جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ , 29 Mar 2024
جالب است ۰
حمید بابادی‌نیا، عضو هیئت‌مدیره سازمان نصر تهران

الکامپ باید استاندارد باشد

بابادی‌نیا: نمایشگاه الکامپ ویترینی برای ارائه توانمند‏های بخش خصوصی آی تی است اما بحثی که وجود دارد در مورد نحوه برگزاری این نمایشگاه برای فعالان حوزه آی تی است که چگونه می‏توان مشارکت بیشتری را به‌وجود آورد تا بتوان به کسب‌وکارهای حاضر در نمایشگاه رونق بیشتری تزریق کرد.
منبع : روزنامه دنیای اقتصاد

بابادی‌نیا: نمایشگاه الکامپ ویترینی برای ارائه توانمند‏های بخش خصوصی آی تی است اما بحثی که وجود دارد در مورد نحوه برگزاری این نمایشگاه برای فعالان حوزه آی تی است که چگونه می‏توان مشارکت بیشتری را به‌وجود آورد تا بتوان به کسب‌وکارهای حاضر در نمایشگاه رونق بیشتری تزریق کرد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، نمایشگاه الکامپ برای بسیاری از فعالان حوزه آی تی در ایران نمادی از رویدادی است که مانند یک محصول ایرانی مورد مقایسه با نمونه‏های خارجی خود قرار می‏گیرد. شاید از این روست که فعالان آی‌تی ایرانی که از قضا بسیاری از نمایشگاه‏های مشابه را در خارج دیده‏اند و حتی در بسیاری از آن‏ها شرکت کرده‏اند دید انتقادی به این نمونه داخلی دارند. در ادامه گفت‌و‌گویی با حمید بابادی‌نیا، عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی استان تهران در همین زمینه آمده است.

از برگزاری نمایشگاه الکامپ بیش از ربع قرن می‏گذرد، با توجه به در دسترس بودن کانال‏های مختلف اینترنت مارکتینگ آیا نمایشگاه همچنان یک کانال موثر برای شرکت‏ها و کسب‌وکارها به‌شمار می‏رود؟
حضور شرکت‌های فعال حوزه آی تی در نمایشگاهی مثل الکامپ بر اساس فلسفه وجودی درستی است. این نمایشگاه ویترینی برای ارائه توانمند‏های بخش خصوصی است. دوستان مرکز توسعه تجارت برنامه زمانی منظمی در طول یک سال دارند که الکامپ هم بخشی از آن است، اما بحثی که وجود دارد در مورد نحوه برگزاری این نمایشگاه برای فعالان حوزه آی تی است که چگونه می‏توان مشارکت بیشتری را به‌وجود آورد تا بتوان به کسب‌وکارهای حاضر در نمایشگاه رونق بیشتری تزریق کرد. پرسش اصلی این است که آیا بعد از این همه سال برگزاری و به‌دنبال این رشد تکنولوژی آیا تفاوتی به‌وجود آمده یا خیر. به نظر  من که برگزاری نمایشگاه با ده سال یا بیست سال قبل تفاوتی نکرده و چه‌بسا در آن زمان با کیفیت بیشتری هم برگزار می‏شده است.

با این حال اما الکامپ همچنان مقبولیت خود را دارد.
این مقبولیت ناشی از تکنولوژی است. امروزه جذابیت و کاربرد تکنولوژی در همه صنایع هست و به همین دلیل است که حتی می‏بینید دست‏اندرکاران حوزه نفت، راه و شهرسازی و بهداشت هم به الکامپ می‏آیند.

یعنی الکامپ برای آن‏ها خوب است؟
نه بحث‏ من همین‌جاست. الکامپ یک‌سری مخاطب دارد مثل مدیران کل فناوری اطلاعات سازمان‏ها و صنایع مرتبط با حوزه آی تی. آن‏ها می‏خواهند در فرصت زمانی کوتاه ببینند چه تحولاتی در این حوزه به‌دست آمده است. اما برای چنین اشخاصی ما چه بسته‏های راهنمایی داریم؟ چه کسی آنها را راهنمایی می‏کند و چه مسیری برای راهنمایی آن‏ها وجود دارد؟ برای من عجیب است که تقریبا همه دوستان ما و همه برگزارکنندگان نمایشگاه، نمایشگاه‏های خارج از کشور را دیده‏اند اما چرا این نمایشگاه‏ها را در داخل کشور پیاده نمی‏کنند؟

مثلا چه چیزی را باید پیاده کنند؟
مثلا تحلیل بازدید کنندگان. الان تنها چیزی که به‌عنوان نقطه مثبت در این نمایشگاه می‏بینیم نحوه ثبت‌نام‏ است و این چیزی است که قبلا نبود و الان به‌وجود آمده است. قطعا همین

ثبت‌نام فعلی هم مشکلاتی را دارد اما نفس این کار خوب است. به غیر از این اما از موضوع بازدیدکنندگان چه استفاده‏ای می‏شود؟ 

آنچه می‏تواند به شرکت‌ها کمک کند تحلیل اطلاعات بازدیدکنندگان است. این مگر چقدر هزینه دارد که همه متقاضیان اطلاعات‌شان را در هنگام ورود ثبت کنند. الان در یک نمایشگاه خارجی شما از قبل اطلاعات‌تان را وارد سایت می‏کنید و حتی کارت خود را پرینت می‏کنید و با خود به نمایشگاه می‏برید؛ بنابراین همه می‏دانند که مثلا این بازدیدکننده چه شخصی است چه تخصصی دارد و با توجه به تخصص او بهترین اطلاعات را در اختیارش قرار می‏دهند. اینجا اما استراتژی منسجمی پشت این قضیه نداریم.

در نمایشگاه‏های خارجی مشابه هزینه قابل‌توجهی هم برای بازدید اخذ می‏شود اینجا اما این‌طور نیست.
چون استراتژی نداریم. تمام نمایشگاه‏های بزرگ دنیا مثل جیتکس، کامپیوتکس و سبیت برای بازدید از نمایشگاه هزینه می‏گیرند.

در واقع به نظر می‏رسد این رایگان بودن را نوعی ابزار برای تشویق به بازدید در نظر می‏گیرند، این خوب نیست که بازدید را افزایش دهند؟
در همه نمایشگاه‏ها برای افراد متخصص ارزش و ا عتبار قائل هستند. بین کسی که ۲۵ سال سابقه کار در حوزه آی تی دارد با یک کودک دبستانی باید تفاوت قائل شد و این باعث انگیزه بهتری هم می‏شود. الان مثلا باید کیوسک‏های اطلاعاتی باشد که کسی بداند مثلا کدام غرفه‏ها در مورد امنیت شبکه است یا مثلا نرم‏افزاری‏ها کجا هستند و یا شرکت‏های تجارت الکترونیک کجا جمع شده‏اند.

تصور می‏کنم چنین تقسیم‏بندی‏های حداقلی وجود دارد.
نه، نیست. دوستان و شرکت‌های رفیق کنار هم جمع می‏شوند. خط و ربط را اما باید برگزارکنندها بدهند و شرکت‌ها به‌صورت تخصصی کنار هم قرار گیرند. یا مثلا داشتن امکانات سمینارهای تخصصی و وای‏فای و... باید در خود نمایشگاه مهیا باشد. باید جای مشخصی و سالن‏های کنفرانس معینی وجود داشته باشد. الان در همه نمایشگاه‏های بزرگ دنیا همین‏گونه است که سمینارهای خود را در اتاق‏های کنفرانس جنب نمایشگاه برگزار می‏کنند. اینجا اما این موضوع به عهده من در داخل غرفه گذاشته شده. یعنی من باید از فضای غرفه‏ام برای برگزاری کارگاه تخصصی استفاده کنم.

این موارد به لجستیک نمایشگاه مربوط است و این ضعفی است که برای همه نمایشگاه‏ها داریم.
بله، لجستیک ضعیفی داریم. شما وقتی در نمایشگاه شرکت می‏کنید تنها چیزی که دریافت می‏کنید برق است. چند روز طول می‏کشد اینترنت بدهند و غرفه‏ها تا روز دوم و سوم مشکل دارند. مهم‌تر از همه بحث محاسبه ارزی- ریالی است. واقعا کجای دنیا چنین بحثی وجود دارد؟ واحد پول کشور ریال است چرا باید آن را بین دلار و ریال تفکیک کنیم؟ اگر می‏خواهیم برخی غرفه‏ها را به هر دلیل گران‏تر بگیریم خب آن را به ریال بگیریم.

بزرگ‌ترین مشکل این موضوع ارزی - ریالی برای شرکت‌کنندگان چیست که این همه به آن انتقاد دارند؟
این بحث ارزی - ریالی باعث می‏شود من هیچ تخمینی از میزان هزینه‏ام در نمایشگاه نداشته باشم، مثلا محاسبه ۱۰۰ میلیون تومان هزینه برای شرکت در نمایشگاه کرده‏ام اما ناگهان به من می‏گویند ۴۰ میلیون محاسبه اضافه ارزی دارم. وسط نمایشگاه این را به غرفه‏دار و شرکت‏کننده تحمیل می‏کنند و دست آخر اجازه خروج اجناس را نمی‌دهند که اساسا بسیاری عطای شرکت در نمایشگاه را به لقایش ببخشند.

خب چه جایگزینی هست؟
ما باید ببینیم آیا واقعا می‏خواهیم از نظر اقتصادی کشور را بالا ببریم یا نه. وزارت صنعت‏، معدن و تجارت باید از حضور صنعتگر در این نمایشگاه استقبال به‌عمل آورد نه اینکه
جریمه‏اش کند. خود شما چه کار کردید که کشورهای خارجی را به نمایشگاه الکامپ بیاورید؟ آیا دولت‏های دیگری چون دولت امارات برای جذب مخاطب همین کار را می‏کنند؟

موضوع تسهیلات به شرکت‌کنندگان خارجی هم هست این را چگونه می‏بینید؟
واقعیت این است که ما تسهیلاتی به شرکت‌کنندگان خارجی نمی‏دهیم. الان چه مجموعه هتل و چه سیستم ایاب‌وذهابی برای آنها در نظر می‏گیریم خب این امارات و نمایشگاه جیتکسش در کنار گوش ماست و می‏توانیم راحت مقایسه کنیم. در جنب مرکز نمایشگاه‌‏های بین‌المللی دوبی و در خیابان شیخ زاید شما انبوهی از هتل‏های چهارستاره و پنج ستاره را می‏بینید. خط مترو را هم می‏بینید که وجود دارد. ما چطور؟ یک سالن قدیمی داریم که آن را به غرفه‏های مکعب مستطیل تقسیم می‏کنند و بعد من باید میلیون‏ها تومان خرج کنم تا بتوانم آن را مناسب بازدید کنم. 

موضوع اصلی این است که در نمایشگاه خارجی مثل جیتکس شما می‏توانید برآوردی از آنچه در نمایشگاه به‌دست می‌‌آورید و میزان هزینه خود داشته باشید اما در نمایشگاهی مثل الکامپ نمی‏توانید تخمینی از هزینه خود داشته باشید و این ضعف اصلی است.

خب با این همه مشکلات  نمایشگاه را باید سازمان نظام صنفی برگزار کند؟
اولا باید بگویم که چند دستگی در صنف اصلا چیز خوبی نیست. ما در آی تی مزیت نسبی داریم همچنان‌که در نفت و گاز هم داریم اما مثلا در سیستم شهرسازی مزیت نسبی نداریم و ته جدول‌ایم. سازمان نظام صنفی که البته از نظر من باید اسمش به سازمان نظام مهندسی آی تی تبدیل شود باید همه افراد حوزه آی تی را زیر چتر بگیرد و بعد خودمان این نمایشگاه را با سازوکارهای علمی و به‌روز برای صنف برگزار کنیم. الان اما فقط مجری هستیم و چیزی به‌دست نمی‏آوریم.

اما ظاهرا درآمد از نمایشگاه هم کم نیست.
اصلا آورده مالی انگیزه ما نیست و چیزی هم ندارد. شاید سال‏های قبل داشته اما الان از نظر اقتصادی توجیه ندارد. من به عنوان کسی که شرکت‏داری می‏کنم می‏گویم که حضور سازمان صرفا حضور است. نظام صنفی باید متولی باشد اما درستش هم این است که این نمایشگاه توسط بخش خصوصی که تخصص لازم برای برگزاری نمایشگاه دارد برگزار شود. الان نحوه برگزاری نمایشگاه به شکلی است که هیچ‌کس رغبت نکند پایش را در آن بگذارد و همه بروند به همان جیتکس.

خود شما به صورت شرکتی در نمایشگاه امسال حضور دارید؟
خیر به همان دلایلی که گفتم.

اساسا نمایشگاه خارجی شرکت می‏کنید؟
فعلا که نه؛ اگر امکانات فراهم شود هم عرق ملی اجازه نمی‏دهد. البته در دهه هفتاد در الکامپ شرکت می‏کردیم. به نظر می‏رسد مشکلات اقتصادی شرکت‌ها هم مزید بر علت عدم شرکت باشد چنان‌که در نمایشگاه‏های خارجی هم نیستند.من فکر می‌کنم بسیاری از آنها که شرکت می‏‏کنند از روی تعصب و اعتقاد به نمایشگاه داخلی هست که حضور دارند وگرنه توجیه اقتصادی هم ندارد.

نکته پایانی؟
بیاییم یک‌بار که شده یک کمیته‏ای تشکیل دهیم که نمایشگاه الکامپ را آسیب‌شناسی کند. هم از قسمت حاکمیتی و هم از بخش خصوصی و ببینیم چرا از نمایشگاه‏هایی مثل جیتکس عقب افتادیم. با یک دل‌سوزی نمایشگاه را شخم بزنیم و بررسی کنیم. 

این سطح برگزاری در شان مهندسان ما نیست حیف است که ما نمایشگاهی داشته باشیم که حتی جایی برای پارک ندارد و ترافیک وحشتناکی در شهر ایجاد می‏کند. ما باید الکامپی داشته باشیم که استاندارد باشد، این حرف نهایی من است.

کد مطلب : 10543
https://aftana.ir/vdcc1pqs.2bqx08laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی