جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ , 19 Apr 2024
جالب است ۰
همایش روز دختران و ICT برگزار شد

حضور دختران در ICT یک دغدغه جهانی است

همایش روز دختران و آی‌سی‌تی روز پنج‌شنبه پنجم اردیبهشت‌ماه ۹۸ به همت سازمان فناوری اطلاعات در باغ کتاب تهران برپا شد.
همایش روز دختران و آی‌سی‌تی روز پنج‌شنبه پنجم اردیبهشت‌ماه ۹۸ به همت سازمان فناوری اطلاعات در باغ کتاب تهران برپا شد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، در این رویداد دکتر امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات و معاون وزیر ارتباطات، سخنرانی کرد. امیر ناظمی در افتتاحیه این رویداد گفت: اصرار داریم که مناسبت این روز را روز دختران و ICT بشناسیم و نه زنان. چراکه بیانگر نوجوانان و نسل آینده‌ای است که نیاز به چشم‌انداز برای رشد و ساختن فردای خود دارند. موضوع حضور دختران در فناوری یک مسئله جهانی است و برای هر کشوری به شکل‌های مختلف مطرح است و چالش‌های متفاوت با راهکارهای گوناگون آن در هر گوشه دنیا ضرورت بررسی موضوع را از نگاه ویژه خود ملزم می‌کند و باید از عینک بومی خود و متناسب با نیاز و تقاضای کشور خودمان به آن بپردازیم.

وی ادامه داد: در مواجهه با رشد فناوری نباید فقط جنبه‌های منفی را ببینیم و یا فقط به بعضی جنبه‌ها مثل شبکه‌های اجتماعی توجه کنیم. این موضوع ابعاد گوناگون دارد و هر فرصتی که نبینیم یک هزینه فرصت برای ما دارد و فرصت‌سوزی، ما را از دنیا عقب نگه می‌دارد. فناوری می‌تواند به کیفیت آموزشی بهتر کمک کند و از این رو در این رویداد آموزش و پرورش در کنار ما برای برگزاری همراه بودند و همچنین نهادهایی مثل شهرداری. مهم‌تر از آن نهادهای مردمی و شرکت‌های آی‌تی و خود جامعه در گروه‌های مختلف از روزهای قبل داوطلبانه در کنار ما بودند تا بتوانیم با آموزش کارآفرینی در مدارس و چشم‌انداز دادن به دانش‌آموزان برای آماده شدن آنها در جایگاهی دور از کلیشه‌های شغلی در مشاغلی نظیر کنش‌گران اجتماعی و کارآفرینان آینده ایفای نقش کنند.

ناظمی افزود: امیدواریم این رویداد نمادی برای فعالیت‌های ما تا امروز و سرآغاز تلاش‌های بعدی برای دختران سرزمین‌مان و آینده‌سازانی باشد که در واقع خودشان آینده این سرزمین هستند.

این‌ رویداد با تعدادی کارگاه و پنل همراه بود که در این پنل‌ها موضوعاتی مثل مقابله با مسائلی مانند زنان علیه زنان مطرح شد و جنگیدن برای تحقق برابری جنسیتی و عدالت جنسیتی بر اساس تجربیات شخصی و مسائل روز ایران و جهان برای اثبات زنان در سطوح تخصصی متفاوت توسط زنانی که خود از کارآفرینان حوزه فناوری در کشور هستند، بیان شد.
صائبه سلوکی با بیش از دو دهه فعالیت در حوزه آموزش آی‌تی در حاشیه همایش روز جهانی دختران ICT که در امور اجرایی مربوط به برپایی آن نقش مهمی داشت، گفت: این رویداد یک پروژه ملی است که با حضور دختران در مدارس دولتی برگزار می‌شود. علاوه‌بر مهارت‌های فنی و برنامه‌نویسی با هدف ایجاد اعتماد به نفس و خودباوری دختران برای حضوردر بازار کسب‌وکار تخصصی، آموزش‌های مهارت‌های زندگی و تفکر خلاق و نقاد بخشی از کارگاه‌های این دوره‌هاست.

وی افزود: این پروژه برای نخستین‌بار در کشور با همکاری وزارت آموزش‌وپرورش، وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات و معاونت علمی ریاست جمهوری در مدارس دولتی برگزار می‌شود. وزارت آموزش‌وپرورش این بستر را فراهم کرده‌است که بتوانیم در مدارس دولتی دخترانه، فعالیت‌های کارآفرینی دانش‌آموزان را با محوریت فناوری اطلاعات هدفمند کنیم‌. در فاز اول این پروژه یک سلسله رویداد برای دانش‌آموزان برگزار می‌شود که برگزیدگان این رویدادها در مدرسه تابستانه آی‌تی که در مردادماه برگزار می‌شود، شرکت می‌کنند. در این کمپ یک‌ماهه، دانش‌آموزان ضمن آموزش مهارت‌های زندگی، مهارت کدنویسی را به‌صورت تخصصی و پروژه‌محور برای ایجاد یک وب‌سایت و یا اپلیکشن خواهند آموخت.

سلوکی گفت: تلاش ما بر این است که با کمک والدین و اولیای مدارس، آموزش برنامه‌نویسی در ساعت فوق برنامه در طول سال تحصیلی برای دانش‌آموزان برگزار شود. فرزندان ما وقتی برنامه‌نویسی می‌کنند به‌طور طبیعی مهارت‌های زندگی مانند تمرکز و تمرین و انعطاف‌پذیری را در خود توسعه می‌دهند و زمانی که حل مشکلات را از این طریق یاد می‌گیرند از اعتمادبه‌نفس بیشتری برخوردار می‌شوند. این پروه خاص تهران نیست، بلکه سراسری بوده و در برخی مناطق کم‌برخوردارتر نیز به صورت پایلوت اجرا می‌شود. به‌زودی در استان سیستان و بلوچستان، ایلام و در یکی از استان‌های خراسان جنوبی یا شمالی این برنامه را خواهیم داشت.

در حاشیه این همایش یک نمایشگاه با حضور دختران دانش‌آموز فعال در زمینه آی‌تی و شتاب‌دهنده‌های این حوزه برپا بود تا ایده‌های دختران آی‌سی‌تی ایران با این شتاب‌دهنده‌ها به اشتراک گذاشته‌شود و بستر همکاری‌های آینده در این فضا فراهم شود.

در نمایشگاه جانبی این رویداد هفت تیم حضور داشتند که به بچه‌های بازدیدکننده از این رویداد کمک می‌کردند تا از لحظه ورود به این فضا تا لحظه خروج از آن یکی از ایده‌ها و آرزوهای خود را در حوزه آی‌تی یا های‌تک عملی کنند. مجتمع آموزشی فرهنگ از راه‌های ارتباطی خود برای دعوت از دختران ۴ تا ۱۹ ساله به همراه والدین‌شان در این نمایشگاه استفاده کرد. آنی خاچیکیان، مدیرعامل شرکت پویه‌گام به همراه تیمش سیاره گامبیت را به آنها معرفی می‌کرد. بازی آموزشی که با ثبت‌نام کودکان در آن برای آنها استارت می‌خورد. پس از آن ندا سهیلی؛ طراح رویکرد آموزشی تمیس از موسسه فرزند توانگر تمیس به‌ آنها کمک می‌کرد تا ایده‌های خود را با ابزار این مجموعه مصور کنند و نقشه راه این ایده را بنویسند. سپس مهسا قبایی، موسس آکادمی هنر و تیمش به آنها در طراحی لوگو و نشان ایده‌ تجاری‌شان راهنمایی‌هایی می‌داد و بعد از آن نازنین بهمنی و تیم‌اش از بی‌سی دیجیتال به آنها بهترین راه‌های معرفی کسب‌وکارشان را در فضای مجازی می‌آموختند. تیم زهره رشاد، مدیرعامل موسسه ‌آموزشی کلیک‌پرو، هم روی میزشان در این نمایشگاه در برنامه‌نویسی و خلق اپلیکیشن به بچه‌ها کمک می‌کردند. سمیرا اثنی‌عشری از شرکت تین‌تک هم که در مینه برنامه نویسی و بازی سازی کامپیوتری در سنین۶ تا ۱۴ سال فعال است به بچه‌ها کمک می‌کرد تا انیمیشن‌هایی با ایده خودشان بسازند که با عکاسی از آنها و استفاده از ابزار مخصوص، خودشان قهرمان داستان آن بودند و در آن ایفای نقش می‌کردند. تیم مهارت‌افزا نیز با بوردهای هوشمند کدی ساخته خود، نرم‌افزارهای کودکان را به این بوردها منتقل کرده و ایده‌های بچه‌ها را به تجهیزات الکترونیکی تبدیل کردند.

درنهایت این افراد به خانه فرهنگ می‌رفتند و در آنجا غزال فاتح‌راد از مجتمع آموزشی فرهنگ به‌ همراه فریبا یاراحمدی از دیده‌بان آی‌تی در بخش داوری به بررسی کارهای کودکان پرداختند تا برندگان نهایی را مشخص کنند.
کد مطلب : 15280
https://aftana.ir/vdcfx0dy.w6dtcagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی