پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 25 Apr 2024
جالب است ۰
در نمایشگاه جیتکس سی‌وپنجم، بزرگان فناوری جهان با ارائه جدیدترین محصولات نوآورانه خود نگاه‌های علاقه‌مندان تکنولوژی را به‌سوی خود جلب کردند.
منبع : روزنامه دنیای اقتصاد

در نمایشگاه جیتکس سی‌وپنجم، بزرگان فناوری جهان با ارائه جدیدترین محصولات نوآورانه خود نگاه‌های علاقه‌مندان تکنولوژی را به‌سوی خود جلب کردند.

نمایشگاه جیتکس امسال هم مانند ۳۴ سال گذشته با موجی از رویدادهای فناورانه برپا شد و توجه بسیاری از طرفداران حوزه تکنولوژی را به خود جلب کرد. این نمایشگاه از ۱۸ تا ۲۲ اکتبر میزبان بسیاری از فعالان و علاقه‌مندان حوزه تکنولوژی بود که از سراسر جهان به دبی آمده بودند تا فناوری‌های روز دنیا را ببینند. در این نمایشگاه ۱۴۰ هزار نفر از بیش از ۱۴۰ کشور جهان برای بازدید حضور داشتند.

ایران هم امسال حضور چشم‌گیری در این نمایشگاه داشت به‌طوری‌که ۱۵ شرکت از این کشور در جیتکس ۲۰۱۵ شرکت داشتند. همچنین امسال برای نخستین بار پاویون رسمی جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه جیتکس با حمایت معاونت علمی فناوری ریاست‌جمهوری برگزار شد. 

امارات متحده عربی که سال‌هاست به ارزش حوزه آی‌سی‌تی و مسائل مربوط به آن پی برده و سرمایه‌گذاری‌های فراوانی هم در این زمینه کرده است امسال را به عنوان سال نوآوری نام‌گذاری کرده بود. در همین راستا پیوند هفته فناوری امارات و سال نوآوری سبب شد شعار «اینترنت، آینده همه چیز» برای نمایشگاه جیتکس امسال در نظر گرفته شود. در نمایشگاه امسال طبق معمول هر سال شرکت‌های مطرح و محبوب و حتی آنهایی که چندان هم در میان کاربران شناخته‌شده نیستند با ارائه محصولات و فناوری‌های جدید خود شرکت کرده بودند. در ادامه به معرفی برخی از مهم‌ترین رویدادهای فناورانه جیتکس ۲۰۱۵ می‌پردازیم.

مایکروسافت
مایکروسافت امسال یکی از شلوغ‌ترین غرفه‌ها را داشت. البته استقبال پرشور مردم بی‌دلیل هم نبود. مایکروسافت در جیتکس امسال جدیدترین محصولات خود را به نمایش گذاشت؛ سرفیس پرو ۴ (تبلت قدرتمند این شرکت)، مایکروسافت‌داک (محصولی که موبایل‌های مایکروسافت را به کامپیوتر تبدیل می‌کند)، لومیا ۹۵۰ و ۹۵۰ XL که جدیدترین گوشی‌های این شرکت هستند. درنهایت هم سرفیس‌هاب که محصولی فوق‌العاده برای شرکت‌ها و سازمان‌هاست به نمایش در آمد. مایکروسافت همچنین بخشی از غرفه خود را به اینترنت اشیا اختصاص داده بود. 

مایکروسافت‌اژور یک خانه هوشمند را مدیریت می‌کرد. مدیریت‌ دمای هوا، موسیقی مورد علاقه شما، تغییر نور‌پردازی، همه و همه از طریق تبلت این شرکت به‌راحتی امکان‌پذیر است. حتی حرکت دوربین‌های بیرون ساختمان یا مواد غذایی داخل یخچال شما به راحتی با مایکروسافت‌اژور قابل کنترل است.

پاناسونیک
غرفه پاناسونیک هم از آن دسته غرفه‌هایی بود که توجه هر رهگذری را به خود جلب می‌کرد. البته این شرکت نیاز به خودنمایی و جلب توجه نداشته و کیفیت و کارآیی خود را از سال‌ها پیش به همه ثابت کرده است. با این حال پاناسونیک امسال سعی کرده بود با سرگرمی‌های جذاب عابران را در غرفه‌اش نگه دارد. این شرکت بیشتر این سرگرمی‌ها را با پروژکتور ساخته بود. 

ابزاری که در این بین بیشتر از همه درخور توجه بود آینه‌ای بود که ویژگی‌های جالبی داشت. این آینه چندکاره به‌گونه‌ای بود که که فرد هنگام نگاه‌کردن به آن می‌توانست چهره‌اش را آرایش کند یا مدل مو و ریش و سبیل خود را تغییر دهد؛ البته به شکل مجازی. این آینه که به آینه تعاملی معروف است بااستفاده از دوربین‌های درون‌سازه‌ای اچ‌دی مجهز به قابلیت تحلیل صورت است که از همین طریق می‌تواند نقایص و ناهماهنگی‌های روی چهره فرد را به او بگوید و آنها را برطرف کند. این محصول همچنین از یک پرتال بیضی‌شکل واقعیت افزوده برخوردار است که با استفاده از یک دکمه فعال می‌شود. دستورالعمل کار با این آینه بسیار ساده و مختصر است و تمامی سنین می‌توانند به‌راحتی از آن استفاده کنند.

گوشی هوشمند R۷s
در دومین روز از نمایشگاه، شرکت اوپو (OPPO) از گوشی هوشمند R۷s خود رسماً رونمایی کرد. این کمپانی چینی که گفته می‌شود قرار است در ۶ ماه آینده و به شکل بی‌واسطه در بازار ایران هم حضور داشته باشد، گوشی جدید و ۵/ ۵ اینچی خود را با چهار گیگابایت رم، پردازنده اسنپدراگون ۶۱۵ و با امکان شارژ VOOC عرضه کرد. دوربین جلوی این گوشی ۸ مگاپیکسل و دوربین پشت آن ۱۳ مگاپیکسل است و یک باتری ۳۰۷۰ میلی آمپر (تأمین انرژی موردنیاز گوشی تا ۱۳ ساعت) هم در آن تعبیه شده است.

قابلیت شارژ سریع نیز باعث خواهد شد با ۵ دقیقه شارژ باتری بتوانید به مدت دوساعت با آن مکالمه داشته باشید. آن‌طور که شرکت سازنده ادعا کرده، با استفاده از قابلیت شارژ سریع، میزان شارژ گوشی در مدت زمان ۵۰ دقیقه به ۹۰ درصد می‌رسد. سیستم عامل این گوشی Color OS مبتنی بر اندروید آبنبات چوبی است. این گوشی دو سیم‌کارته است و با بدنه یکپارچه فلزی با آلیاژ منیزیم- آلومینیوم از شبکه ۴G پشتیبانی می‌کند. بهره‌گیری از قابلیت Flash Shot نیز به اجرای سریع دوربین، فوکوسی با سرعت بالاتر و البته جلوگیری از لرزش هنگام عکس‌برداری کمک جالب توجهی کرده است. همچنین بهره‌گیری از قابلیت اسکرین فلش باعث می‌شود هنگام گرفتن عکس‌های سلفی بتوانید نور موردنیاز را از صفحه‌نمایش گوشی تأمین کنید.

نوت‌بوک ایسوس
کمپانی ایسوس در روز چهارم نمایشگاه، مدل V۵۰۲ از سری نوت‌بوک‌های خود را رونمایی کرد. وزن کم با وجود بدنه فلزی یکی از ویژگی‌های درخور توجه این مدل است. ایسوس این مدل را به همراه دو پردازنده نسل جدید اینتل عرضه می‌کند که کاربر می‌تواند بر حسب نیاز خود یکی از آنها را انتخاب کند. این دستگاه مجهز به پردازنده گرافیکی پرقدرت NVidia GTX ۹۵۰M است. نکته مهم در مورد این کارت گرافیک مجهز بودن به ۴ گیگابایت حافظه مستقل گرافیکی است. این کارت گرافیک از Direct X ۱۱ پشتیبانی می‌کند. همچنین پردازنده گرافیکی GTX ۹۵۰M مجهز به واحدهای مستقل برای اجرای هرچه بهتر تصاویر با کیفیت ۴k است. V۵۰۲ مجهز به سیستم خنک‌کننده پیشرفته‌ای متشکل از لوله‌های حرارتی مسی و دو فن است. این سیستم که Hyper Cool نام دارد به صورت هوشمندانه عمل می‌کند به طوری که هر کدام از فن‌ها به صورت مستقل و با توجه به دما فعالیت می‌کند. صفحه نمایش این دستگاه مجهز به فناوری Eye Care ایسوس است. این فناوری از ساطع شدن امواج آبی رنگ مزاحم که برای چشم ضرر دارد جلوگیری می‌کند. درنهایت این موضوع باعث افزایش کیفیت تصویر و دید می‌شود. صفحه کلید این دستگاه از نوع ارگونومیک و بر اساس حالت دست کاربران طراحی شده است که به‌واسطه آن در طولانی‌مدت کاربران را از شر آسیب‌های احتمالی راحت می‌کند.

روبات‌ها
روبات‌ها هم در این نمایشگاه حضور چشم‌گیری داشتند. در غرفه‌های بسیاری می‌توان انواع روبات‌ها را با قابلیت‌های متفاوت دید. از روباتی که با فرد شطرنج بازی می‌کرد تا روبات پرستاری که بیمار را در همه لحظه‌ها زیرنظر کامل داشت و حتی با او حرف می‌زد. 

یک شرکت‌کره‌ای روباتی ساخته که قرار است در فرودگاه دبی به مسافران کمک کند. این روبات قرار است دائم در حال حرکت باشد و به سؤالات مردم در مورد گذرنامه، تمدید و حتی صدور آن به مسافران کمک کند. همچنین می‌تواند گذرنامه‌ها را چک کند و حتی اجازه صدور گذرنامه صادر کند.

روبات دیگری در نمایشگاه حضور داشت که درواقع پلیس بود. این روبات با داشتن دوربین‌های مداربسته و با کنترل از راه دور برای کشف تخلفات و یافتن مجرمان در سطح شهر به کار گرفته می‌شود. این روبات متحرک شش دوربین مداربسته دارد که می‌تواند تصاویر را در کمتر از یک دقیقه از طریق اینترنت یا ماهواره به مرکز پلیس منتقل کند. 

و اما روباتی به نام کوکو (Coco) در جیتکس خودنمایی می‌کرد که پیشرفته‌ترین روبات در دنیا لقب گرفته است. این روبات که بر پایه اندروید ساخته شده به گونه‌ای است که با فرد گفت‌وگو می‌کند و حتی درنهایت از اینکه با او آشنا شده ابراز خرسندی می‌کند. وقتی از این روبات بپرسید که تو در اصل چه هستی می‌گوید که من آکترویت هستم، یعنی ترکیبی از اندروید و هنرپیشه.

پرینترهای سه‌بعدی 
بخش بزرگی از توجه نمایشگاه امسال به چاپگرهای سه‌بعدی اختصاص داشت. با اینکه مدت کوتاهی از زمان پیدایش چاپگرهای سه‌بعدی گذشته پیشرفت بسیاری داشته‌اند و از مردم عادی گرفته تا شرکت‌ها و سازمان‌ها به آن توجه ویژه‌ای نشان داده‌اند. بیشتر غرفه‌های شرکت‌کننده در جیتکس امسال شرکت‌های واسط بودند و به ندرت هم خود سازندگان. انواع پرینترهای سه‌بعدی در نمایشگاه به چشم می‌خوردند؛ از کوچک‌ترین تا بزرگ‌ترین در دنیا.

چاپگرهای کوچک که تقریبا اندازه یک خودکار بودند با قیمت ۴۹۹ درهم عرضه می‌شدند. این چاپگرها ۶۴ رنگ نوک دارند و کار آن به این گونه است که دستگاه نوک‌ها را آب می‌کند تا بتوانید به آنها فرم بدهید و جالب اینکه بلافاصله پس از خارج شدن از قلم کاملا خشک و سرد هستند. از دیگر پرینترهایی که در نمایشگاه به چشم می‌خورد چاپگرهای لوکس بودند که که قیمت چاپ آنها آنقدر بالا بود که حتی برای نمایش هم آنها را روشن نمی‌کردند. چند غرفه در نمایشگاه علاوه بر چاپگر سه‌بعدی، اسکنر سه‌بعدی هم داشتند. به این ترتیب که شما در یک قسمت مشخص قرار می‌گیرید و دوربین‌های دستگاه به دور شما می‌چرخند و در ۱۲ ثانیه شما را اسکن می‌کنند. پس از ۵ دقیقه جزئیات کلی از مدل سه‌بعدی شما آماده می‌شود و درنهایت بعد از ۱۵ دقیقه فایل سه‌بعدی شما با کیفیت بالا آماده است و به ایمیل شما فرستاده می‌شود.

درنهایت باید به بزرگ‌ترین چاپگر سه‌بعدی دنیا بپردازیم که آلمانی و ساخت شرکت BigRep است. با این چاپگر حتی می‌توان یک دفتر کار را آجر به آجر چاپ کرد. قطعات چاپ شده با این پرینتر را می‌توان با حرارت یا چسب Superglue به یکدیگر چسباند.

کد مطلب : 10274
https://aftana.ir/vdcdox0f.yt0z56a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی