چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 24 Apr 2024
جالب است ۰
در راستای پروژه APT دارپا

گیاهان جاسوس می‌شوند

سازمان تحقیقات پیشرفته دفاعی آمریکا (DRPA) در قالب پروژه APT اقدام به تبدیل گیاهان به حسگرهای نظارتی آغاز کرده‌است.
منبع : خبرگزاری ايرنا
سازمان تحقیقات پیشرفته دفاعی آمریکا (DRPA) در قالب پروژه APT اقدام به تبدیل گیاهان به حسگرهای نظارتی آغاز کرده‌است.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، دارپا در قالب پروژه‌ای با عنوان APT) Advanced Plant Technologies) در تلاش است از قابلیت‌های فیزیولوژیکی گیاهان برای تشخیص و شناسایی مواد شیمیایی، بیولوژیکی، رادیو‌اکتیو و سیگنال‌های الکترومغناطیس بهره‌برداری کند.

هدف اصلی این پروژه تغییر ژنتیکی انواعی از گیاهان است تا در زمان حضور محرک‌های معین، بتوانند واکنش خاصی را نشان دهند. سپس با استفاده از تجهیزات سخت‌افزاری موجود، عملکرد گیاهان از راه‌دور تحت‌نظر گرفته‌می‌شود و از آنها به‌عنوان حسگرهای ارگانیک استفاده‌می‌شود.

گیاهان نسبت به محیط اطراف خود بسیار حساس هستند و در مقابل محرک‌هایی مانند نور و دما و در مواردی نسبت به مواد شیمیایی، آفات و پاتوژن‌ها به سرعت واکنش نشان می‌دهند.

فناوری‌های نوظهور مولکولی و مدل‌سازی امکان برنامه‌ریزی برای این قابلیت تشخیص و واکنش نسبت به بسیاری از محرک‌ها را فراهم کرده‌است.

گفته می‌شود که این پروژه می‌تواند راهگشای ایجاد جریان‌های جدید اطلاعاتی و کاهش خطرات انسانی و هزینه‌های به‌کارگیری حسگرهای قدیمی باشد. در‌حال‌حاضر دارپا برای ارائه طرح‌های پیشنهادی متخصصان در رابطه با روش‌های بهره‌برداری از قابلیت‌های فیزیولوژیکی گیاهان به منظور تشخیص محرک‌های شیمیایی، زیستی، رادیو اکتیو و غیره فراخوان داده و از محققان و متخصصان برای همکاری در این پروژه دعوت کرده‌است.

بر اساس این گزارش، سازمان DARPA که در واقع بازوی تحقیقاتی دولت آمریکا محسوب می‌شود به‌طور خاص به منظور توسعه نوآوری‌ها راه‌اندازی شده‌است و در پی ایجاد تحولات بنیادین در دنیای فناوری است.
کد مطلب : 13456
https://aftana.ir/vdciq5az.t1apw2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی