سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ , 19 Mar 2024
جالب است ۰
مراکز داده از مراکز حساسی هستند که نقش مهمی در زندگی امروز ما ایفا می‌کنند؛ اما هر ارتعاش، تنش یا لرزه می‌تواند موجب تخریب اطلاعات و اختلال در خدمات‌رسانی بخش‌های مختلف شود.
منبع : خبرگزاری ايسنا
مراکز داده از مراکز حساسی هستند که نقش مهمی در زندگی امروز ما ایفا می‌کنند؛ اما هر ارتعاش، تنش یا لرزه می‌تواند موجب تخریب اطلاعات و اختلال در خدمات‌رسانی بخش‌های مختلف شود.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، وقوع زلزله‌های مکرر اخیر در نواحی مختلف کشور، توجه نهادهای مختلف را به ضرورت آمادگی در برابر این پدیده طبیعی جلب کرده‌است. مناطق مسکونی، ساختمان‌های مهم و با جمعیت حساس مانند بیمارستان‌ها و آسایشگاه‌ها، مراکز اداری و مدارس هر کدام برای حفظ ایمنی جانی ساکنان خود باید تدابیر ویژه‌ای را به کار ببندند.

در این میان مراکز داده به‌دلیل افزایش ارتباطات و خدمات اینترنتی اهمیت زیادی دارند؛ مرکز داده یا دیتاسنتر محلی برای نگهداری و حفاظت متمرکز از سخت‌‌افزارهای رایانه‌ای، تجهیزات ذخیره‌سازی و با دستگاه‌های ارتباطات شبکه‌ای ساخته‌ شده‌است. برخی دیتاسنترها تعداد وسیعی از سرورها را به اینترنت عمومی متصل می‌کنند و بعضی دیگر با اینترانت‌ها همکاری دارند.

برای نمونه و به بیانی ساده، همه اطلاعات تراکنش‌هایی که در یک سیستم بانکی اینترنتی مانند شتاب یا شاپرک انجام می‌دهیم در مراکز داده بانک‌های متصل به آن ثبت می‌شود و در صورت وقوع زلزله و آسیب به این مراکز، امکان انجام تراکنش وجود نخواهد داشت، حتی در صورت قطع برق در این مراکز تراکنش‌ها مختل شده یا اطلاعات با دقت ثبت نخواهدشد؛ یعنی معضلی برای مشتریان و مدیران بانک‌ها.

بر این اساس، ستاد توسعه فناوری اطلاعات معاونت علمی و فناوری به‌تازگی نشستی در مورد مقاوم‌سازی مراکز داده با حضور شماری از مدیران این مراکز و امیلیو ساپینو (Emilio Sapina)، کارآفرین و متخصص مقاوم‌سازی مراکز داده، برگزار کرد.

ساپینو که برای نخستین‌بار به ایران آمده‌بود در مدت اقامت ۱۲ روزه خود با مدیران مراکز داده بسیاری ازجمله بانک‌ها و ... دیدار کرد و راهکارهای مختلفی را برای مقاوم‌سازی مراکز داده در نشست ستاد توسعه فناوری اطلاعات و دیدارهای خصوصی با مدیران مراکز پیشنهاد داد. راهکاری که اولین آن، شناخت و سنجش وضعیت مرکز داده از نظر فیزیکی و تجهیزات تخصصی و مقاوم‌سازی آن بر اساس وضعیت موجود بود.

وی که دانش آموخته مهندسی برق در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در اسپانیا و فرانسه است؛ تجربیات زیادی در مدیریت مراکز داده دارد و راهکاری برای محافظت از این مراکز اختراع کرده‌است که در اروپا به نام خود وی ثبت شده‌است.

آسیب به مراکز داده و تعطیلی بسیاری از امور
ساپینو در مورد اهمیت حفاظت از مراکز داده در برابر زلزله و ارتعاشات دیگر گفت: امروزه همه اطلاعات ما در مراکز داده حفظ می‌شود. زندگی ما به اطلاعات وابسته است و برای نمونه در زلزله سپتامبر سال گذشته مکزیکوسیتی که خسارت جانی و مالی زیاد نبود، برخی پمپ‌بنزین‌ها به خاطر مشکل نرم‌افزاری و تخریب مراکز داده نتوانستند به مشتری‌های خود بنزین بفروشند. در یک چشم‌انداز گسترده‌تر، آسیب به مراکز داده خدمات بانک‌ها، خطوط تلفنی و بیمارستان‌ها را دچار مشکل می‌کند.

وی اضافه کرد: اساسا شتاب‌های خارجی غیرمنتظره به داده‌ها آسیب می‌رساند، منابع مختلف ارتعاش مانند ساخت‌وساز اطراف مراکز داده، خطوط راه‌آهن و یا ترافیک سنگین اطراف این مراکز می‌تواند داده‌ها و اطلاعات موجود را از بین ببرد و زلزله نیز قطعا همین تاثیر را دارد.

این مهندس الکترونیک در مورد آسیب‌های محتمل به مراکز داده در صورت وقوع زمین‌لرزه توضیح داد: بسته به شدت تنش می‌توان انتظار تخریب داده‌ها و از بین رفتن اطلاعات را به‌دلیل آسیب به محیط فیزیکی مراکز داده را داشت. در هر حال این وضعیت استمرار خدمات‌رسانی در لحظات اولیه بعد از حادثه را مختل می‌کند که بسیار مهم است؛ زیرا خدمات‌رسانی بانک‌ها، بیمارستان‌ها و شرکت‌های ارتباط تلفنی و موبایلی بعد از حادثه نباید قطع شود.

احتمال وقوع زلزله‌های شدید و از بین رفتن اطلاعات

وی همچنین در مورد بهترین راهکار برای محافظت از مراکز داده ایران با توجه به فناوری‌های استفاده‌شده در این مراکز گفت: ایران مانند شیلی و ژاپن در پرخطرترین منطقه زلزله‌خیز جهان قرار دارد، یعنی احتمال و شدت وقوع زمین‌لرزه‌ها زیاد است و مراکز داده جدید و موجود باید به بهترین شیوه‌های حفاظتی مسلح شوند؛ بهترین راهکار برای حفظ این مراکز به وضعیت فعلی ساختمان و فناوری مراکز داده بستگی دارد.

ساپینو در مورد فناوری‌های استفاده‌شده در مراکز داده ایران در مقایسه با دیگر کشورها گفت: فناوری‌های مشابهی در مراکز داده ایرانی استفاده می‌شود که چندان متفاوت نیست؛ طراحی‌های جدید بر اساس معیارهای بین‌المللی و بهترین روش‌ها در این مراکز وجود دارد و به‌طور کلی بازار مراکز داده در بیشتر کشورهای دنیا یکسان است.

مدیرعامل شرکت اتاق‌های فنی امن (secure technical rooms) اسپانیا در مورد سابقه خود در مدیریت مراکز داده توضیح داد: من ۱۵ سال قبل به عنوان مدیر مرکز داده در یکی از دولت‌های محلی اسپانیا و بعد از آن مدیر پروژه نصب تجهیزات در بیش از ۳۰ مرکز در سراسر اروپا و همچنین مدیر فروش رَک سرور و سیستم‌های خنک‌کننده شدید بودم و درنهایت شرکت خود را تاسیس کردم که اولین مشتری آن مرکز داده اتحادیه اروپا بود.

وی در مورد راهکار حفاظت از مراکز داده که به نام خود به عنوان اختراع ثبت کرده‌است نیز گفت: این فناوری در سطح وسیعی از صنایع مختلف شامل نظامی، نیروگاه‌های هسته‌ای و ‏‏‌قطارهای فوق سریع استفاده شده‌است.

ساپینا افزود: این محصول تمام و کمال از فولاد ساخته‌شده و قابلیت ‏فوق‌العاده‌ای در میرایی نوسان و جذب انرژی‌های مخرب دینامیکی دارد و با آیین‌نامه‌های حریق و الکتریسیته هم کاملا منطبق است، همچنین مستقل از وزن رک‌ها ‏عملکرد مطلوبی در هر 6 جهت هندسی دارد.

وی گفت: یکی از مزیت‌های این فناوری، سادگی ‏در استفاده و تحلیل عملکرد است و قادر به حفاظت از یک رک تا کل زیرساخت‌‏های مراکز داده است. حفاظت همه‌جانبه از مراکز داده که حیاتی‌ترین رکن ‏زیرساخت فاوا محسوب می‌شوند، مهم‌ترین مسئولیت مدیران هر سازمان تلقی می‌شود و ‏محصول ما به صورت تخصصی برای حفاظت مراکز داده در برابر زمین‌لرزه و ‏ارتعاشات طراحی شده‌است.‏
کد مطلب : 13661
https://aftana.ir/vdcgq39q.ak9w34prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی