جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ , 19 Apr 2024
جالب است ۰
نام کسپرسکی در لیست نرم‌افزارهای مخرب

رای‌گیری برای مسدودسازی کسپرسکی در اتحادیه اروپا

پارلمان اروپا با قرار دادن نام کسپرسکی در لیست نرم‌افزارهای مخرب در مورد مسدود‌سازی آن در اتحادیه اروپا رای‌گیری می‌کند.
منبع : سایسک
پارلمان اروپا با قرار دادن نام کسپرسکی در لیست نرم‌افزارهای مخرب در مورد مسدود‌سازی آن در اتحادیه اروپا رای‌گیری می‌کند.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، بنابر اعلام پارلمان اروپا، امروز در جلسه عمومی این پارلمان که در کشور فرانسه و شهر استرازبورگ برگزار می‌شود اعضای پارلمان اروپا در مورد قطع‌نامه‌ای برای مسدود سازی نرم‌افزارهایی که به‌عنوان نرم‌افزارهای مخرب شناخته شده‌اند مانند کسپرسکی رای‌گیری خواهندکرد.

بنابر این گزارش، این درخواست به کمیسیون خارجی پارلمان اتحادیه اروپا پیشنهاد شده‌است. اتحادیه اروپا برای بالا بردن سطح امنیت سایبری خود قوانین بیشتری را در حال وضع کردن است که یکی از آنها قانون عدم استفاده از نرم‌افزارهایی است که ثابت شده عملیات مخرب انجام می‌دهند. محصولات کمپانی روسی کسپرسکی نیز یکی از این محصولاتی است که در صورت رای آوردن این قانون در اتحادیه اروپا مسدود خواهندشد.

در این طرح پیشنهادی از محصولات کسپرسکی به عنوان نرم‌افزارهایی که به عنوان برنامه مخرب از آن استفاده می‌شود نام برده شده‌است:

Calls on the EU to perform a comprehensive review of software, IT and communications equipment and infrastructure used in the institutions in order to exclude potentially dangerous programmes and devices, and to ban the ones that have been confirmed as malicious, such as Kaspersky Lab;

در این طرح پیشنهادی از کلمه Confirmed استفاده شده‌است که نشان‌دهنده تصدیق بر مخرب بودن آنتی ویروس کسپرسکی است. با این وجود هنوز به صورت عمومی این مطلب در اتحادیه اروپا مطرح نشده‌است، اما با وضع این قانون استفاده از نرم‌افزارها و دستگاه‌های خطرناک در اتحادیه اروپا ممنوع می‌شود.

کسپرسکی تنها نامی است که به‌طور مشخص در این درخواست آمده‌است و در مورد بقیه نرم‌افزارها و سخت‌افزارها به صورت کلی درخواست داده شده‌است. این موضوع حتی اگر در پارلمان اروپا رای نیاورد می‌تواند برای اعتبار این کمپانی روسیه بسیار گران تمام شود.

این تصمیم بعد از این گرفته شد که ۳ کشور دیگر نیز قدم‌هایی علیه کسپرسکی برداشته‌اند. قبل از این ایالات متحده آمریکا نیز استفاده از آنتی ویروس کسپرسکی و دیگر محصولات این کمپانی را بر روی کامپیوترهای دولتی کشورش ممنوع کرده‌بود. انگلستان نیز این هشدار داده‌است که آژانس‌های دولتی و شرکت‌های خصوصی از نرم‌افزار کسپرسکی استفاده نکنند. دولت هلند نیز چندی پیش تصمیم گرفت که محصولات Kaspersky را از شبکه‌های دولتی حذف کنند.

به گفته مقامات اتحادیه اروپا، فرایند تصمیم گیری در این اتحادیه طولانی‌تر است و به همین دلیل این اتحادیه قانونی برای عدم استفاده از کسپرسکی را تا به امروز وضع نکرده‌است.

برنامه شفاف‌سازی کسپرسکی کمکی به این کمپانی نکرده‌است. تمام این ممنوعیت‌های پیاپی برای کسپرسکی بعد از وارد کردن اتهامات به این کمپانی روسی جهت همکاری با سازمان‌های اطلاعات روسیه توسط مقامات آمریکایی شروع شد. پس از این اتهامات تحقیقات گسترده‌ای در مورد محصولات کسپرسکی و نوع استفاده از اطلاعات توسط آنها صورت گرفت که منجر به این ممنوعیت‌ها شد.

آزمایشگاه کسپرسکی سال گذشته تمام این اتهامات را رد کرد. حتی این کمپانی روسی در پاییز سال گذشته یک برنامه شفاف‌سازی منتشر کرد که به دولت‌ها اجازه می‌داد تا سورس‌کدهای محصولات آنها را بررسی کنند.

در ماه گذشته کسپرسکی اعلام کرد که برای شفاف‌سازی بیشتر برنامه‌ای دارد تا اطلاعات مشتریان اروپایی خود را در جایی به غیر از روسیه یعنی در کشور سوئیس نگهداری کند تا آژانس‌‌ امنیتی روسیه نتواند هیچ‌گونه دسترسی به آنها داشته‌باشد.

اما برخلاف تمام این تلاش‌ها برای اثبات عدم جاسوسی کسپرسکی، این روند عدم استفاده در کشورهای مختلف ادامه پیدا کرد تا جایی که Best Buy و Depot نیز محصولات کسپرسکی را از قفسه‌های تمام فروشگاه‌های آنلاین و غیر آنلاین خود جمع‌آوری کردند و کسپرسکی مجبور شد تا دفتر خود در واشنگتن آمریکا را تعطیل کند. همچنین توئیتر نیز تبلیغات این کمپانی را در این شبکه پیام‌رسان متوقف کرد.

یوجین کسپرسکی، مدیرعامل آزمایشگاه کسپرسکی، در حساب توئیتر خود نوشت: «چرا اروپا باید شرکتی را که اروپایی‌ها را از ۳۲۰ هزار خطر سایبری در روز نجات می‌دهد مسدود کنند.»  او همچنین هشدار داد که این رای باعث ضعیف شدن امنیت سایبری در سرتاسر اروپا خواهدشد.

یکی دیگر از کمپانی‌هایی که تحت تاثیر این رای قرار خواهدگرفت کمپانی ZTE است. با اینکه نام این کمپانی چینی در این طرح پیشنهادی ارائه نشده‌است، اما این کمپانی نیز متهم به ارائه اطلاعات به مقامات امنیتی چین شده‌است.
کد مطلب : 14190
https://aftana.ir/vdce7z8z.jh8eoi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی