جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ , 19 Apr 2024
جالب است ۰
آغاز به کار دوره چهارم کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران:

تلاش برای شناساندن توان بخش خصوصی به سایر ارگان‌ها

اختصاصی افتانا
کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی سعی دارد با ایجاد شرایط مناسبی نظیر تهیه و تدوین تعرفه‌های خدماتی، پیشنهاد تدوین تعرفه‌های گمرکی به مسئولان گمرک و ایجاد بستر کیفی مناسب برای ارائه مشاوره‌های کارشناسی کیفی به سایر بخش‌های دولتی و خصوصی، حوزه آی تی کشور را در توسعه ساختارهای اجتماعی و اقتصادی کشور سهیم گرداند.

کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی سعی دارد با ایجاد شرایط مناسبی نظیر تهیه و تدوین تعرفه‌های خدماتی، پیشنهاد تدوین تعرفه‌های گمرکی به مسئولان گمرک و ایجاد بستر کیفی مناسب برای ارائه مشاوره‌های کارشناسی کیفی به سایر بخش‌های دولتی و خصوصی، حوزه آی تی کشور را در توسعه ساختارهای اجتماعی و اقتصادی کشور سهیم گرداند.

به گزارش مؤسسه دیده‌بان آی تی، این بار برنامه اقتصاد فردا با توجه به آغاز فعالیت دوره چهارم سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران با حضور مهندس آزاد معروفی، رئیس کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران و مدیرعامل شرکت لاوان ارتباط و دکتر علیرضا صالحی، کارشناس مجری برنامه، به بررسی اهداف و برنامه‌های پیش روی این سازمان پرداخت. 

مهندس معروفی با اشاره به آغاز دور چهارم کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران اظهار داشت: برنامه‌های دور چهارم اکنون در دست بررسی است و پس از آماده شدن، برنامه‌های کمیسیون نیز تهیه، تدوین و اصلاح خواهد شد. در دور سوم، اهدافی برای برقراری اصل ۴۴ قانون تدوین شد تا توان بخش خصوصی را به سایر بخش‌های حاکمیتی بشناساند. وظیفه کمیسیون ما ایجاد بستر ساختاری و فیزیکی مناسب برای فعالان این بخش نظیر تهیه و تدوین تعرفه‌های خدماتی و همچنین پیشنهاد تدوین تعرفه‌های گمرکی به مسئولان گمرک و ایجاد بستر کیفی مناسب برای ارائه مشاوره‌های کارشناسی کیفی است که دولت و بخش خصوصی می‌توانند از مشاوران ما بگیرند؛ همچنین تدوین استانداردهای مرتبط با حوزه مختلف شبکه‌ای و بستر امنیتی فیزیکی در این چارچوب می‌گنجد. بررسی مسائل حقوقی، بیمه و مالیات نیز برای رسیدگی به مسائل جدید این حوزه و تدوین مقررات متناسب با آن در کمیسیون جایگاه ویژه دارد. در زمینه قراردادها نیز به دنبال قراردادهای برد- برد و به نفع بخشی دولتی و خصوصی در کنار هم هستیم تا با توجه خاص به بخش خصوصی به ایجاد امکانات مناسب برای پیشرفت این بخش دست یابیم. 

از آنجایی که عمر تعرفه خدمات مهندسی شبکه بیش از سازمان نظام صنفی رایانه‌ای است و در انجمن شرکت‌های انفورماتیک نیز این بحث وجود داشت، مهندس آزادی جایگاه فعلی آن را در نظام تصمیم‌گیری

فناوری اطلاعات کشور با وجود سابقه حدود ۱۲ سال چنین برشمرد: این تعرفه‌ها اکنون در بخش‌های مختلف خصوصی و دولتی جا افتاده و بسیاری از سازمان‌ها بر اساس این تعرفه‌ها، مناقضات و داوری قراردادها را انجام می‌دهند و ما همواره در دوره‌های مختلف در پی بازنگری، به‌روزرسانی و اصلاح آن هستیم. چون حوزه شبکه به مباحث عمرانی و تأسیساتی نزدیک است ما در پی یک نظام جامع مهندسی آی تی با استانداردها، مقررات فنی، شیوه‌های اجرا، نحوه ارجاع کار و تبدیل تعرفه به فهرست‌بها هستیم تا روزبه‌روز به ساختار سازمان‌یافته نظام مهندسی نزدیک‌تر شده و به رفع موانع بازار آی تی کشور بپردازیم که امروزه نیاز به بهبود آن برای توسعه ساختارهای اقتصادی و اجتماعی دیگر به‌شدت احساس می‌شود. 

وی درباره ضمانت اجرایی تعرفه‌هایی که قرارست به شکل فهرست‌بها ارائه شود توسط سازمان‌های دولت و پیمانکاران، گفت: ما در اینجا ضمانت اجرایی در قالب ابلاغ یک حکم و بخش‌نامه نداریم اما سازمان‌های دولتی هم به یک معیار مناسب در قراردادها و مناقضات به‌عنوان مرجع نیاز دارند و این تعرفه‌ها اکنون مورد پذیرش قرار گرفته است؛ به‌خصوص که در حوزه داوری قراردادها و پروژه‌های آی تی نیاز بسیاری به سامان‌دهی آن حس می‌شود و امید است که رفتن به سمت فهرست‌بها، چهارچوب لازم را برای بهبود و نظم یافتن همه مسائل پیدا کند. 

مهندس معروفی در مورد تعرفه‌های گمرکی تجهیزات شبکه که همواره دغدغه کمیسیون شبکه در تمامی دوره‌ها بوده است، گفت: در مورد تعرفه تجهیزات گمرکی در طول سال‌های پشت سر گذاشته شده شاهد دو تجربه بسیار دشوار بودیم. یکی از آن‌ها تعیین ۵۰ درصد تعرفه برای تجهیزات اکتیو شبکه بود که در واقع تولیدی در ایران نداشت ولی به علل نامشخص این اتفاق افتاد و مورد دوم مربوط به تعرفه تجهیزات تکنولوژی بود که به شیوه غیرکارشناسی تعرفه را بر مبنای ۵ درصد یا کیلویی ۱۵۰۰۰ تومان اعمال کردند که بسیار غیرعلمی بود و با پیگیری و برگزاری جلساتی از سوی کمیسیون با مسئولان ذیربط این مورد نیز برطرف شد. 

وی افزود: در دوره جدید قصد داریم اطلاعات خود را به فعالان همه بخش‌ها برسانیم که یکی از آن‌ها کمیسیون صنعت، معدن و تجارت است. تاکنون نیز بارها خواستیم تا سازمان را به‌عنوان عضو بپذیرند یا حداقل از آن به‌عنوان مشاور استفاده کنند که این مورد قبلاً هم صورت گرفته بود اما امیدواریم تدوام یابد و با دادن یک کرسی و یا استفاده از توان کارشناسی ما مشکلاتی که موجب اختلال بازار و بروز خسارات متعدد می‌شود از بین رفته و جلوی تصمیمات غیر کارشناسی گرفته شود. 

رئیس کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی
رایانه‌ای تهران ادامه داد: سازمان همچنین توان ارائه مشاوره و همکاری در رابطه با استانداردها و مسائل برنامه و بودجه جدید، امکان ارتباط با کمیسیون اقتصادی و فناوری اطلاعات مجلس و سازمان تنظیم مقررات را دارد که امیدواریم از این پتانسیل‌ها استفاده شود. 

وی تصریح کرد: مسئله مهم دیگری که وجود دارد ارتباط بین اعضای سازمان نظام صنفی و به‌خصوص اعضای کمیسیون شبکه است که با اطلاع‌رسانی، تبادل افکار، ارائه پیشنهادات و با کمک خرد جمعی به تدوین برنامه‌های جدید در سه سال آینده پرداخته و در بخش مشاوران سازمان نیز تلاش کنیم که با کمک اعضا و فعالان این حوزه رتبه‌بندی آن را به سطح ۱ و ۲ ارتقا داده و به نظام جامع مهندسی بسیار قوی در حوزه آی تی دست یابیم و بتوانیم روش ارجاع کاری را مانند آنچه در نظام مهندسی عمران وجود دارد متناسب با تکنولوژی‌های روز و بدون دوباره‌کاری به اجرا درآوریم و خطرات و خسارات ناشی از این معضلات را برطرف کنیم و حتی بسیار خوب می‌شود اگر شرکت‌های مشاوره‌ای فعال در کشور نیز در این مسیر به ما یاری برسانند. 

در بخش دیگری از برنامه مهندس حمید بابادی‌نیا، رئیس کمیسیون شبکه و امنیت شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، درباره فعالیت‌های کمیسیون شبکه گفت: یک سری قوانین بین‌المللی وجود دارد که توسط کمپانی‌های بزرگ، سازمان‌های مردم نهاد و متخصصان حوزه آی تی تدوین شده تا مهندسان و فعالان این حوزه بر اساس آن عمل کنند و یکی از مسائلی که ما همواره در کمیسیون شبکه پیگیری کرده‌ایم مربوط به تعرفه‌گذاری خدمات است که سعی کرده‌ایم در تمام زمینه‌های تخصصی مربوطه این کار را انجام دهیم و مکتوب قابل استنادی را در اختیار مهندسان، کارشناسان، متخصصان ارشد و تکنسین‌ها قرار دهیم تا برای ارائه خدمات به آن رجوع کنند. 

وی درباره فعالیت عمده دیگر کمیسیون شبکه که در حوزه آموزش مدون و مستمر متخصصان است، گفت: خوشبختانه پرونده و مستندات لازم برای آموزش وجود دارد. ما در تهران با برگزاری سمینار تخصصی برای فعالان این عرصه اقدام به آگاهی‌رسانی و ارتقای دانش آن‌ها می‌کنیم و از طرفی سعی کرده‌ایم آموزشگاه‌های شبکه که عضو کمیسیون نیز هستند را به جامعه مهندسان معرفی کنیم تا در جهت افزایش و به‌روز کردن دانش خود از آن بهره‌مند شوند. 

لازم به ذکر است، برنامه اقتصاد فردا کاری از گروه اقتصاد و دانش صدای جمهوری اسلامی ایران است که پنج‌شنبه هر هفته رأس ساعت ۱۰ صبح با حضور کارشناسان به بررسی مسائل مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات می‌پردازد.

کد مطلب : 9247
https://aftana.ir/vdcd.o0n2yt0x5a26y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی