سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ , 16 Apr 2024
جالب است ۰
معاون مرکز ملی فضای مجازی گفت: کلیات سامان‌دهی فعالیت شبکه‌های پیام‌رسان موبایلی ابلاغ شده‌است و جزییات فعالیت این شبکه‌ها توسط سه نهاد مرتبط در حال تبیین است.
منبع : خبرگزاری مهر
معاون مرکز ملی فضای مجازی گفت: کلیات سامان‌دهی فعالیت شبکه‌های پیام‌رسان موبایلی ابلاغ شده‌است و جزییات فعالیت این شبکه‌ها توسط سه نهاد مرتبط در حال تبیین است.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، امیر خوراکیان، معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی، درباره سند سامان‌دهی فعالیت شبکه‌های پیام‌رسان موبایلی و شبکه‌های اجتماعی در داخل کشور که ماه گذشته به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسید و ابلاغ شد، گفت: در این سند وزارت ارشاد، وزارت ارتباطات و قوه قضاییه مکلف شده‌اند که اقدامات لازم برای اجرای آن را انجام دهند و آیین‌نامه‌های لازم را تهیه کنند.

وی تاکید کرد که مطابق این سند، دو جهت‌گیری مهم درباره سامان‌دهی فعالیت پیام‌رسان‌های خارجی در کشور و نیز مدل حمایتی از پیام‌رسان‌های خارجی دنبال می‌شود، و افزود: تاکنون هیچ منطق، مسیر و مدلی برای فعالیت پیام‌رسان‌های خارجی در کشور وجود نداشت و مشخص نبود که این شبکه‌ها براساس چه مدلی باید در ایران فعالیت کنند و یا چه فرایندی را بگذرانند.

معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی گفت: با توجه به اینکه کلیات این سند تصویب شده است، دستگاه‌های مربوطه در حال تبیین جزییات آن هستند که بعد از تبیین و ابلاغ جزییات این سند، هر پیام‌رسان خارجی که بخواهد در کشور ما فعالیت کند باید منطبق بر این ضابطه باشد. به این ترتیب این شبکه‌ها یا این ضوابط را می‌پذیرند و در کشور فعالیت می‌کنند و در صورتی که نپذیرد با مشکلاتی مواجه خواهندشد.

خوراکیان با اشاره به جهت‌گیری دوم مصوبه سامان‌دهی شبکه‌های پیام‌رسان موبایلی و شبکه‌های اجتماعی مربوط به حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی که ایجاد شده و یا در مراحل اولیه ایجاد است، تاکید کرد: در این مصوبه قرار است این شبکه‌های داخلی از نظر دانش و زیرساخت فنی مورد حمایت قرار گیرند تا زمینه رشد آنها فراهم شده و قدرت رقابت با شبکه‌های مشابه خارجی را داشته‌باشند و به عنوان پیام‌رسان‌های مورد اعتماد در داخل کشور، توسط مردم مورد بهره‌برداری قرار گیرند.

وی با بیان اینکه برای هر کدام از نهادها و اقداماتی که در سند سامان‌دهی شبکه‌های پیام‌رسان موبایلی و شبکه‌های اجتماعی پیش‌بینی شده، زمانی مقرر شده‌است، گفت: ما هم‌اکنون با وزارتخانه‌های مرتبط در مرکز ملی فضای مجازی با وجودی که موعد عملیاتی شدن این سند به اتمام نرسیده‌است، جلسات مرتبی داشتیم تا در جریان گزارش پیشرفت از آیین‌نامه‌ها و اقداماتی که لازم بود انجام شود قرار گیریم و با هماهنگی مرکز ملی فضای مجازی زودتر به جریان بیفتد.

معاون مرکز ملی فضای مجازی با تاکید بر اینکه توسعه شبکه‌های اجتماعی در داخل کشور، قطعا در آینده نزدیک ممکن می‌شود، افزود: با اشرافی که نسبت به انگیزه فعالان این بخش داریم و نیز جذابیت و توجیه اقتصادی که این حوزه دارد، قطعا در آینده نزدیک شرایط خوبی از فعالیت پیام‌رسان‌های داخلی را در کشور مشاهده خواهیم‌کرد.

وی با اشاره به انگیزه بخش خصوصی برای فعالیت در حوزه شبکه‌های اجتماعی بومی و پیام‌رسان‌های موبایلی، تاکید کرد: درحال‌حاضر نیز فعالیت خوبی در این راستا انجام شده و حتی ابتکار اولیه برخی مباحثی که در پیام‌رسان‌های خارجی وجود دارد در کشور ما صورت گرفته‌است. برای مثال ایجاد «کانال» در یکی از پیام‌رسان‌های خارجی که هم‌اکنون مورد استفاده قرار می‌گیرد ابتدا توسط یک پیام‌رسان داخلی ایرانی طراحی و اجرا شد و بعد پیام‌رسان خارجی از روی آن الگوبرداری کرد.

خوراکیان اضافه کرد: این به دلیل است که پیام‌رسان‌های داخلی ما در زمینه زیرساخت، پلتفرم و دانش فنی در برخی قسمت‌ها دچار ضعف‌هایی هستند که باید از آنها حمایت کنیم تا این نقاط ضعف برطرف شود و با عبور از این مراحل مخاطب میلیونی جذب کنند.
کد مطلب : 13190
https://aftana.ir/vdcdzf0f.yt0sn6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی