سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 23 Apr 2024
جالب است ۰
گفت و گو با سرپرست معاونت تشخیص و پیشگیری پلیس فتا

به نماد اعتماد فروشگاه های اینترنتی دقت کنید

بدلیل عدم تعریف مدلهای مناسب و قانونی کسب و کار در خصوص وب‌سایت های مزایده آنلاین با یک تنوع گسترده و مخلوطی از فعالیت های قانونی و غیر قانونی در قالب این وب‌سایت ها مواجه هستیم. ابتدا ایجاد کنندگان این گونه وب سایت ها باید نسبت به بررسی حقوقی و قانونی و ایجاد ساز و کار مناسب منطبق بر قانون اقدام نمایند
منبع : سايت خبری پلیس فتا
با گسترش استفاده شهروندان از فروشگاه های اینترنتی و همچنین خرید در فضای مجازی، مهمترین دغدغه ای که باید قبل از هر چیز مورد توجه قرار گیرد، اعتماد مردم به این فروشگاه ها و همچنین امنیت این مبادلات است.
در گفت و گوی زیر سرپرست معاونت تشخیص و پیشگیری پلیس فتا مهندس نیک نفس توصیه هایی را در خصوص خرید از فروشگاه های اینترنتی به شهروندان ارائه کرده است. 

چگونه مردم می توانند جهت اخذ خدمات و یا خرید اینترنتی به یک فروشگاه اینترنتی اعتماد نمایند؟
واقعیت اینست که اینترنت فضایی باز و بدون مرز است که شهروندان باید همیشه احتمال خطر و آسیب را مد نظر قرار دهند. بنابراین هنگام مراجعه به فروشگاه های اینترنتی هم به آن ها با دیده تردید نگاه کنند زیرا ممکن است گرفتار کلاهبرداری شوند. بنابراین لازم است دقت نمایید که وب‌سایت مورد مراجعه دارای اصالت بوده و دارای اعتبار است. مرکز توسعه تجارت الکترونیک وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال حاضر ضمن طی مراحل لازم اقدام به تأیید فروشگاه ها از طریق صدور نماد اعتماد الکترونیکی می‌نماید که مردم عزیز با مراجعه به این وب‌سایت امکان مشاهده فهرست وب‌سایت های قابل اعتماد را خواهند داشت.

با توجه به اینکه این فروشگاه ها فاقد نشان ای نماد(E-Namad) هستند، علت این تخلفات را در چه می دانید و چه راهکارهایی برای آگاهسازی مردم در این خصوص پیشنهاد می فرمایید؟
برخی از موارد گزارش شده مشکلات حقوقی و ادعای افراد در مورد نوع کالا یا خدمات ارائه شده بوده است که در صورت تعدد این نوع گزارش ها در خصوص فروشگاهی خاص، پلیس فتا پیگیری لازم را بعمل آورده ودر صورت وجود شواهد مبنی بر مجرمانه بودن فعالیت، پرونده قضایی تشکیل و اقدامات لازم را از طریق مراجع قضایی انجام خواهد داد. در مواردی نیز که گزارش ها مبنی بر مجرمانه بودن فعالیت است نیز پس از بررسی اولیه پرونده قضایی تشکیل می شود. علت عمده این تخلفات ابتدا سازماندهی نامناسب فروشگاه های اینترنتی در کشور است و در وهله دوم نیز کمبود آگاهی عمومی در زمینه خرید آنلاین و امنیت در فضای سایبر می باشد.

برخی از کاربران در رابطه با قانونی بودن یا نبودن وب سایت های مزایده‌ای و وب سایت‌های خرید گروهی سوال می‌کنند. آیا فعالیت این نوع وب‌سایت ها غیر قانونی است؟ در واقع چرا این نوع وب سایت ها در ایران قربانیان زیادی دارند در حالیکه در اکثر کشورهای پیشرفته به عنوان نوعی از فروشگاه های اینترنتی بسیار موفق عمل می‌کنند؟
بدلیل عدم تعریف مدلهای مناسب و قانونی کسب و کار در خصوص وب‌سایت های مزایده آنلاین با یک تنوع گسترده و مخلوطی از فعالیت های قانونی و غیر قانونی در قالب این وب‌سایت ها مواجه هستیم. ابتدا ایجاد کنندگان این گونه وب سایت ها باید نسبت به بررسی حقوقی و قانونی و ایجاد ساز و کار مناسب منطبق بر قانون اقدام نمایند و مجوزهای لازم مانند نماد اعتماد الکترونیکی را دریافت کنند. ضمناً اطلاع رسانی لازم را در خصوص نحوه فعالیت و فرایند کاری ارائه نمایند تا ضمن کسب اعتماد عمومی فارغ از درگیری های بعدی و جرم انگاری احتمالی فعالیت هایشان به کسب و کار سازنده و موفق، در راستای تقویت اقتصاد کشور و اشتغال زایی بپردازند.

با توجه به اینکه اکثر خریدهای مردم از فروشگاه های اینترنتی کمتر از ۵۰ هزار تومان بوده و در صورت تخلف فروشگاه در ارائه خدمات یا کالا افراد متضرر فرصت و ارزش برای ارائه شکایت به مراجع محترم قضایی را ندارند و این نوع فروشگاه ها با سوء استفاده از این امر تخلفاتی را انجام می دهند، چه تدبیری برای جلوگیری از این نوع تخلفات اندیشیده شده است؟
شهروندان می توانند از طریق وب‌سایت پلیس فتا اقدام به ارائه گزارش تخلفات و جرائم احتمالی فروشگاه ها نموده و پلیس فتا اقدام لازم را در این زمینه صورت خواهد داد. البته در برخی موارد رسیدگی به تخلف نیازمند طرح شکایت در دادسرا است که تقاضای ما از هموطنان عزیز اینست که حتماً برای پیشگیری از قربانی شدن دیگران و جهت پاکسازی فضای سایبر از جرائم و کلاهبرداری ها حتی در مواردی که مبلغ کلاهبرداری یا تخلف بسیار اندک است نیز نسبت به گزارش جرم و یا طرح شکایت خود اقدام نمایند تا مسئولیت اجتماعی خود در این زمینه را انجام داده باشند.
کد مطلب : 3328
https://aftana.ir/vdch.inxt23nx6ftd2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی