کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

برگزاری همایش آشنایی با تهدیدات نوین سایبری در گیلان

پایداری ملی , 26 آبان 1397 ساعت 20:59

همایش علمی و ترویجی آشنایی با تهدیدات نوین سایبری در گیلان برگزار شد.


همایش علمی و ترویجی آشنایی با تهدیدات نوین سایبری در گیلان برگزار شد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، امیر محمدپور، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان در همایش یک روزه علمی ترویجی تهدیدات نوین سایبری که در سالن شرکت مخابرات گیلان برگزار شد، بیان کرد: در عصر حاضر ما با ترکیبی از فرایند تهدیدها و فرصت‌ها در فضای سایبری مواجه هستیم باید با شناخت آسیب‌ها و تهدیدات یک نگاه جامع به این حوزه داشته و نگاهی هوشمندانه را تعقیب کنیم و از طرف دیگر باید در حوزه فناوری به موضوع ملی و بومی کردن زیرساخت‌ها توجه ویژه‌ای داشته‌باشیم و تنها نگاه فرصت‌محور به فضای سایبری در این حوزه اشتباه است.

محمدپور افزود: ما امروزه با طیف مختلفی از تهدیدات مواجه هستیم که یکی از مهم‌ترین آن تهدیدات فضای سایبری است که ما به دلایل مختلف وابستگی‌های زیادی به فضای سایبری داریم و با توسعه صنعتی کشور وابستگی ما به این فناوری‌ها نیز افزایش می‌یابد و لذا ناگزیر هستیم که از این فناوری‌ها و تکنولوژی‌ها استفاده کنیم.

دبیر شورای پدافند غیرعامل استان گیلان اظهار کرد: لازم است در بهره‌برداری از تجهیزات و فناروی‌ها آن دسته از مواردی را که باعث آسیب زدن به زیرساخت‌های کشور می‌شود شناسایی کنیم و راهکار مقابله ارائه شود تا از ضرر و زیان و خسارت‌هایی که ممکن است متوجه زیرساخت‌های کشور شود جلوگیری کنیم.

محمدپور گفت: امکان استفاده دشمن از فضای سایبری و فناوری‌های نوین به منظور ایجاد اختلال در زیرساخت‌های انرژی ما که یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های کشور است وجود دارد، بنابراین ما باید با طرح‌های مقابله‌ای احتمال وقوع این رخداد‌ها را به حداقل برسانیم.

وی افزود: ما در سازمان پدافند غیرعامل بر حسب وظایفی که بر عهده داریم، زیرساخت‌های کشور اماناتی است که به ما سپرده شده که به مردم خدمات‌رسانی و در برابر تهدیدات نگهداری کنیم که لازمه آن همت و تلاش و کوشش و دانش بیشتر است.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان با اشاره به توسعه فضای سایبر و اینترنت اشیاء و اینترنت مردم، اذعان داشت: با پیشرفت تکنولوژی و فضای سایبری به‌دلیل ویژگی‌های که دارد کنترل را کاهش و تهدیدات را افزایش داده‌است.

وی هوشمندسازی اشیاء را یک تهدید برای کشور دانست و افزود: هوشمندسازی اشیاء در کنار قابلیت‌های که دارد و موجب ارتباط اجزای سیستم، تبادل داده‌ها ، قابلیت برنامه‌ریزی و کنترل از راه دور را به اشیا می‌دهد؛ به همین دلیل امکان نفوذ دشمن و کنترل از راه دور برای دشمنان فراهم می‌شود.

محمدپور افزود: ما امروز با سیل هوشمندسازی اشیاء و دارایی‌هایمان روبرو هستیم و به نوعی با شهر هوشمند روبرو هستیم پس دشمن می‌توانند با نفوذ در سیستم هوشمند، مدیریت شهری ما را در دست بگیرند و به همین دلایل وظایف دستگاه‌های مسئول بسیار سنگین می‌شود، زیرا سازمان‌های مختلف به میزان وابستگی به سایبر در معرض تهدید هستند.

محمدپور ادامه داد: توسعه اینترنت، شبکه‌های مجازی و نقش گرفتن کمپانی‌های خارجی نظیر گوگل، تلگرام، اینستاگرام در زندگی روزمره انسان باعث ایجاد نگرانی برای مردم و مسئولان شده زیرا با گسترش فعالیت مردم در شبکه‌های اجتماعی و استفاده از سرورهای خارجی، اطلاعات به خارج از مرزهای کشور منتقل و سبب سوءاستفاده دشمنان می‌شود.

دبیر شورای پدافند غیرعامل استان تصریح کرد: نخست‌وزیر رژیم منحوس اسراییل به صراحت در صحبت‌های خود اعلام کرد ما در همه‌جا هستیم و در گوشی و زندگی روزمره شما حضور داریم. بنابراین با استفاده از شبکه‌های اجتماعی خارجی، اطلاعات بیشتری در اختیار دشمنان انقلاب قرار می‌گیرد البته این مسئله نه فقط برای ایران بلکه برای همه کشورها وجود دارد حتی شهروندان آمریکا نیز از این موضوع مستثنی نیستند و هر روز شاهد اعتراضات گسترده در مناطق مختلف دنیا هستیم.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان در ادامه به تهدیدات امروز کشور اشاره کرد و گفت: رژیم صهیونیستی تهدیدات خود را بیشتر در حوزه انرژی برنامه‌ریزی می‌کنند و آمریکایی‌ها هدف تهدیدات خود را حوزه پولی و بانکی قرار داده‌اند، پس باید آسیب‌شناسی درستی در حوزه تهدید داشته‌باشیم و سازمان‌ها را برای مقابله با آن آماده کنیم.

وی افزود: دشمنان با استفاده از سایبر و نرم‌افزارهای موجود به دنبال کسب اطلاعات هستند پس باید آسیب‌شناسی درستی داشته‌باشیم و با تمرکز آسیب‌پذیری را کاهش و برای مقابله با تهدیدات هوشمند دشمنان آماده باشیم.

محمدپور اظهار داشت: در همه سیستم‌های هوشمند و سایبری که به شبکه و اینترنت متصل هستند تهدیداتی وجود دارد به عنوان مثال گوشی‌های تلفن همراه، چاپگرها می‌توانند به عنوان منبعی جهت انتقال اطلاعات و داده های محرمانه از سوی دشمنان استفاده شود.

محمدپور مهم‌ترین وظیفه رابطان پدافند غیرعامل فرمانداری‌ها را رصد، پایش و شناسایی انواع تهدیدات در سطح شهرستان در عرصه پدافند غیرعامل برشمرد و ادامه داد: برای اجرای برنامه‌های پدافند غیرعامل باید از همه پتانسیل‌های و ظرفیت‌های موجود در سطح شهرستان بهره گرفت و ضمن توجه جدی به تهدیدات و راهکارهای عملی برای مقابله با آنها طرحی و برنامه‌ریزی و اقدام کرد.

دبیر شورای پدافند غیرعامل استان با بیان اینکه هدف از برگزاری این همایش یک‌روزه آشنایی با تهدیدات نوین سایبری است، افزود: فضای سایبری و تحولات آن شرایط را به گونه‌ای پیش برده تا بتوانیم از این فضا استفاده بهتری داشته‌باشیم؛ به عبارت دیگر فضای امروز کشور نشان می‌دهد این فضا علاوه‌بر داشتن فرصت‌های متعدد برای بهره‌مندی از آنها، تهدیدزاست پس شما عزیزان به‌عنوان چشمان بیدار دفاع سایبری و اولین خاک‌ریز مقابله با این تهدیدات وظیفه سنگینی برعهده دارید.

محمدپور صیانت از اطلاعات با بهره‌گیری از دانش نوین و فناوری‌ها را امری مهم خواند و تصریح کرد: فضای سایبری با پیچیدگی‌های متفاوت در معرض خطر دشمنان است؛ لذا هشیاری و توجه به لایه‌های امنیتی یک ضرورت به شمار می‌آید.


کد مطلب: 14745

آدرس مطلب :
https://www.aftana.ir/news/14745/برگزاری-همایش-آشنایی-تهدیدات-نوین-سایبری-گیلان

افتانا
  https://www.aftana.ir