پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ , 18 Apr 2024
جالب است ۰
منبع : سايت خبری نارنجی
هفته گذشته شهر هانوفر آلمان میزبان یکی از بزرگترین نمایشگاه های دنیا در زمینه فناورى اطلاعات بود.
 
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، با وجود اینكه سِبیت روزهاى طلایى خودش را در دوران حباب دات كام پشت سر گذاشته، اما برگزاركنندگان این رویداد هرساله تلاش می کنند با تمركز روى مهم ترین موضوعات روز، دوباره آن را به جایگاه اصلی اش به عنوان بزرگترین رخداد حرفه اى در دنیاى فناورى هاى نوین و كامپیوتر برگردانند.

امسال هم سبیت به نوعى در ادامه رویكرد سالهاى قبل خود ( فناورى ابری و مدیریت اعتماد) با انتخاب " اقتصاد اشتراكى" (Share Economy) به عنوان زمینه اصلى نطق آغازین این دوره، نشان داد كه همگام با كاربران و پیشرفت هاى فناورى به ویژه اینترنت حركت می كند. سِبیت با تمركز بر این روند فراگیر كه تأكید بر به اشتراك گذاشتن دانش، منابع و تجربه دارد، تلاش می كند تا شكل هاى جدیدى از همكارى را بوجود آورد.

این دوره از سبیت با شركت بیش از ٤٠٠٠ مشاركت كننده در محل برگزارى نمایشگاه هاى هانوفر(با وسعتى حدود ٤٥٠،٠٠٠ متر مربع) در چهار بخش اصلى: سبیت حرفه ای، دولت، آزمایشگاه و زندگى برگزار شد.

قرارگرفتن در فاصله كوتاهى بعد از دو رخداد مهم دیگر دنیاى فناورى، یعنی كنگره جهانى موبایل MWC در بارسلونا و نمایشگاه محصولات مصرفى الكترونیك CES در لاس و گاس، باعث شده سبیت تا حدى در سایه بماند. 

اما مسئولان برگزاری با حركت هوشمندانه اى از سخت افزار به نرم افزار و در سال هاى اخیر از نرم افزار به خدمات تلاش كردند تا این رویداد را همچنان معتبر نگه دارند.

مساله اى كه امسال بعضى درمورد CES لاس وگاس هم مطرح كردند؛ این روزها كه سیستم عامل و برنامه هاى كاربردى اهمیتى برابر، اگر نه بیشتر از سخت افزار مشابهى كه در همه دستگاه ها پیدا می شود، دارند؛ 

تمركز بر سخت افزار باید كمرنگ تر باشد. عدم حضور گسترده مایكروسافت، گوگل، اپل، آمازون و... كه از بازیگران اصلى صحنه فناورى اند در CES امسال، مهر تأییدى بر این ادعاست. 

افتتاحیه


با اینكه تاریخ گشایش رسمى سبیت سه شنبه ٥ مارس بود، اما از روز دوشنبه كنفرانس هاى خبرى شروع شدند و مراسم افتتاح این دوره با حضور چهار چهره تأثیرگذار اروپا برگزار شد. 

پیش از اولین سخنرانى شاهد اجراى دیدنى یك هنرمند با كینكت مایكروسافت بودیم. پروفسور دیتر کِمپف، سخنران اول که میزبان نطق اصلی هم بود، در مورد اهمیت و دلایل وجود سبیت به عنوان محلی برای ارتباط شرکت ها با هم و همچنین با افراد متخصص صحبت کرد.

یکی از نکات بسیار مهمی که پروفسور دیتر کِمپف به آنها پرداخت، حرکت به سوی آینده ای بود که در آن مصرف کننده درکنار استفاده از کالا یا خدمات، هم زمان به پیشرفت آن هم کمک می کند (تبدیل "consumer" به " prosumer "). 

برای مثال راننده یک خودرو که به بهتر کردن همان محصول کمک می کند. او همچنین به همگام شدن با شیوه های جدید به اشتراک گذاری محتوا و لزوم به روز کردن قوانین حقوق معنوی اشاره کرد و از سرویس موسیقی اسپاتیفای( spotify ) به عنوان یک نمونه از این نوع خدمات نام برد. که بوسیله آنها کاربر به هر چیزی در هر مکان و زمانی که علاقه دارد دسترسی خواهد داشت.

قبل از اینکه آنجلا مرکل صدر اعظم آلمان روی سن بیاید اولین جایزه نوآوری سبیت به الکساندر لُفلر از مرکز تحقیقات هوش صنوعی آلمان داده شد. مرکل نیز که امسال هم به رسم سال های اخیر در مراسم افتتاحیه سبیت حضور داشت، به لزوم ایجاد فرصت های شغلی جدید در سرتاسر اروپا اشاره کرد و از فناوری اطلاعات و مخابرات به عنوان یکی از مهم ترین عرصه های کارآفرینی در آینده نام برد.

در ادامه صحبت های صدراعظم آلمان، دکتر توماس اِندرز(مدیر عامل شرکت دفاع هوایی و فضایی اروپا) نیز از سرعت بسیار پایین فرایند به روز رسانی در صنایع هوایی اظهار گلایه نمود و بر لزوم تسریع و آسان سازی روند نوآوری تاکید کرد. او صحبت های خودش را با جمله ای از بیل گیتس در این باب همراه کرد: حمل و نقل هوایی، شبکه جهان گستر(www) اصلی است. 

پیش از ورود نخست وزیر لهستان(کشور همکار رسمی این دوره سبیت) دو هنرمند و دی جی یک میان پرده واقعاً خیره کننده همراه با موسیقی فراگیر و جلوه های ویژه تصویری، با بخش هایی از بازی هایی مثل پانگ را اجرا کردند. خالقان لهستانی این اثر داده هایی از صنایع الکترونیک متاثر از این کشور را هم در این انیمیشن ها گنجاندند.

و نهایتاً دانلد تاسک صدراعظم جمهوری لهستان روی صحنه آمد و با اظهار خشنودی و افتخار از افتتاح نمایشگاه امسال با همکاری آلمان، سبیت را مهم ترین رویداد در حوزه صنایع ارتباطات و فناوری اطلاعات خواند. او در مورد ۲۰۰۰۰ دانشجو در زمینه های فناوری اطلاعات و ارتباطات که هر ساله از دانشگاه های لهستان فارغ التحصیل می شوند صحبت کرد و از اهمیت آلمان و کشورش به عنوان دو کشور با بیشترین تعداد متخصص آی تی در سرتاسر اروپا، سخن گفت.

تاسک در ادامه گزارش مختصری از دستاوردهای کشورش را در زمینه های مختلف مربوط به فناوری اطلاعات به اطلاع حاضران رساند و در پایان بیان داشت: "ما باید به سوی جامعه ای دانش بنیان حرکت کنیم" و "می بایست سرمایه بیشتری را صرف تعلیم، آموزش و پرورش، علوم و تحقیقات کنیم".

و سرانجام سبیت ۲۰۱۳ بوسیله همه سخنرانان با فشار دکمه ای روی مریخ پیمای جدید اروپا به طور رسمی افتتاح شد.

نمایشگاه گردی 

باید به این نکته توجه داشته باشیم که مخاطب های اصلی سبیت در واقع شرکت ها و اشخاص فعال در صنعت کامپیوتر هستند.حتی تلاش هایی در سال های اخیر از طرف برگزارکنندگان شد تا میزان بازدید افراد غیر متخصص پایین بیاید!(برای مثال افزایش قیمت های ورودی تا ۴۰ , ۹۰ یورو برای بلیط یک روزه و کامل)

سبیت فرصتی بود برای بازدیدکنندگانش تا با راه کارها،خدمات و محصولات نوین آشنا بشوند و مهم تراز همه در شرایط فعلی اروپا، موقعیتی برای پیدا کردن فرصت های شغلی و ایجاد ارتباطات.

با این حال شمار حاضران در این دوره بر اساس آمار رسمی ۹% از سال قبل کمتر بود و با حدود ۲۸۵۰۰۰ شرکت کننده چیزی در حد یک سوم سال های طلایی مثل ۲۰۰۱ بازدید کننده داشت.

شرکت کارل زایس که احتمالاً از لنز های عینک با کیفیت یا دوربین گوشی های نوکیا می شناسیدش یک عینک با دو صفحه نمایش OLED ساخته که به شما امکان میدهد یک نمایشگر ۴۰ اینچی در مقابل چشمانتان داشته باشید.

حتما پروژه گوگل گلس را می شناسید، اگر برایتان جالب بود شاید از GlassUp هم خوشتان بیاید. یک کامپوتر کوچک پوشیدنی که با پروژکتور کوچکی تصاویر را روی لنز راست عینک می اندازد. تفاوت اصلی اش با گوگل گلس در این است که بار پردازش را روی شانه های گوشی شما می اندازد و خود عینک بیشتر یک صفحه نمایش است.

در خلال این همایش مسابقات Intel Extreme Masters هم با مجموع ۴۰۰۰۰۰ دلار جایزه برگزار شد و هزارن گیمر حرفه ای و علاقه مند را به خودش جلب کرد.
کد مطلب : 5103
https://aftana.ir/vdca.wnmk49n6e5k14.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی