کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اعتراض شدید ایران به حملات سایبری آمریکا

12 تير 1392 ساعت 12:00

سلطانیه: آژانس اتمی باید مانع حملات سایبری به مراکز هسته‌ای کشورهای عضو شود و از امنیت مراکز هسته‌ای آنان دفاع کند.


سلطانیه: آژانس اتمی باید مانع حملات سایبری به مراکز هسته‌ای کشورهای عضو شود و از امنیت مراکز هسته‌ای آنان دفاع کند. 

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، علي‌اصغر سلطانيه، ‌نماينده ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي طي سخنراني در نشست اخير اين سازمان از عملكرد امنيتي اطلاعاتي آژانس انتقاد و تاكيد كرد كه نشر اطلاعات محرمانه كشورها وحملات سايبري عليه تاسيسات و فعاليت‌هاي هسته‌اي منجر به تهديد امنيت عليه كشورها شده كه آژانس بايد با اقدامات پيشگيرانه نقش فعال‌تري را براي جلوگيري از اين رويكرد تخريبي ايفا كند. 

سلطانيه در اين نشست گفت: حفظ اطلاعات محرمانه به عنوان يك موضوع اساسي داراي ارتباط مستقيم با امنيت هسته‌اي است. آژانس بين‌المللي انرژي اتمي طبق اساسنامه آژانس داراي يك مسئوليت اساسي براي حفاظت از اطلاعات محرمانه مرتبط با اجراي موافقتنامه‌هاي پادمان در كشورهاي عضو است. 

عدم رعايت محرمانگي منجر به نشت اطلاعات محرمانه و حساسي شده كه از سوي گروه‌هاي تروريستي و سرويس‌هاي اطلاعاتي براي خرابكاري در تاسيسات هسته‌اي و نيز ترور افرادي كه در اين تاسيسات كار مي‌كنند از جمله دانشمندان هسته‌اي، مورد استفاده قرار گرفته است. اين مايه نگراني جدي است.
 
سلطانيه در ادامه به موضوع بحث‌برانگيز ديگري اشاره كرد كه تهديد كننده فضاي امنيت عليه تاسياست هسته‌اي است. وي در اين رابطه تصريح كرد: نگراني امنيتي ديگر، حملات سايبري عليه تاسيسات و فعاليت‌هاي هسته‌اي است كه سلامت و ايمني مردم، محيط‌زيست و استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي را به مخاطره مي‌افكند. 

در اين رابطه ما از آژانس درخواست مي‌كنيم تلاش‌هايش را براي ارتقاي آگاهي در مورد تهديد رو به رشد حملات سايبري و پيامدهاي بالقوه آنها بر امنيت هسته‌اي و نيز از طريق بهبود همكاري بين‌المللي براي مقابله با چنين حملاتي، تقويت كند. 

نماينده ايران در آژانس در ادامه خرابكاري صنعتي در تاسيسات هسته‌اي را نيز يك تهديد خطرناك براي امنيت هسته‌اي دانست و گفت: حفاظت از تاسيسات هسته‌اي و نيز مواد هسته‌اي مورد استفاده يا ذخيره‌شده، مستلزم ايفاي نقش فعال‌تر از سوي آژانس در اين عرصه از جمله از طريق فراهم نمودن اصول راهنما و توصيه اقدامات مناسب پيشگيرانه و نيز خنثي نمودن چنين حملات محتملي با حداقل پيامدهاي خطرناك براي مردم و محيط‌زيست است. 

پشت پرده حمله استاكس نت

اعتراض نماينده كشورمان به آژانس، پس از آن صورت‌گرفت كه حملات سايبري و ارسال ويروس‌هاي مخرب به تاسيسات مهم و هسته‌اي ايران در دستور كار كشورهاي غربي و در راس آنها آمريكا و رژيم صهيونيستي قرار گرفت. يكي از مهم‌ترين اين حملات،‌ حمله ويروس استاكس نت به مراكز هسته‌اي كشورمان بود كه از سوي دولت آمريكا و رژيم صهيونيستي ساخته شد و با هدف متوقف ساختن برنامه هسته‌اي و غني‌سازي اورانيوم از سوي ايران مورد استفاده قرار گرفت. 

استاكس نت ويروسي الكترونيكي است كه از طريق حافظه‌هاي فلش منتشر شده و رايانه‌ها را آلوده مي‌كند. اين كرم در اصل برنامه متعلق به شركت آلماني زيمنس موسوم به WinCC را آلوده مي‌كند كه براي مديريت فرآيندهاي صنعتي در كارخانه‌ها و موسسات انرژي به كار مي‌رود. حمله اين بدافزار به تاسيسات هسته‌اي ايران در سال ۲۰۱۰، باعث متوقف شدن چندين دستگاه سانتريفيوژ در نيروگاه هسته‌اي نظنز شد و ايران در نهايت موفق شد مانع از خرابكاري‌هاي استاكس نت شود.

افشاگري رسانه آمريكايي

در اين رابطه ابتدا روزنامه معتبر آمريكايي نيويورك تايمز بود كه به ابهامات موجود پيرامون استاكس نت پايان داد و گزارش داد كه رژيم صهيونيستي و آمريكا به‌طور مشترك در ساخت اين بدافزار نقش داشته‌اند. اين روزنامه در گزارش خود عنوان كرد كه باراك اوباما رئيس‌جمهور آمريكا تصميم گرفت حملات سايبري اين كشور را كه در زمان جورج بوش رئيس‌جمهور پيشين آمريكا آغاز شده بود، تسريع دهد.
 
اين گزاش همچنين به همكاري آژانس امنيت ملي آمريكا (NSA) و سرويس‌هاي اطلاعاتي اسرائيل براي طراحي استاكس نت اشاره كرده بود. اين حملات كه از زمان بوش شروع شد به «بازي‌هاي المپيك» موسوم است. حمله به تاسيسات هسته‌اي ايران با ويروس رايانه‌اي استاكس‌نت يكي از عمليات‌هاي اين طرح بوده است.

بازجويي از ژنرال آمريكايي

مقامات آمريكايي در رابطه با افشاي اين عمليات مخرب و پنهان عليه تاسيسات هسته‌اي كشورمان واكنشي نشان ندادند تا اينكه چند روز پيش شبكه تلويزيوني ان‌بي‌سي نيوز گزارش داد مقامات قضايي آمريكا يك ژنرال سابق ارتش اين كشور را كه مظنون به افشاي اطلاعات مربوط به حمله ويروس استاكس‌نت به سيستم‌هاي كامپيوتري نيروگاه اتمي نطنز است مورد بازجويي قرار خواهند داد. 

مقامات قضايي آمريكا، جيمز‌كارترايت، ژنرال بازنشسته نيروي دريايي آمريكا را از آغاز تحقيقات عليه وي به اتهام دست داشتن در افشاي اطلاعات طبقه‌بندي شده حمله ويروس استاكس نت عليه تاسيسات هسته‌اي ايران مطلع كردند. كارترايت كه از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ معاون رئيس ستاد مشترك ارتش بود در سال ۲۰۱۱ بازنشته شد.
 
وي اواخر سال گذشته به افشاي اين اطلاعات متهم شده بود و گفته مي‌شود به زودي مورد بازجويي قرار خواهد گرفت. كارترايت از جمله افرادي دانسته مي‌شود كه جورج بوش، رئيس‌جمهوري سابق آمريكا را هم به انجام حملات سايبري بر ضد تاسيسات هسته‌اي ايران به منظور متوقف كردن برنامه هسته‌اي اين كشور تشويق كرده بود. اين شبكه همچنين به گزارش نيويورك تايمز اشاره كرد كه در آن از نقش كارترايت در اين پرونده ياد كرده بود.


کد مطلب: 5795

آدرس مطلب :
https://www.aftana.ir/news/5795/اعتراض-شدید-ایران-حملات-سایبری-آمریکا

افتانا
  https://www.aftana.ir