دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 6 May 2024
جالب است ۰
مقامات اطلاعاتی هند ادعا کرده‌اند که در پی گزارش‌هایی مبنی بر اقدامات تهاجمی سایبری عوامل روس و هدف قرار گرفتن اوکراین و دارایی‌های چندین کشور تحت کنترل، نگرانی‌هایی درباره احتمال حملات سایبری افزایش یافته‌اند.
مقامات اطلاعاتی هند ادعا کرده‌اند که در پی گزارش‌هایی مبنی بر اقدامات تهاجمی سایبری عوامل روس و هدف قرار گرفتن اوکراین و دارایی‌های چندین کشور تحت کنترل، نگرانی‌هایی درباره احتمال حملات سایبری افزایش یافته‌اند.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، سازمان اطلاعات هند نسبت به افزایش حملات سایبری در پی جنگ روسیه و اوکراین هشدار داد. کارشناسان معتقدند که در پی جنگ روسیه و اوکراین، آخرین نگرانی تزارهای امنیت سایبری در کشورهایی ازجمله هند است که زیرساخت‌های حیاتی مانند انرژی، بانکداری و مخابرات را در دو سال گذشته هدف قرار داده است.

ایالات متحده و بریتانیا پیش از این هشدارهایی درباره حملات سایبری احتمالی داده‌اند که در پس‌زمینه تهاجم نظامی روسیه به اوکراین و کشورهای ناتو هدف قرار می‌گیرند تا تمرکز تلاش‌ها و توجه را از اوکراین منحرف کنند.

مقامات اطلاعاتی هند ادعا کرده‌اند که در پی گزارش‌هایی مبنی بر اقدامات تهاجمی سایبری عوامل روس و هدف قرار گرفتن اوکراین و دارایی‌های چندین کشور تحت کنترل، نگرانی‌هایی درباره احتمال حملات سایبری افزایش یافته‌اند.

یک افسر ارشد اطلاعاتی هندی مدعی شد: «افزایش فعالیت‌های مجرمانه سایبری که اوکراین را درگیر می‌کند، زمین بازی آسانی را برای عوامل وب تاریک فراهم می‌کند که گرد هم می‌آیند تا عملیات جنگ ترکیبی گسترده‌تری را انجام دهند، همانطور که در اوکراین شاهد آن هستیم. ارتباط برخی گروه‌ها با گروه‌هایی که از یک کشور همسایه برای هدف قرار دادن شرکت‌های نفت و برق هند در سال گذشته فعالیت می‌کنند را نمی‌توان به طور کامل رد کرد.»

بنابر ادعای این مقام مسئول، اگرچه هیچ مدرکی دال بر این موضوع وجود ندارد، اما واقعیت این است که گروه‌هایی که حملات سایبری را انجام می‌دهند هیچ مرز جغرافیایی ندارند و به راحتی می‌توانند برای هر عملیاتی دست به دست هم دهند.

کارشناسان امنیت سایبری هند معتقدند که درس‌های زیادی برای یادگیری وجود دارد، زیرا یادآوری خاطرات افزایش تهدیدات سایبری در این کشور قبل از درگیری‌های دره گالوان در سال ۲۰۲۰ است، در حالیکه چین به شدت انجام حملات سایبری را انکار می‌کند، آژانس‌های هندی از آن زمان تاکنون مراقبت‌های خود را ناامید نکرده‌اند.

مقامات اطلاعاتی ادعا کرده‌اند که روسیه، چین، کره شمالی و ایران عوامل اصلی تهدید در عرصه سایبری جهانی هستند.

بلافاصله پس از حملات سایبری مانند حملات انکار سرویس توزیع شده (DDOS)، تخریب وب‌سایت و حمله به بانکداری دیجیتال و زیرساخت‌های اینترنتی به اوکراین، دولت‌های ایالات متحده و بریتانیا گزارشی را منتشر کردند که در آن به یک نوع بدافزار جدید، که ظاهراً به‌وسیله واحد سایبری ارتش روسیه توسعه یافته، منتشر کردند.

«Recorded Future»، یک شرکت اطلاعاتی امنیت سایبری جهانی، در حال بررسی منشاء و استفاده از بدافزار و چندین بات‌نت شناسایی شده از سال ۲۰۱۹ و نقش احتمالی آنها در هرج و مرج و اوضاع فعلی اوکراین است.

یک مقام امنیتی هندی ادعا کرد که دهلی نو نمی‌تواند به تاکتیک‌های سایبری در اوکراین توجه نکند و از باتلاق مداوم اطلاعات نادرست و حملات سایبری به صورت یک جنگ دیجیتال در اوکراین، می توان درس‌هایی گرفت؛ و این جنگ خیلی قبل از تهاجم فیزیکی واقعی آغاز شده بود.

محققان امنیتی براین باورند که از این فرصت باید برای بررسی آمادگی هند در برابر تاکتیک‌های به کار گرفته شده در حملات سایبری در اوکراین استفاده و اطمینان حاصل شود که چنین زیرساخت‌های حیاتی خارج از محدوده خصومت‌ها قرار دارند. طبق برآوردهای رسمی، هند در سال ۲۰۲۱ شاهد افزایش ۱۲۰ درصدی حملات باج‌افزاری بود، زیرا انرژی، نفت و گاز، فروشندگان مخابرات، آزمایشگاه‌های تشخیصی و زنجیره‌های غذایی قربانی حملات سایبری شدند. سال گذشته بیش از ۱۱.۵ میلیون مورد حملات سایبری ردیابی و به تیم واکنش اضطراری رایانه‌ای هند گزارش شد.

شایان ذکر است که در سوی دیگر ماجرا، هکرهای اوکراینی که خود را ارتش آی‌تی اوکراین نامگذاری کرده‌اند می‌گویند حملات آنها به شبکه راه آهن بلاروس و نیز سیستم جی پی اس بومی روسیه موسوم به گلوناس موفقیت‌آمیز بوده است. این گروه در کانال تلگرامی خود تصریح کرده‌اند که به دنبال تشدید تلاش‌هایشان تا حداکثر میزان ممکن هستند. آنان افزوده‌اند که در آینده به شرکت‌های مخابراتی روسیه هم حمله خواهند کرد. پیش از این دولت اوکراین از هکرهای این کشور خواسته بود تا به حفاظت از زیرساخت‌های اوکراین کمک کنند و به جاسوسی سایبری علیه سربازان روس بپردازند. روسیه و بلاروس هنوز در این زمینه واکنشی از خود نشان نداده‌اند و مشخص نیست حملات یادشده موفقیت‌آمیز بوده یا بخشی از تبلیغات رسانه‌ای اوکراین علیه روسیه محسوب می‌شود.
کد مطلب : 18886
https://aftana.ir/vdcaian6.49naa15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی