شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 20 Apr 2024
جالب است ۰
در نشست خبری چهارمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت مطرح شد:

ویژگی بارز همایش چهارم: گفتگوی چالشی کارشناسان مسائل حوزه بانکداری نوین

اختصاصی افتانا
چهارمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت با موضوع «ضرورت توسعه اکوسیستم بانکداری الکترونیک» روزهای ششم و هفتم بهمنماه در برج میلاد برگزار می‌شود.

چهارمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت با موضوع «ضرورت توسعه اکوسیستم بانکداری الکترونیک» روزهای ششم و هفتم بهمنماه در برج میلاد برگزار می‌شود.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، در نشست خبری چهارمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت که روز دوشنبه ۲۹ دی‌ماه ۹۳ در ساختمان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تشکیل شد، دکتر فرهاد نیلی دبیر چهارمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت و ناصر حکیمی، مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی از برنامه‌های همایش چهارم سخن گفتند.

دکتر نیلی همایش چهارم را متفاوت از دیگر همایش‌ها خواند و گفت: این همایش در مقایسه با سه همایش پیشین از ویژگی‌های منحصربه‌فردی برخوردار است. مهم‌ترین این ویژگی‌ها را می‌توان تمرکز بر وجه بانکداری این همایش دانست و این‌که موضوع بانکداری در مرکزیت قرار دارد نه جنبه الکترونیک آن. ازاین‌رو که همایش امسال را در واقع باید یک همایش بانکداری دانست که در تلاش برای تعریف و ارائه نگاهی نو از مفهوم بانکداری و تلاقی آن با فناوری‌های نوین ارتباطی است.

وی اظهار داشت: برای ارائه چنین رویکرد تازه‌ای با انتخاب عنوان «بازنگری در اکوسیستم بانکداری الکترونیک کشور» در واقع تلاش کردیم تا نظام بانکی کشور را داخل یک اکوسیستم تعریف کنیم. به این معنا که بانکداری و نظام بانکی در یک منظومه تعریف می‌شود که همه وجوه آن تک به تک از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند و بر هم تأثیر می‌گذارند. ازاین‌رو توجه به همه بازیگران این عرصه باید مدنظر باشد چراکه غفلت از وجوه مختلف آن خطایی بازگشت‌ناپذیر خواهد بود. تمامی عناصر این منظومه موجوداتی زنده به شمار می‌روند که با یکدیگر رفتاری استراتژیک دارند. صنعت بانکداری در کشور صنعتی زنده است که عناصر آن با یکدیگر روابط پایدار و استراتژیک دارند. در این اکوسیستم بانک مرکزی هم بازیگر است و هم بازی‌ساز. این بازی‌سازی مستلزم درک این نکته است که چه چیزی در چه زمانی باید ایجاد شود، چه چیزهایی باید متحول شده و چه عناصری باید بازیگردانی شوند.

دبیر چهارمین همایش بانکداری الکترونیک اظهار داشت: دومین ویژگی این همایش توجه و اهمیت دادن به جنبه تجاری و حضور فعال بانک‌ها در آن است. این همایش با روال مرسوم برگزاری همایش‌ها که شامل سخنرانی افراد می‌شود، متفاوت برنامه‌ریزی‌شده است و چالش‌های موجود در عرصه بانکداری در قالب گفتگو مطرح می‌شوند نه سخنرانی‌های فردی. در این همایش با برگزاری چندین میزگرد و نشست تخصصی در حوزه بانکداری و فناوری‌های نوین ارتباطی، مسائل و موضوعات این حوزه‌ها با حضور کارشناسان و خبرگان داخلی و خارجی فعال در این عرصه مورد طرح و بررسی قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به مرزهای دانش و حرفه‌ای گری در حوزه بانکداری نوین و با هدف استفاده از تجربیات و آموخته‌های بین‌المللی در این زمینه، گفت: در همایش چهارم با دعوت از کارشناسان و نخبگان بین‌المللی فعال در عرصه‌هایی چون آینده‌نگاری بانکداری، سامانه یکپارچه بانکی، نظارت داده محور و همچنین حوزه پرداخت‌های همراه و مدیریت ریسک سعی می‌کنیم تا کمبودهای تجربی خود را در قالب پنلها و کارگاه‌های تخصصی در این حوزه‌ها پوشش دهیم.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی ادامه داد: مشارکت داوطلبانه می‌تواند شاخصی برای حضور بازیگران اصلی در این عرصه به شمار رود. نکته اینجاست که وقتی قراراست یک بازی سامان داده شود باید عرصه‌ای فراهم شود تا بازیگرانی که امکان رقابت دارند در عرصه حضور یابند. در واقع زمانی که یک کالای عمومی ارائه نمی‌شود باید فضایی مشارکتی ایجاد کنیم که قواعد رقابت و مشارکت در آن رعایت می‌شود.

دکتر نیلی همایش چهارم را متمایز از دیگر همایش‌هایی که در کشور برگزار می‌شود، خواند و گفت: ما در این دوره تا جایی که فضای سیاسی کشور و محدودیت‌های بین‌المللی اجازه می‌دهد برای انتقال دانش و تجربه در این حوزه تلاش کرده‌ایم. ویژگی‌های تمایزبخش همایش امسال این امکان را فراهم می‌کند تا ارتباط میان بانکداری و فناوری‌های نوین ارتباطی از پوسته فراتر رفته و به هسته سخت بانکداری برسد.

ناصر حکیمی مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی نیز از معرفی «نقشه راه ۱۴۰۰ بانک مرکزی» در قالب یکی از سخنرانی کلیدی توسط سید محمود احمدی، دبیر کل بانک مرکزی، خبر داد و گفت: طبق زمان‌بندی مشخص شده تدوین نقشه راه ۱۴۰۰ بانک مرکزی در مردادماه امسال پایان یافت و در چهارمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت با جزئیات کامل در اختیار مدعوین قرار خواهد گرفت. نکته اینجاست که انجام این حرکت در نظام بانکی کشور می‌تواند به‌عنوان الگویی برای سایر دستگاه‌ها مورد استفاده قرار گیرد زیرا این نقشه می‌تواند الگویی مناسب در اختیار سایر نهادهای اقتصادی کشور که می‌خواهند در یک چارچوب نظام مالی برای خود نقشه راهی طراحی کنند، قرار دهد.

مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی به‌عنوان دبیر علمی نشست تخصصی «کارت‌های اعتباری» این نشست چنین توضیح داد: ازجمله نکاتی که در این نشست بررسی می‌شود موضوع مربوط به دیدگاه نه‌چندان مثبت موجود در این حوزه میان مردم جامعه است. در اجرایی شدن کارت‌های اعتباری در کشور، بحث اصلی صورت دادن یک سری تصمیمات و نیز اطلاع‌رسانی درست برای ارتقای سطح دانش و آگاهی عمومی در این زمینه است. مسئله اصلی این است که دانش موجود ارتقا یابد تا سیاست‌گذار بتواند این محصول را به بهترین نحو عرضه کند.
وی افزود: موضوع مهم در اجرایی شدن کارت‌های اعتبار تغییر نگاه بانکداران ما و آگاهی جامعه درباره این موضوع است. ما تجربیات موفق و الگوهای استانداردی داریم و بیشترین چالش ما مربوط به مقوله دانش و همچنین عدم تمایل به تغییر است.
همایش چهارم بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت در پایگاه اینترنتی خود به نشانی www.ebps.ir مطالب و اطلاعات بیشتری را اعم از اهداف، محورهای کلی همایش و برنامه‌های روز همایش در اختیار علاقه‌مندان قرار داده است.

کد مطلب : 9055
https://aftana.ir/vdca.mnok49nwm5k14.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی