جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ , 19 Apr 2024
جالب است ۰
اين طرح قرار است مهم‌ترين چشم‌انداز کشور دربحث مقابله با ويروس‌ها و تهاجمات سايبري باشد؛ چشم‌اندازي که از ديدگاه سازمان پدافند غيرعامل ، بايد به جاي «ارتش سايبري» در جامه «قدرت سايبري» تعريف شود.
منبع : هفته نامه عصر ارتباط
به‌دنبال موجي از حملات مجازي که از سه سال پيش تاکنون تاسيسات حياتي کشور را نشانه گرفته است، موضوع افزايش قدرت دفاعي ايران در برابر اين تهاجمات، مورد توجه سازمان‌هاي ناظر قرار گرفت و در واقع اين نهادها را وادار به سياست‌گذاري در حوزه امنيت فضاي تبادل اطلاعات کرد.
 
به گزارش افتانا(پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، بر اين اساس، درحالي‌که به‌نظر مي‌رسد جهت‌گيري کلان کشور در مقابله با تهاجمات مجازي، تمرکز بر افزايش قدرت دفاعي است، پروژه شبکه ملي دفاع سايبري تعريف‌شده تا فازهاي مطالعاتي‌اش را در دانشگاه پلي‌تکنيک تهران طي کند. 

اين طرح قرار است مهم‌ترين چشم‌انداز کشور دربحث مقابله با ويروس‌ها و تهاجمات سايبري باشد؛ چشم‌اندازي که از ديدگاه سازمان پدافند غيرعامل ، بايد به جاي «ارتش سايبري» در جامه «قدرت سايبري» تعريف شود.

سازمان پدافند غيرعامل به‌عنوان تاثيرگذارترين نهاد در امنيت فضاي تبادل اطلاعات، از ناظران پروژه شبکه ملي دفاع سايبري محسوب مي‌شود؛ سازماني که در اين مسير، دفاع از امنيت فناوري اطلاعات کشور را در قرارگاه‌هاي دفاع سايبري خود دنبال مي‌کند و همچنان بر اين باور است كه الزامات حکومتي بايد براي استفاده از نرم‌افزارهاي امنيتي بومي به‌کار گرفته شود.

سردار غلامرضا جلالي، رئيس سازمان پدافند غيرعامل کشور که معتقد است اصلي‌ترين و برترين راه دفاع در فضاي مجازي، بالابردن قدرت سايبري کشور در برابر تهاجمات است مي‌گويد: در ميان حملات سايبري که صورت مي‌گيرد يک جريان رسانه‌اي و تبليغاتي وجود دارد که مايل است بگويد ايران داراي ارتش سايبري است و مي‌تواند پاسخ اين حملات را بدهد. واقعيت را بخواهيد، معتقدم اين موضوع بيشتر خواسته غربي‌هاست؛ با اين هدف که براي حملات‌شان توجيهي ايجاد کنند که اگر به ايران حمله مي‌کنيم به اين دليل است که ايران ارتش سايبري دارد.
 
فکر مي‌کنم پرداختن به اين موضوع بيشتر بازي کردن در زمين آن‌هاست. درواقع معتقدم به جاي استفاده از‌ «ارتش سايبري» بايد از مفهوم «قدرت سايبري» استفاده کرد. قرآن کريم هم تاکيد مي‌کند که شما بايد تا آن‌جا که مي‌توانيد قدرتمند شويد تا ديگران از ترس قدرت‌تان به شما حمله نکنند.

در بند پنجم سياست‌هاي کلي مصوب مقام معظم رهبري که اسفند ۸۹ درخصوص فناوري اطلاعات ابلاغ شد، بر پايش تهديدات و قدرت پاسخ به تهديد و بازدارندگي تاکيد شده است. به اعتقاد جلالي، تلاش‌هايي هم در اين زمينه صورت گرفته، اما باز هم بزرگ‌نمايي پاسخ به تهديدها نمي‌تواند چندان عرق ملي را افزايش دهد، بلکه بيشتر مي‌تواند بهانه‌ و تحريکي براي حملات مجدد غربي‌ها باشد.

جلالي درخصوص اهميت توليد محصولات امنيتي در دانشگاه‌ها مي‌گويد: طبيعي است که بايد در وهله اول، فعاليت شرکت‌هاي فعال در حوزه نرم‌افزارهاي امنيتي اقتصادي شود. درحال حاضر اين محصولات در سطح دانشگاهي توليد مي‌شوند؛ البته چند شرکت با اين‌که نرم‌افزار توليد کردند، اما محصولات‌شان متاسفانه به فروش نرفته و در حال ضرر هستند. دولت بايد از آن‌ها حمايت کند. در واقع نياز است که الزامات حکومتي استفاده از ضدبدافزارهاي خارجي را در کشور ممنوع کند تا همه مکلف باشند از ضدبدافزارهاي داخلي استفاده کنند.
کد مطلب : 4741
https://aftana.ir/vdch.knkt23nqzftd2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی