کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گفته‌های وزیر ارتباطات درباره حمله سایبری اخیر

حمله سایبری را با مستندات از مراجع بین‌المللی پیگیری می‌کنیم

در مرز‌های سایبری ما پایش دقیق وجود دارد

15 آبان 1397 ساعت 13:35

وزیر ارتباطات تاکید کرد: حمله سایبری اخیر به زیرساخت‌های ارتباطی را با ارائه مستندات از مراجع بین‌المللی پیگیری می‌کنیم.


وزیر ارتباطات تاکید کرد: حمله سایبری اخیر به زیرساخت‌های ارتباطی را با ارائه مستندات از مراجع بین‌المللی پیگیری می‌کنیم.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به حمله سایبری روز گذشته به تاسیسات ارتباطی کشورمان و دفع آن گفت: تصمیم داشتند از طریق نفوذ به یکی از سرورهای پابلیک موجود در بستر اینترنت برای ارائه خدمات به زیرساخت‌های داخلی دسترسی بگیرند که این نفوذ شناسایی و کدگذاری شده بود و متوجه بودیم که این را برای روز مبادا گذاشته‌بودند و اکنون این اقدام را با مستندات از مراجع بین‌المللی پیگیری می‌کنیم.

وزیر ارتباطات امروز در همایش پدافند غیرعامل که در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات برگزار شد، اظهار کرد: تمام فعالیت‌هایشان روی این کدها تحت پایش از طریق مراکز SOC خود مراکز ارتباطی و با همکاری بود که در مرکز وجود داشت .

وی افزود: امروز با شرورهایی روبرو هستیم که در زیرساخت‌های ارتباطی جمهوری اسلامی دخل و تصرف می‌کنند. قبلا کارهای خود را انجام دادند و با افتخار هم درباره آن صحبت می‌کنند و می‌گویند ما استاکس‌نت را در شبکه ارتباطی ایران گذاشتیم و آسیب زدیم. البته جالب است که حرف‌های خود را فراموش می‌کنند و می‌گویند ایران حمله سایبری کرده‌است. این حمله سایبری را از قبل اعلام کرده‌بودند و تیم‌های دفاع سایبری در شبکه ارتباطی کشور از قبل رصد کرده‌بودند.

آذری جهرمی افزود: در گذشته پس از وقوع حمله سایبری تازه متوجه حمله می‌شدیم و شروع به تحلیل اتفاقی که افتاده‌بود، می‌کردیم اما امروز پیش از شروع حمله در جریان قرار می‌گیریم و از آسیب‌های آن جلوگیری می‌کنیم که این دستاورد بزرگی است. ما امروز با دنیایی مواجه هستیم که فضای مجازی مانند اکسیژن برای آن است.

جهرمی درباره دفع این حمله سایبری گفت: روز گذشته از نوع تعاملی و command هایی که ارسال می‌کردند، احساس می‌شد که می‌خواهند عملیات اجرایی را آغاز کنند که سریعا هم جلوی آن گرفته‌شد و اطلاع‌رسانی هم شد. مستندات آن هم جمع‌آوری شده که از مراجع بین‌المللی پیگیری می‌کنیم.

وزیر ارتباطات با وقیح خواندن دست‌اندرکاران حمله سایبری روز گذشته گفت: آنها برای این تخریب حتی آی‌پی خود را هم مخفی نکردند و رسما با آی‌پی شرکت اینترنتی خود چنین کاری را انجام می‌دهند که این جز از یک رژیم شرور و انسان‌های شرور بر نمی‌آید.

آذری جهرمی با بیان اینکه ما باید هوشیاری خود را بالا ببریم، افزود: البته هوشیاری ما بالا رفته‌است، اما آنها باید بدانند که مرزهای سایبری ما بی‌صاحب نیست. پایش دقیق وجود دارد. اگر شما مهاجمان خوبی دارید ما هم مدافعان خوبی داریم که آنها دانش و توانمندی‌شان بسیار قابل توجه است. درست است که شما صاحب تکنولوژی و فناوری هستید، درست است که شرکت‌های تولیدکننده سیستم عامل و نرم‌افزارها ممکن است با شما همراهی کنند، درست است که ممکن است در حوزه نرم‌افزاری اعمال تحریم بکنید و از به‌روز‌رسانی نسل‌های امنیتی نرم‌افزارهای موجود در ایران جلوگیری کنید؛ اما ما هم توان دفاعی‌مان در برابر این تهاجم‌ها کم نیست.

وی با بیان اینکه به‌زودی گزارشی از حملات سایبری انجام‌شده علیه کشورمان منتشر می‌شود، گفت: در این گزارش تعداد حملات و نحوه دفع آنها بیان می‌شود. مواقعی به‌دلیل اینکه لزومی ندارد ذهن جامعه را نسبت به اتفاقاتی که در حال رخ دادن است آشفته نکنیم لازم نیست که از این تهاجم‌ها صحبت کنیم، چون به‌طور روزانه دفع می‌شود اما وقتی که این شیطنت‌ها از گروه‌های هکری به عملیات دولتی خرابکارانه می‌رسد باید اینها را در جامعه جهانی هو کرد. اینها بی‌آبرو هستند باید بی‌آبروترشان کرد.

وزیر ارتباطات ضمن اشاره به اینکه این حمله سایبری ضد مردم ایران است، خاطرنشان کرد: طبیعتا در چنین شرایطی همه دستگاه‌ها باید هم‌افزایی بیشتر و دقیق‌تری داشته‌باشند. نگرانی برای مردم وجود ندارد ما قطعا خدمات را پایدار نگاه می‌داریم زیرساخت ارتباطاتی کشور و شبکه ملی ارتباطات یک شبکه پایدار است و از دسترسی خارج نخواهدشد. اینکه برای مدتی یک سایت را از دسترس خارج کنند محتمل است، اما اینکه بتوانند خدمات عمومی را از کار بیندازند این خیال خامی است که طبیعتا ما برای تک‌تک سناریوهایی که برنامه‌ریزی شده طرح داریم و شبکه را پایدار نگه می‌داریم. ما اجازه خرابکاری در شبکه را نمی‌دهیم و حق خود می‌دانیم آن چیزی که به عنوان مستندات از اینها جمع کردیم در مجامع بین‌المللی پیگیری کنیم و طبیعتا جامعه جهانی هم نسبت به این موضوعات حساس است.

وی افزود: در بعد دیگر تصمیم داریم این دانشی را که از شرارت اینها به دست آوردیم با کشورهای همسایه و کشورهای دوست به اشتراک بگذاریم؛ چه بسا این‌ها خرابکاری‌هایی در آن کشورها می‌کنند و آنها مطلع نیستند. نحوه اقدام، عملکرد و ابزارهای اینها را طبیعتا در اختیار کشورهای دوست خود قرار می‌دهیم تا توان دفاع از خود داشته‌باشند.

سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز در این همایش تهدیدات سایبری را یکی از تهدیدات غیرنظامی دشمن بیان کرد و گفت: در این حوزه با طیفی از تهدیدات مواجه هستیم که بستر آن فضای سایبری، فناوری اطلاعات و شبکه‌های اجتماعی است که ضرورت یک دفاع جامع با هماهنگی تمام بخش‌ها در این حوزه احساس می‌شود.

وی با اشاره به اینکه درحال حاضر سه فرایند بزرگ در حال شکل گیری است، افزود: اینترنت اشیا یکی از این فرایندها است که سرمایه‌های کشور را از ماهیت فیزیکی به سایبری یا سایبری، فیزیکی تغییر می‌دهد و به لحاظ شناخت نوع دارایی و مدیریت و تهدیدها و فرصت‌ها دچار تحول اساسی و جدی می‌شود. دومین فرایند شبکه‌های اجتماعی هستند. در شبکه‌های اجتماعی تمرکز مجموعه‌ای از نیازهای مردم در حوزه فرهنگی، اطلاعاتی، اقتصادی، اجتماعی، امنیتی، اشتغال، بانکی و ارزی وجود دارد و با توجه به اینکه در این فرایند نظام کنترلی و مقررات‌نویسی در درون سیستم و ذات آن وجود دارد، قابلیت کنترل‌گریزی از دولت‌ها و حاکمیت‌ها یا کاهش اثرگذاری دولت‌ها را در این فرایندها شاهد هستیم و این موضوع ساختارهای مدیریتی، دفاعی، اقتصادی و پولی و مالی را تحت تاثیر خود قرار داده‌است.

وی به هوشمندی به‌عنوان فرایند دیگری در این حوزه اشاره کرد که در حال وقوع است و در ادامه افزود: هوشمندی در ترکیب قابلیت‌های فناوری اطلاعات و قابلیت‌های فیزیکی توانایی دارند که در این فرایند به حداکثر بهره‌برداری برسند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید به اینکه کشور ما با شیب تندی به سمت هوشمندسازی و تبدیل دارایی‌ها حرکت می‌کند، گفت: ارتباط اجزای سیستم، سیستمی شدن دارایی‌های فیزیکی، برنامه‌ریزی منطقی و کنترل از راه دور از مزایای این هوشمند‌سازی که از فناوری اطلاعات به قابلیت‌های فیزیکی اضافه می‌شود.

وی درباره تهدیدات این حوزه نیز افزود: امکان دسترسی از بیرون توسط دشمنان وجود دارد و امکان کنترل از راه دور یکی از همین تهدیدهاست.

وی با اشاره به اینکه این چالش‌ها، جهانی است، افزود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این حوزه وظایف سنگینی دارد و تمام زیرساخت‌های این خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات را باید فراهم کند به همین دلیل نقش متفاوتی در این حوزه بر عهده این وزارتخانه است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید به اینکه میزان وابستگی زیرساخت‌های کشور به فضای سایبری باید در حد قابل قبول باشد، گفت: در حال حاضر ۹۵ درصد اسکناس به صورت سایبری و ۵ درصد به صورت فیزیکی در کشور وجود دارد که این موضوع نشان می‌دهد باید بتوانیم در فضای سایبری از این دارایی‌ها حفاظت کنیم.

وی با اشاره به اینکه باید در حوزه حفاظت سه لایه ایمنی، امنیت و دفاع با هم هماهنگ باشند، افزود: امنیت و دفاع در حوزه سایبری به دلیل اینکه با امورات زندگی مردم وابسته است باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

جلالی به برگزاری رزمایش هایی در حوزه سایبری با همکاری وزارت ارتباطات و مراکز دیگر این حوزه در دو ماه گذشته اشاره کرد و گفت: این رزمایش‌ها نتایج خوبی داشتند و با رفع نواقص در آینده نیز ادامه می یابد.


کد مطلب: 14711

آدرس مطلب :
https://www.aftana.ir/news/14711/حمله-سایبری-مستندات-مراجع-بین-المللی-پیگیری-می-کنیم

افتانا
  https://www.aftana.ir