پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 25 Apr 2024
جالب است ۰
سخنی با سازمان‌ها، نهادها و وزارتخانه‌ها درباره کارت ملی هوشمند

زیرساخت‌ کارت ملی هوشمند در خدمت تحقق دولت الکترونیک است

اختصاصی افتانا
دکتر دوستاری: پیشنهاد می‌شود در راستای افزایش تاثیرگذاری دولت الکترونیک، وزارتخانه‌ها و نهادهای موجود در کشور به سمت به‌کارگیری از زیرساخت اساسی کارت ملی هوشمند هدایت شوند.
دکتر دوستاری: پیشنهاد می‌شود در راستای افزایش تاثیرگذاری دولت الکترونیک، وزارتخانه‌ها و نهادهای موجود در کشور به سمت به‌کارگیری از زیرساخت اساسی کارت ملی هوشمند هدایت شوند.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)،  گسترش دولت الکترونیک در همه ابعاد و زمینه‌ها می‌تواند تاثیرات شگرفی در مدیریت کشور داشته‌باشد. تسهیل امور مردم، نهادها، وزارتخانه‌ها و ....،  کاهش چشمگیر نیاز به حضور فیزیکی مردم در ادارات و بالطبع کاهش ترافیک و صرفه‌جویی در وقت شهروندان، شفافیت و قابلیت رصد و پیگیری قرار گرفتن مراودات اداری به‌صورت خودکار  و مزایای بی‌شمار دیگر ازجمله این موارد هستند.

در این رابطه، یکی از زیرساخت‌های مهم موجود در کشور، کارت شناسایی هوشمند ملی است که توسط سازمان ثبت احوال کشور برای تقریباٌ همه شهروندان صادر و توزیع شده‌است. لیکن به علت اطلاع‌رسانی ناکافی و نبود فرهنگ‌سازی، این زیرساخت عظیم ملی هنوز به‌کار گرفته نمی‌شود.

زیرساخت کارت ملی هوشمند، مجهز به سامانه الگوریتم رمزنگاری برای احراز اصالت (Identification-Authentication)، سامانه بیومتریک اثر انگشت (Authentication) و امضای دیجیتال با قابلیت عدم انکار (متصل به PKI) بوده و نیازهای اساسی و زیرساختی دولت الکترونیک در این زمینه‌ها را به شکل کامل و مطلوب در اختیار قرار می‌دهد.

در این مورد، کافی است سازمان‌ها، وزارتخانه‌ها و یا هر نهاد دیگری در کشور، از سازمان ثبت احوال کشور درخواست مکتوب کنند تا نرم‌افزار راه‌انداز کارت شناسایی هوشمند ملی را در اختیار آنان قرار دهد. آن‌گاه آن نهاد دریافت‌کننده نرم‌افزار با مختصر تلاش در حوزه کامپیوتری، برحسب نیازهای خود، امکان به‌کارگیری کارت شناسایی هوشمند ملی را برای همه شهروندان که با آن نهاد سر و کار دارند، حتی برای انجام امور از راه دور با قابلیت احراز اصالت امن و نیز امضای غیرقابل انکار، خواهند داشت.

پیشنهاد می‌شود مسئولان پس از بررسی موضوع به هر روشی که صلاح می‌دانند؛ اعم از اطلاع‌رسانی و توصیه ساده تا صدور بخش‌نامه‌های الزام‌آور، وزارتخانه‌ها و نهادهای موجود در کشور را به سمت به‌کارگیری این زیرساخت اساسی که هزینه‌های زیادی هم برای ایجاد آن صرف شده‌است، هدایت کنند.

ضمن اینکه پژوهشکده علوم و فناوری نوین اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شاهد نیز با استفاده از متخصصانی که سال‌ها در زمینه‌هایی که از آنها صحبت شد، تجربه تکنولوژیکی و مدیریتی داشته‌اند، آماده ارائه هرگونه خدمات مشاوره‌ای یا طراحی و پیاده‌سازی‌های مربوطه هستند.


دکتر محمدعلی دوستاری، مدیر گروه امنیت فضای سایبری پژوهشکده علوم و فناوری نوین اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شاهد
کد مطلب : 15328
https://aftana.ir/vdcivpaz.t1awr2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی