جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ , 29 Mar 2024
جالب است ۰
برگزاری دومین همایش ملی «پدافند غیرعامل و پیشرفت پایدار»

پدافند غیرعامل بسترساز امنیت مردم است

اختصاصی افتانا
در دومین همایش ملی «پدافند غیرعامل و پیشرفت پایدار» بر نقش سازنده و تاثیرگذار پدافند غیرعامل بر کاهش تهدیدات همه‌جانبه در زندگی مردم تاکید شد.
در دومین همایش ملی «پدافند غیرعامل و پیشرفت پایدار» بر نقش سازنده و تاثیرگذار پدافند غیرعامل بر کاهش تهدیدات همه‌جانبه در زندگی مردم تاکید شد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل، در این رویداد به نقش پررنگ مردم در ایجاد پیشرفت پایدار تاکید کرد و گفت: مردم در دوره جنگ‌ جهانی اول، نقش «هدف» را داشتند؛ یعنی دشمن با کشتار جمعیت کشور مقابل را تحت فشار قرار می‌داد اما کم‌کم رسانه و افکار عمومی به مقابله با این رفتار برخاستند و این نقش را تغییر دادند. همین بسیج افکار عمومی باعث شد که آمریکایی‌ها از سال ۲۰۰۵ به بعد یک‌سری شرایط را برای عملیات نظامی در هر منطقه‌ای قائل شوند. یکی اینکه محیط داخلی آمریکا را از طریق رسانه‌ها با این جریان موافق کنند، دیگر اینکه مردم همان منطقه آنها را در این موضوع نجات‌بخش خود ببینند و دیگر اینکه افکار عمومی جهان با آنها موافق شوند. در حقیقت نفس افکار عمومی و رسانه نقش جدی مردم را در عرصه جنگ‌ها تغییر داد، بنابراین پیروز جنگ‌ها حکومتی است که رضایت و حمایت مردم کشورش را با خود داشته‌باشد.

وی افزود: امروز اکثر تهدیدها مردم‌محور شده‌است و افکار عمومی در بستر علوم انسانی و رسانه‌ها شکل می‌گیرد. مردم عالی‌ترین سرمایه‌هایی هستند که پدافند غیرعامل مسئول حفظ آنهاست. ما همراه بودن مردم با مسئولان و اینکه نقش خود را در ایجاد این امنیت بپذیرند در دوران هشت سال دفاع مقدس تجربه کردیم.

مهندس سید حسین هاشمی، قائم مقام وزیر کشور، نیز بر ضرورت رسیدن به یک فهم و ادبیات مشترک در حوزه پدافند غیرعامل تاکید کرد و گفت: در صورت تحقق این ادبیات مشترک و تعیین نقش تک‌تک اقشار جامعه در این زمینه، ایمن‌سازی بسیاری زیرساخت‌های حساس نیز امری شدنی خواهد‌بود. اکنون مردم به اندازه کافی با پدافند غیرعامل آشنا نیستند و باید کاری کنیم مردم به این باور برسند که بدون آن زندگی بسیار دشوار خواهد شد.

وی ادامه داد: باید برای تمام بخش‌های حساس یک پیوست پدافند غیررعامل تدوین شود و استانداران و فرمانداران ما در شناسایی نقاط فرصت و تهدید شهر و منطقه‌ تحت مسئولیت خود مشارکت کنند. باید از نیروی مردم که نقش اول را در تقویت قدرت کشور در شرایط تهدید دارند بهترین استفاده را ببریم.

در ادامه مهندس صادق بیک‌پور، مشاور وزیر ارتباطات در حوزه پدافند غیرعامل، طی سخنانی بر اهمیت نقش فضای سایبری و توجه به آن در اسناد بالادستی و سند چشم‌انداز کشور اشاره کرد و گفت: برای افزایش قدرت سایبری خود نیازمندیم که تاثیرپذیری خود را در این فضا کم کنیم و بر تاثیرگذاری خود بیفزاییم و در این راستا نیاز به برنامه‌ریزی‌ها و تعامل‌هایی داریم که در سایر بخش‌ها و نه فقط در وزارت آی‌سی‌تی شکل بگیرد و در سایه یک هم‌افزایی بر قدرت سایبری خویش بیفزاییم، چرا که بستر زندگی امروز به فضای سایبری وابستگی بسیاری پیدا کرده‌است که این موضوع می‌تواند یک آسیب باشد، اما باید بتوانیم آن را به یک فرصت تبدیل کنیم.

روز نخست این همایش با ارائه چند مقاله و برگزاری نشست‌های تخصصی نیز همراه بود. امروز نیز با ۱۰ کارگاه تخصصی ادامه دارد و یک نمایشگاه جانبی نیز در کنار آن برپاست.
کد مطلب : 13312
https://aftana.ir/vdcj8tev.uqetvzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی