شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 20 Apr 2024
جالب است ۰
کبیر بین محبوبترین گوشیهای تلفن همراه سال ۲۰۰۴ یعنی گوشیهای نوکیای تحت سیستم عامل سیمبین منشر می شد.
منبع : شرکت ایدکو
گروه خبری کسپرسکی در این مقاله قصد دارد شما را با اولین ویروس تلفن های همراه که حدود ده سال از انتشار آن میگذرد آشنا سازد. درست ده سال پیش اولین ویروس نوشته شده برای تلفن های هوشمند آن زمان (گوشی هایی نظیر نوکیا N-Gage) شناسایی شد.
 
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، اسم این ویروس کبیر "Cabir" بود که دنیای جدیدی را پیش روی کارشناسان و تحلیلگران بدافزارها، ویروس نویسان و حتی کاربران ساده باز کرد. در ادامه اطلاعات جالبی را در مورد این ویروس ده ساله میخوانیم:

۱- دلایل نامگذاری این ویروس بنام کبیر نسبت دادن آن به ماهی Caribe بود به دلیل قدرت نفوذی که داشت و همچنین اینکه درست زمانی که آزمایشگاه کسپرسکی مشغول تحلیل و بررسی این ویروس بود عضوی جدید بنام Elena Kabirova به این تیم پیوست.

۲- کبیر بین محبوبترین گوشیهای تلفن همراه سال ۲۰۰۴ یعنی گوشیهای نوکیای تحت سیستم عامل سیمبین منشر می شد.

۳- تنها کانال انتشار این ویروس بلوتوث بود، لذا دریافت و یا ارسال ناخواسته این ویروس در هر مکانی نظیر رستوران ها، کنسرت ها، ورزشگاه ها و ... امکان پذیر بود. و بزرگترین آمار انتشار این ویروس در مسابقات ورزشی هلسينكي پایتخت فنلاند بود.

۴- برای محافظت در برابر ویروس کبیر افراد می بایست بلوتوث گوشی خود را خاموش نگه می داشتند و یا حداقل آن را در حالت invisible نگه می داشتند.

۵- کارشناسان آزمایشگاه کسپرسکی برای آزمایش این ویروس در شرایط عادی اقدام به تهیه دو گوشی همراه نوکیا نمودند که در آن زمان چندان هم ارزان نبود و از آن پس این کارشناسان کسپرسکی هر گوشی محبوب موجود در بازار را خریداری نموده تا برای پلتفرم مربوطه آن اقدام به بررسی هایی دقیق تر نمایند.

۶- برای بررسی این ویروس در آزمایشگاه قدیمی کسپرسکی بمنظور تهیه ضدویروس مناسب، اتاق ویژه ای ساخته شد که دیوارهای آن عایق امواج رادیویی و بلوتوث بودند و یکی از اهداف ساخت این اتاقک حفظ امنیت تلفن های همراه سایر کارکنان مجموعه بود.

۷- درست چند ماه پیش از شناسایی و انتشار ویروس کبیر،از Alex Gostev محقق ارشد آزماشگاه کسپرسکی طی مصاحبه ای پرسش شد که چرا تابحال ویروسی برای تلفن های همراه نوشته نشده است و وی در پاسخ گفت که احتمالاً تا سال آینده شاهد انتشار ویروس در این حوزه نیز خواهیم بود و دیدیم که این پیش بینی نیز به حقیقت پیوست.

۸- اگر دقیق تر به این موضوع بپردازیم، کبیر را نمی توان اولین ویروس در پلتفرم های تلفن همراه دانست چراکه پیش از آن ویروس هایی هم برای PDAدستگاههای (circa ۲۰۰۰) نیز نوشته شده بود، ولی کبیر اولین ویروس گوشی های هوشمند بود که با از قدرت نفوذ و انتشار قابل توجهی برخوردار بود.

۹- نویسندگان ویروس کبیر گروهی از هکرها با نام ۲۹A بودند که به ساخت ویروس های پیچیده و جدید کامپیوتری شهرت داشتند.

۱۰- فردی که نمونه ای از این ویروس را برای آزمایشگاه کسپرسکی بمنظور آزمایش و تحلیل و یا ارائه راهکار و ساخت آنتی ویروس مناسب ارسال نموده بود، به پنج یا شرکت دیگر نیز این ویروس را فرستاده بود اما آزمایشگاه قدرتمند کسپرسکی اولین و تنها مجموعه ای بود که موفق شد سریعاً ماهیت این کد را شناسایی نماید و دیتابیس های ضدویروس های خود را با ابزار شناسایی این ویروس بروز رسانی کند. و جالبتر آنکه Roman Kuzmenko که موفق شد طی شیفت شب کاری خود در آزمایشگاه کسپرسکی (که ۲۴ ساعته و تمام روزهای هفته کار میکردند) به کشف و حل معمای این کد پیچیده بپردازد، یک گوشی جدید و قدرتمند نوکیای تحت سیمبین از این شرکت هدیه گرفت!

مروری بر تاریخچه این ویروس و نکته های ذکر شده بار دیگر برتری و قدرت شرکت کسپرسکی و ضدویروس های این شرکت را برای کاربران و علاقمندان حوزه امنیت اطلاعات بازگو می کند تا یادآور شویم که برتری قابل توجه شرکت کسپرسکی در بررسی های مختلف و یا معرفی پیاپی ابزار امنیتی این شرکت برای محبوبترین پلتفرم حال حاضر (برتری کسپرسکی اینترنت سکیوریتی اندروید) بی دلیل نبوده و بنوعی بازتاب سوابق درخشان این شرکت می باشد.
کد مطلب : 7715
https://aftana.ir/vdcb.8bzurhbzsiupr.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی