چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 24 Apr 2024
تعداد نظر۱
جالب است ۰
فایروال بومی با قابلیت ۱۲۰گیگابیت بر ثانیه فیلترینگ و مانیتورینگ برای حفاظت زیرساخت‌های ارتباطی کشور از حملات سایبری توسط پژوهشگران آزمایشگاه تجهیزات شبکه دانشگاه شریف تولید شد.
منبع : خبرگزاری مهر

فایروال بومی با قابلیت ۱۲۰گیگابیت بر ثانیه فیلترینگ و مانیتورینگ برای حفاظت زیرساخت‌های ارتباطی کشور از حملات سایبری توسط پژوهشگران آزمایشگاه تجهیزات شبکه دانشگاه شریف تولید شد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، دستگاه سخت‌افزاری فایروال بومی که با هدف مانیتورینگ و حفاظت از زیرساخت‌های ارتباطی و مخابراتی کشور، توسط پژوهشگران دانشگاه شریف در دومین نمایشگاه صنعت بومی سایبری ارائه شد.

ابراهیم جهانداد، پژوهشگر طرح فایروال بومی به ارائه جزییاتی درباره ساخت فایروال بومی(دیواره آتش) که برای حفاظت از سیستم‌های ارتباطی در برابر حملات احتمالی سایبری ایجاد می‌شود، پرداخت و گفت: این فایروال بومی دارای ۱۲ پورت ۱۰گیگابیت بر ثانیه است و در جمع قابلیت ۱۲۰گیگابیت بر ثانیه فیلترینگ و مانیتورینگ را دارد و در واقع می‌توان نیمی از ظرفیت اینترنت کشور را از این دستگاه عبور داد. 
 
وی اظهار داشت: آزمایشگاه تست و تجهیزات شبکه دانشگاه صنعتی شریف علاوه بر ارائه خدمات تست رتر، سوئیچ و تجهیزات شبکه در راستای تولید محصولات مرتبط با مانیتورینگ شبکه نیز اقدام می کند. 

جهانداد با بیان اینکه این آزمایشگاه، آزمایشگاهی مرجع برای تست تجهیزات شبکه‌های رایانه‌ای محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: تمامی شرکت‌های تولیدکننده و واردکننده تجهیزات شبکه باید از این آزمایشگاه تأییدیه بگیرند تا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تأییدیه واردات این محصولات را ارائه دهد.

وی با اشاره به بومی‌سازی محصولات مربوط به شبکه‌های رایانه‌ای در این آزمایشگاه خاطرنشان کرد: ما در این آزمایشگاه موفق به بومی‌سازی سیستم فایروال با ظرفیت ۱۰گیگابیت در ثانیه شده‌ایم.

این پژوهشگر با بیان اینکه این فایروال بومی یک دستگاه سخت‌افزاری محسوب می‌شود و سرویس‌هایی که توسط آن ارائه شده از نظر کارایی با سیستم‌های نرم‌افزاری متفاوت است، خاطرنشان کرد: سیستم‌های نرم‌افزاری دیواره آتش حداکثر ظرفیت ۲گیگابیت بر ثانیه را پوشش می‌دهد اما این دستگاه سخت‌افزاری به‌صورت یک‌جا، ۱۲۰ گیگابیت بر ثانیه کارایی دارد و می‌تواند برای مانیتورینگ و فیلترینگ زیرساخت‌های ارتباطی کشور مفید باشد.

وی با اشاره به مزیت رقابتی این دستگاه نسبت به نمونه‌های خارجی تصریح کرد: اگرچه مدل‌های خارجی فایروال از نظر قیمت پایین‌تر از این دستگاه تولید داخل است اما باید توجه داشت که در بحث بومی‌سازی داخلی به امنیت اطلاعات توجه بیشتری شده و می‌توان این دستگاه را در داخل کشور پشتیبانی کرد.

جهانداد با بیان اینکه تا پیش از این در کشور مجبور بودیم این‌گونه محصولات را با دور زدن تحریم‌ها  وارد کنیم و هیچ‌گونه پشتیبانی از آن نمی‌شد گفت: این سیستم بومی علاوه بر پشتیبانی و دسترسی، امکان تغییر سیستم را براساس نیاز مشتری نیز دارد.

پژوهشگر طرح فایروال بومی در مورد قیمت این دستگاه نیز گفت: فایروال بومی با ۱۲ پورت و ۱۰گیگابیت ظرفیت تقریباً دو برابر قیمت یک دستگاه خارجی است که با ۲پورت و ۱۰گیگابیت ظرفیت در حال ارائه خدمات است این بدین معناست که این دستگاه بومی ۶برابر نمونه خارجی کارایی دارد اما از نظر قیمت تنها ۲برابر قیمت نمونه خارجی است.

کد مطلب : 9614
https://aftana.ir/vdcb.8b9urhb0aiupr.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


نیما
آقای ابراهیم جهانداد حتما می دانند که تعداد پورتها در ظرفیت آنها نشان دهنده توانایی و ظرفیت فایروال نیست که اگر چنین باشد با یک گشتن ساده در اینترنت می توانید فایروالهای بسیار زیادی را با ظرفیتهای بیشتر پیدا کنید. مثل :FG3000D با 16 پورت 10G، یا FG3100D با 32 پورت 10G یا FG3200D با 48 پورت 10G. محصولات رده پایینتری هم هستند که دارای 8 پورت 10G یا 4 پورت و یا 2 پورت 10G می باشند.
آنچیزی که بسیار مهم است که ایشان حتما با توجه به داشتن آزمایشگاهی مجهز که همانطور که خودشان اشاره کرده اند از دریافتی نابه حق از واردکنندگان مجهزتر می شود پارامترهایی نظیر firewall throughput، IPS throughput و ... . من امیدوارم که متخصصین کشور با ادعاهایی که واقعی نیستند ذهن مسئولان کشور را به سمتی سوق ندهند که هم نگرانی ها و هم امیدواریهایی غیرواقعی را به رخ کشیده تا شاید بتوانند سهمی برای خود بردارند.
کاش ایشان قیمت تمام شده یا فروش این محصول را هم می دادند تا دقیقا 2 برابر بودن آن با یک محصول مشابه 2 پورت بررسی گردد.