جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ , 19 Apr 2024
تعداد نظر۱
جالب است ۰
نقش جنگ سایبری در توازن قدرت ایران و آمریکا- اختصاصی افتانا

برای دفاع سایبری آماده باشیم

یادداشت علی کیایی‌فر، مدیر توسعه محصول شرکت مدبران
کیایی‌فر: به همان اندازه که قدرت تهاجمی ما در نبرد سایبری قوی است متاسفانه به همان اندازه هم در دفاع سایبری دچار ضعف و کمبود هستیم.
کیایی‌فر: به همان اندازه که قدرت تهاجمی ما در نبرد سایبری قوی است متاسفانه به همان اندازه هم در دفاع سایبری دچار ضعف و کمبود هستیم.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، این روزها ادبیات جنگی و لفاظی‌های مقامات آمریکا علیه ایران علنی‌تر از گذشته شده و در مقابل نیز پاسخ‌های صریح و قاطع مقامات نظامی ایران را به همراه داشته‌است. اگر این شرایط به سمت وقوع جنگ سوق داده‌شود هیچ‌کس از آن نفعی نخواهد‌برد، اما دیوانه‌بازی‌های ترامپ و خروج او از برجام و تشدید تحریم‌ها و تلاش برای ممانعت از صادرات ایران کم‌کم دارد طرفین ماجرا را به سمت گزینه خشونت سوق می‌دهد.

امیدوارم به گزینه ویرانگر جنگ نرسیم، اما اگر رسیدیم نبرد نظامی تنها بخش کوچکی از آن خواهدبود. نبرد اصلی در میدان سایبری است و قطعا آمریکا در نبرد سایبری بسیار آسیب‌پذیرتر از ماست. این رویارویی باعث اتحاد بی‌سابقه‌ای نه‌فقط میان هکرها و متخصصان ایرانی خواهدشد، بلکه هکرهای چینی و روسی هم به این اتحاد بی‌سابقه خواهند پیوست و احتمالا شاهد بزرگ‌ترین رویارویی سایبری تاریخ خواهیم‌بود.

اما به همان اندازه که قدرت تهاجمی ما در نبرد سایبری قوی است متاسفانه به همان اندازه هم در دفاع سایبری دچار ضعف و کمبود هستیم.

در این میان لازم است مدیران امنیتی دستگاه‌ها از هم‌اکنون آماده نبرد سایبری باشند. تجربه حمله سایبری مکرر آمریکا به زیرساخت‌های انرژی ونزوئلا در چندماه گذشته پیش روی ماست. با دشمن ضعیفی روبرو نیستیم. دشمنی که Stuxnet را علیه ما ساخته یقینا بیکار ننشسته و در جنگ باید شاهد پرده‌برداری از نیتروزئوس‌ها باشیم!

سئوال مهم این است: استراتژی ما در دفاع سایبری در زمان جنگ نظامی چیست؟ درحالی‌که تقریبا تمام تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ما آمریکایی هستند چه برنامه‌ای برای دفاع در زمان بحران داریم؟ آیا استفاده از محصولات آمریکایی در لبه شبکه یک آسیب‌پذیری بزرگ در زمان جنگ نیست؟ آیا مدیران امنیت ما با معماری Zero Trust آشنایی کافی دارند؟ استراتژی ما برای مهار تهدیدات در عمق چیست؟

جنگ آینده جنگی تمام‌عیار در حوزه سایبری و الکترونیکی و اطلاعاتی خواهدبود. ارتش سایبری ایران برای حمله آماده است برای دفاع هم آماده باشیم که زمان تنگ است!
کد مطلب : 15343
https://aftana.ir/vdcfmmdy.w6dtjagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


محمدحسین
سلام تمامی مشکلات خودتون رو با سیستم کلود پاراللز برطرف کنید
شما این نرم افزار رو از لینک زیر دانلود کنید و امنیت شبکه خود را به 100 نزدیک کنید.
https://kambaden.ir/product/parallels-ras