شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 20 Apr 2024
جالب است ۰
نشستی با هدف ارتقای استانداردهای ارزیابی

بررسی معیارهای ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان رایانش ابری

سودابه محمدپور
معیارهای ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه رایانش ابری در راستای ارتقای این ارزیابی‌ها توسط تعدادی از فعالان رایانش ابری مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
معیارهای ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه رایانش ابری در راستای ارتقای این ارزیابی‌ها توسط تعدادی از فعالان رایانش ابری مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، رویداد ۷۴ جامعه آزاد رایانش ابری ایران، عصر روز سه‌شنبه دهم مردادماه ۱۳۹۶ در مرکز تحقیقات مخابرات ایران برگزار شد و به بررسی چهارچوب ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه رایانش ابری و ارتقای استانداردهای ارزیابی همراه با بررسی چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان صنعت رایانش ابری پرداخت.

این نشست با حضور احسان کشتکاری، سرپرست گروه توسعه نرم‌افزار پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران)، مرتضی سرگلزایی جوان، مؤسس و دبیر علمی جامعه آزاد رایانش ابری ایران و جمعی از فعالان و شرکت‌های حوزه دانش‌بنیان همراه بود.

کشتکاری به‌عنوان عضوی از کمیته ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه آی‌تی، فرایند و چرخه این ارزیابی را تشریح کرد و گفت: کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به‌منظور ارائه بسته حمایتی ۱۱۰ گانه شرکت‌های دانش‌بنیان از میان شرکت‌هایی که خود را تحت این عنوان معرفی می‌کنند به راستی‌آزمایی و گزینش می‌پردازد و در این راستا در ۱۴ حیطه با حضور متخصصان و کارشناسان همان حوزه، این ارزیابی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: بیشترین شرکت‌های دانش‌بنیان کشور در حوزه فناوری اطلاعات هستند که تقریبا دوبرابر بقیه هستند و تا امروز ۱۰۰۰ شرکت فناوری اطلاعات ارزیابی و حدود ۶۰۰ شرکت دانش‌بنیان در این حوزه داریم که اغلب آنها متولد سال ۱۳۹۰ و پس از آن هستند. نکته جالب آنکه طبق دسته‌بندی‌ها حدود ۱۵ درصد این شرکت‌های فناوری در حوزه رایانش ابری هستند و اگر بخواهیم شرکت‌هایی را که بر بستر کلاود به ارائه سرویس می‌پردازند هم حساب کنیم این رقم بالاتر می‌رود.


کشتکاری توضیح داد: امروز به همت جامعه آزاد رایانش ابری گردهم آمده‌ایم تا با مطرح کردن چالش‌های موجود و معیارهایی که جای آنها در ارزیابی‌ها خالی است کمک کنیم تا بتوانیم در فهرست سال ۹۷ شرکت‌های دانش‌بنیان اسامی را داشته‌باشیم که واقعا از این جایگاه برخوردارند.

مرتضی جوان نیز در ادامه گفت: کوشش ما پایش و شناسایی معیارهایی است که به دقیق‌تر شدن این ارزیابی کمک کنند و اکنون که نقش رایانش ابری در صنعت آی‌تی کشور پررنگ شده‌است و ۲۰ درصد محصولات و خدمات رایانش ابری کشور دانش‌بنیان هستند که این تعداد، ۱۵ درصد کل حوزه فناوری اطلاعات را تشکیل می‌دهند پس می‌تواند در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها تاثیرگذار باشد. از این رو بر آنیم که چالش‌ها و استانداردهای این فضا را به یاری اهالی و فعالان همین حوزه بشناسیم و بشناسانیم. این صنعت رشد نخواهدکرد مگر آنکه خود ما به‌عنوان اهالی آن، مسیر پیشرفتش را هموار سازیم.

در ادامه، چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان صنعت رایانش ابری در راستای ارتقای استانداردهای ارزیابی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. مقیاس‌پذیری بالا، توزیع جغرافیایی، خودکار بودن ارائه سرویس، اعتماد مشتری، دسترسی‌پذیری و نیز ارزش افزوده محصولات یک شرکت ازجمله عواملی بودند که از نگاه حاضران در این نشست می‌توانند به بهبود این ارزیابی کمک کند.

عده‌ای هم اولویت قرار ندادن فناوری و به جای آن تاکید بر استفاده صحیح از فناوری و تسلط بر آن، توسعه سفارشی‌سازی در اجرای فناوری مورد استفاده، مستندات موجود، گستردگی پیاده‌سازی و تنوع خدمات و میزان توجه به تقاضا و نیاز موجود در بازار را مواردی دانستند که در تشخیص دانش‌بنیان بودن یک شرکت تاثیرگذار است. همچنین این دیدگاه که تجاری‌سازی یک ایده بسیار مهم‌تر از خود ایده است، ارائه راهکار مبتنی بر دانش و احساس نیاز به مشاوره‌های حقوقی مرتبط با حوزه دانش‌بنیان از دیگر مواردی بود که عنوان شد.

تشکیل جلساتی در خصوص تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان و چگونگی برخورداری از ۱۱۰ برنامه حمایتی، آشنایی با فرایند ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان و نیز فرصتی برای گفت‌وگو و تعامل بیشتر اهالی این حوزه با سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در راستای توجه بیشتر به صنف رایانش ابری کشور ازجمله مواردی بود که پیشنهاد انجام آنها در جلسات آینده از سوی حاضران در این نشست مطرح شد.
کد مطلب : 13009
https://aftana.ir/vdccoxqs.2bq1x8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی