جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ , 19 Apr 2024
جالب است ۰
يوجين كسپرسكي، موسس و مديرعامل شركت كسپرسكي كه سال‌هاست به فعاليت در زمينه توليد نرم‌افزارهاي امنيت اطلاعات پرداخته، معتقد است كه بايد دولت‌ها به جنگ سايبري نگاه ديگري داشته باشند.
منبع : روزنامه شرق
يوجين كسپرسكي، موسس و مديرعامل شركت كسپرسكي كه سال‌هاست به فعاليت در زمينه توليد نرم‌افزارهاي امنيت اطلاعات پرداخته، معتقد است كه بايد دولت‌ها به جنگ سايبري نگاه ديگري داشته باشند.

در زماني كه دولت‌ها ده‌ها ميليارد پوند صرف مسلح كردن خود در مقابل جنگ‌هاي سايبري مي‌كنند، او خطاب به مقامات دولت‌ها مي‌گويد كه به جاي هزينه كردن در مقابل جنگ‌هاي سايبري بايد اينترنت را به منطقه‌ آزاد نظامي تبديل كنند. او معتقد است: تقريبا تمامي زواياي زندگي ما در دنياي پيشرفته كنوني به كامپيوترهايي بستگي پيدا كرده‌اند كه همگي به اينترنت متصلند و تمامي اين كامپيوترها در مقابل حملات سايبري آسيب‌پذيرند.

به طور مثال، استاكس‌نت برنامه هسته‌اي ايران را تهديد كرد. استاكس‌نت ويروسي بود كه براي تخريب فيزيكي تجهيزات غني‌سازي اورانيوم برنامه‌ريزي شده بود. كسپرسكي همچنين مدعي است كه استاكس‌نت پيشرو نرم‌افزارهايي بود كه مي‌توانند حتي از طريق يك اي‌ميل ساده خسارات واقعي و جبران‌ناپذيري وارد كنند و در حالي‌كه جاسوسان از بهره‌برداري از اينترنت بسيار خشنودند، مقامات نظامي هنوز با اين تصور دست به گريبانند كه جاسوسان سايبري مي‌توانند تمامي امور آنها را فلج كنند.

به گفته يوجين كسپرسكي، همان‌طور كه مي‌توان با وضع قوانين بين‌المللي از افزايش سلاح‌هاي هسته‌اي در جهان جلوگيري كرد، مي‌توان با وضع قوانين خاص نيز از كشمكش‌هاي همه‌جانبه سايبري اجتناب و قوانيني را براي توسعه سلاح‌هاي
سايبري وضع كرد. او با اشاره مجدد به استاكس‌نت و اينكه اين بدافزار براي سرقت پول يا فريب كاربران طراحي نشده بود، مي‌گويد: اين بدافزار براي ضربه واردكردن به زيرساخت صنعتي طراحي شده بود و با توجه به اينكه در سراسر جهان اغلب زيرساخت‌هاي حياتي به اينترنت متصل هستند، بايد نگران اين موضوع بود.

مديرعامل شركت كسپرسكي به وجه تهديد‌آميز ديگري از اين موضوع نيز مي‌پردازد. او با اشاره به اينكه اغلب برنامه‌ها و نرم‌افزارهايي كه در صنايع پيچيده نظير صنايع هسته‌اي استفاده مي‌شوند، قديمي و متعلق به ۱۰ تا ۲۰سال قبل هستند، تاكيد مي‌كند: همين موضوع آسيب‌پذيري صنايع ما را به شدت بالا مي‌برد. همه خوشحال هستند كه زيرساخت‌ها يا پايگاه‌هاي داده‌اي خود را به اينترنت متصل كرده‌اند، اما كهنه بودن سيستم‌ها و تازه بودن تهديدات اينترنتي، مي‌تواند بروز يك فاجعه را رقم بزند.

اين كارشناس امنيت تكامل برنامه‌هاي مخرب تحت وب را به چند فاز تقسيم مي‌كند و مي‌گويد: در آغاز فقط جواناني بودند كه براي سرگرمي ويروس‌هايي را از طريق فلاپي ديسك‌هاي قديمي، منتشر مي‌كردند. سپس كرم‌هاي رايانه‌اي آمدند. اين كرم‌ها از راه وب و بدون وارد آوردن خطرات زياد منتقل مي‌شدند. اما در فاز سوم تبهكاران سايبري براي كسب درآمد يا باج‌خواهي شروع به فعاليت كردند و در بسياري از موارد براساس سفارش نيز كارهاي تبهكارانه انجام دادند.

او مي‌افزايد اما امروزه فاز چهارم فعاليت‌هاي مخرب آغاز شده كه ايجاد شبكه بات‌نت‌ها و ارتش زامبي‌ها از آن جمله‌اند. يعني انجام فرماندهي از راه دور بر ارتشي از سيستم‌ها و شبكه‌ها و هدايت آنها به اهداف مشخص و برنامه‌ريزي‌شده.

اين ارتش‌ها مي‌توانند با برنامه‌ريزي در مراكز حساس مستقر شوند و به انجام كارهايي از جمله جمع‌آوري اطلاعات، نهان شدن و انجام عمليات در زمان برنامه‌ريزي‌شده و هجوم يكباره و سراسري به هدف، بپردازند.


يوجين كسپرسكي در مورد مرز ميان آزادي و محدوديت در فضاي وب مي‌گويد، مي‌توان اين حالت را چيزي شبيه آنچه در فرودگاه‌ها اتفاق مي‌افتد در نظر داشت. ممكن است در يك جا براي امنيت، محدوديت‌هاي بسياري در آزادي ايجاد شود و در يك جا آزادي مطلق وجود داشته باشد. به اين ترتيب يك كاربر مي‌تواند انتخاب كند كه در كدام محيط مجازي فعاليت كند. حتي معتقدم بايد براي ورود به بخش‌هايي از اينترنت گذرنامه طراحي كرد و متناسب با آن يك پليس بين‌المللي يا پليس سايبري جهاني به وجود آورد.

در حال حاضر تبهكاران سايبري در حالي‌كه در مرزهاي فيزيكي يك كشور قرار دارند، فعاليت‌هاي خود را در سطح بين‌المللي انجام مي‌دهند. از ديگر سو و با توجه به آنچه گفته شد، مي‌توان به رويكرد دولت‌ها در زمينه جنگ سايبري نيز نگاه كرد. باراك اوباما چندي پيش حمله به زيرساخت‌هاي سايبري ايالات متحده را معادل حمله نظامي برشمرد و اعلام كرد كه حمله سايبري مي‌تواند واكنش نظامي آمريكا را در پي داشته باشد.

در همين زمينه پيرو حمله و كشف بدافزار فليم، معاون نخست‌وزير رژيم صهيونيستي اين حمله را منطقي خواند و در اظهاراتي بيان كرد براي هر كسي كه تهديد ايران را قابل توجه مي‌داند، منطقي است گام‌هاي مختلفي از حمله سايبري را بردارد تا به ايران صدمه بزند. رويكرد جهاني به اين موضوع را مي‌توان در هشدار اخير سازمان ملل نيز دريافت.

پيرو آسيب ديدن كشورهاي خاورميانه از حمله بدافزار فليم (شعله آتش)، هماهنگ‌كننده امنيت سايبري در اتحاديه بين‌المللي ارتباطات دوربرد (ITU) وابسته به سازمان ملل مستقر در ژنو گفت: اين هشدار محرمانه براي كشورهاي عضو روشن خواهد كرد كه بدافزار «فليم» يك ابزار خرابكاري خطرناك است كه بالقوه مي‌تواند براي حمله به زيربناي حياتي كشورها مورد استفاده قرار گيرد و كشورهاي عضو بايد در اين‌باره هشيار باشند.
کد مطلب : 1500
https://aftana.ir/vdch.vnzt23nmvftd2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی