پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ , 28 Mar 2024
جالب است ۰
دستور‌العمل هیئت دولت برای دستگاه‌های اجرایی

به‌کارگیری آنتی‌ویروس ایرانی الزامی می‌شود

طبق ابلاغ دستورالعملی از سوی هیئت دولت، دستگاه‌های اجرایی باید از آنتی‌ویروس بومی استفاده کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
طبق ابلاغ دستورالعملی از سوی هیئت دولت، دستگاه‌های اجرایی باید از آنتی‌ویروس بومی استفاده کنند.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، با ابلاغ دستورالعمل هیئت دولت به دستگاه‌های اجرایی برای حفظ امنیت در سیستم‌های کامپیوتری از این پس، دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی ملزم هستند که از آنتی‌ویروس بومی استفاده‌کنند.

سیدهادی سجادی، معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات ایران، از ابلاغ دستورالعمل دولت به دستگاه‌های اجرایی برای استفاده از آنتی‌ویروس بومی «پادویش» خبر داد و گفت: علاوه‌بر موضوعات مربوط به امنیت سیستم‌های رایانه‌ای دستگاه‌های دولتی، این تصمیم در راستای حمایت از محصول بومی و تحقق اقتصاد مقاومتی اتخاذ شده‌است.

وی ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که کشورهای دیگر نیز در حوزه سازمان‌های دولتی از محصولات امنیتی داخلی استفاده‌می‌کنند، چرا که در حوزه امنیت اطلاعات نمی‌توان به محصولات خارجی آن‌طور که باید، اطمینان کرد.

سجادی با اشاره به روند کشف و شناسایی حملات امنیتی و مقابله با آن از سوی محصولات خارجی حوزه امنیت گفت: محصولات خارجی حوزه امنیت اطلاعات درصورتی‌که نمونه جدیدی از حملات سایبری را کشف و شناسایی کنند، ابتدا آن را به آزمایشگاه‌های مرکزی تحلیلی خود می‌فرستند تا موضوع مربوطه را تحلیل کنند و به نتیجه برسند، اما پس از گذشت چندین ماه و حتی یک‌سال، موضوع را به ما اطلاع می‌دهند.

وی گفت: این مورد در نمونه حمله ویروس «فلیم» صورت گرفت. در این مدت زمان، ممکن است بدافزار موردنظر در فضای کشور کار کرده و مشغول به عملیات خرابکارانه باشد.

معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به موضوع کیفیت که در مورد استفاده از آنتی‌ویروس‌های خارجی در مقابل آنتی‌ویروس داخلی مطرح می‌شود، گفت: در بسیاری موارد مطرح می‌شود که کیفیت فنی آنتی‌ویروس داخلی با نمونه خارجی برابری نمی‌کند و این محصول نمی‌تواند حملات و بدافزارهای جدید را کشف کند. این موضوع اگرچه به نوعی درست است، اما از طرفی نمونه‌های خارجی نیز که حمله‌ای را کشف می‌کنند تا این مورد را برای خود تحلیل کرده و پس از آن به ما اعلام کنند، آن تهدید همچنان به قوت خود باقی خواهد‌ماند.

سجادی اضافه کرد: چه‌بسا در‌صورتی‌که آنتی‌ویروس بومی در کشور فراگیر شود حملات امنیتی را کشف و شناسایی خواهدکرد، چرا که عملکرد این آنتی‌ویروس تنها مبتنی‌بر امضا نبوده و رفتارهای دینامیکی فایل‌ها را نیز مورد بررسی قرار می‌دهد و به‌محض آنکه رفتاری را تا حدودی مشکوک تشخیص داد، آن را در آزمایشگاه‌های داخلی تحلیل و بررسی می‌کند.

وی با اشاره به اینکه چند سال گذشته نیز یکی از این‌گونه موارد از طریق آنتی‌ویروس بومی در کشور برای نخستین‌بار شناسایی شد، گفت: این استدلال که از محصولات خارجی حوزه امنیت به‌دلیل کیفیت بالاتر باید استفاده کنیم، خیلی منطق قوی ندارد. چه‌بسا که آنتی‌ویروس داخلی مواردی را پیدا می‌کند که نمونه خارجی آن پس از بهره‌برداری قصد دارد آن را به ما اعلام کند و در این بازه زمانی تا اعلام، ممکن است ما قربانی شویم.

این مقام مسئول در سازمان فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه چنان‌چه آنتی‌ویروس بومی از لحاظ کیفی فراگیرتر شود، آزمایشگاه‌های تحلیل اطلاعات ما نیز قدرتمندتر عمل کرده و می‌توانیم به تحلیل‌های پیشرفته دست یابیم، یادآور شد: ابلاغیه هیئت دولت برای الزام دستگاهها به استفاده از آنتی‌ویروس بومی با تلاش وزیر ارتباطات در جهت حمایت از یک محصول بومی صورت گرفته‌است و این موضوع سبب ابقای شبکه‌ای از متخصصان حوزه امنیت و نیز ایجاد شغل‌های جدید در این بخش شده‌است.

وی تاکید کرد: نتایج این دستورالعمل طی چند سال آینده نمود پیدا خواهد کرد. هم‌اکنون یکی از بازوهای مهم آزمایشگاه‌های مرکز ماهر، استفاده از آنتی‌ویروس بومی است. دستگاه‌های اجرایی نیز باید به سمت استفاده از این آنتی‌ویروس حرکت کنند که البته این مهاجرت اندکی زمان‌بر خواهدبود.

سجادی در پاسخ به شائبه انحصار در استفاده از آنتی‌ویروس پادویش مطابق با دستورالعمل هیئت دولت، تاکید کرد: درحال‌حاضر محصول داخلی دیگر در حوزه آنتی‌ویروس نداریم و اغلب محصولات این حوزه خارجی هستند. به همین دلیل اگر نمونه بومی دیگری از آنتی‌ویروس نیز وجود داشته‌باشد به‌طور قطع مورد حمایت قرار می‌گیرد.
کد مطلب : 13703
https://aftana.ir/vdcds50f.yt0sz6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی