودی موفقیت‌آمیز بود و بیش از ۳۰هزار ایستگاه کاری را تحت‌تاثیر قرار داد و مانع اتصال آنها به اینترنت شد. این ویروس شرکت قطری ریگانس و شرکت LNG را نیز مورد حمله قرار داد.

Stuxnet
این حمله در پایان دولت بوش در آمریکا رخ داد و این دولت تلاش کرد تا با استفاده از این حمله سایبری تسلیحات هسته‌ای ایران را خراب کند. ایالات متحده آمریکا با همکاری اسراییل ویروسی به نام Stuxnet به وجود آوردند که می‌توانست به دستگاه‌ها متصل شود و آنها را کنترل کند. این حمله توانست هزار سانتریفیوژ را در ایران ناتوان کند و یک سلاح بسیار قدرتمند بود.

عملیات Shady RAT
در سال ۲۰۰۸ یک حمله سایبری حرفه‌ای به نام Operation Shady RAT علیه نهادهای دولتی و سازمان‌های خصوصی در ۱۴ کشور مختلف صورت گرفت. بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که این حملات از سوی دولت چین مورد حمایت قرار گرفته‌بود.

Titan Rain
در اوایل سال ۲۰۰۰ سیستم‌های کامپیوتری آمریکا یک حمله از نوع حماسی را تجربه کردند. حوزه وزارت دفاع که شامل ده‌ها شرکت تجاری خصوصی مثل Lockheed Martin و Redstone Arsenal اطلاعات حساس خود را از دست دادند و گرو‌ه‌های امنیتی معتقدند که این گروه حمله برای کشور چین فعالیت می‌کردند. این حملات به مدت ۳ سال ادامه داشت تا شرکت‌های امنیتی راهی برای دفاع مقابل این حملات پیدا کردند.

Oplsrael
این حمله در روز یادبود Holocaust در سال ۲۰۱۳ آغاز شد و یک‌سری حملات سایبری توسط گروه‌های ضد اسراییلی با هدف از بین بردن سایت‌های اسراییل رخ داد. این هک‌ها به ربودن پایگاه داده‌ها، خرابکاری‌ها و ویران کردن‌ها همراه بود. متاسفانه این حملات تا مدارس، روزنامه‌ها، کسب‌وکارهای کوچک و بانک‌ها ادامه پیدا کرد که بسیاری از آنها متعلق به کشور اسراییل نبودند.

حمله سایبری جولای ۲۰۰۹
این حملات علیه کره جنوبی و ایالات متحده رخ داد و بیش از ۱۰۰هزار کامپیوتر در آمریکا را تحت‌تاثیر قرار داد. این حملات بیشتر به سمت سازمان‌های دولتی مثل مجمع ملی کره جنوبی، کاج سفید و پنتاگون بوده‌است. تا امروز منبع و قصد این حملات مشخص نشده‌است، اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که این حملات به عهده کره شمالی بود.
کد مطلب : 12934
https://aftana.ir/vdci53az.t1arp2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی