جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ , 29 Mar 2024
جالب است ۰
فیروزآبادی گفت: با توجه به شبهِ انفجاری که در اندازه بازارهای فضای مجازی همچون هوش مصنوعی رخ داده و اندازه بازار جهانی هوش مصنوعی برای سال ٢٠٣٠ حدود ١٤ هزار میلیارد دلار پیش‌بینی شده است، باید نقش و اندازه بازار ایران تعریف و تبیین شود.
منبع : خبرگزاری ايسنا
ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی، گفت: با توجه به شبهِ انفجاری که در اندازه بازارهای فضای مجازی همچون هوش مصنوعی رخ داده و اندازه بازار جهانی هوش مصنوعی برای سال ٢٠٣٠ حدود ١٤ هزار میلیارد دلار پیش‌بینی شده است، باید نقش و اندازه بازار ایران تعریف و تبیین شود.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، سید ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، در دیدار با مدیرعامل و معاونان سازمان منطقه آزاد کیش گفت: توسعه فضای مجازی که همراه با توسعه اقتصاد دیجیتال در دنیا شکل گرفته تصویر جدیدی از نظام سرمایه‌داری و سکویی است که پایه آن شبکه بوده و صنعت آن مبتنی بر نرم‌افزارهاست و در تلاش است تا دنیا را تبدیل به منطقه آزاد کند تا همه در سیطره کمپانی‌های بزرگ که عمدتا سکوهای خدماتی هستند، قرار گیرند.

وی با تاکید به نیاز کشور به بازتعریف مناطق آزاد، افزود: منطقه آزاد در ایران مشابه مناطق آزاد بسیاری از کشورها در ادامه تئوری‌های توسعه مدرنیزاسیون پیاده‌سازی شد که این نیاز به بازتعریف دارد که چگونه باتوجه به توسعه فضای مجازی در دنیا و در کشور ما ادامه یافته و ایفای نقش کند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه مرکز ملی فضای مجازی آمادگی دارد تا در این حوزه با متولیان و مدیران مناطق آزاد گفت‌وگو کند، تاکید کرد: فضای مجازی به‌دنبال کاهش نقش دولت‌ها و قدرت حاکمیت ملی در چارچوب سرزمینی است و ما اگر بخواهیم این پدیده را که در دنیا در حال شکل‌گیری است و شاهد آن هستیم مدیریت کنیم، باید برای این اکوسیستم که در آن شهروندان زیست می‌کنند و فعالیت اقتصادی، رسانه‌ای، اجتماعی و شبکه‌ای دارند و تابع قواعد و قوانین سرزمینی نبوده و از فضای جهانی مجازی تبعیت می‌کند، تعریف مناسبی داشته باشیم.

فیروزآبادی گفت: با توجه به شبهِ انفجاری که در اندازه بازارهای فضای مجازی همچون هوش مصنوعی رخ داده و اندازه بازار جهانی هوش مصنوعی برای سال ٢٠٣٠ حدود ١٤ هزار میلیارد دلار پیش‌بینی شده است، باید نقش و اندازه بازار ایران تعریف و تبیین شود.

وی با بیان اینکه دنیا به‌دنبال مقابله با حکمرانی سکوها بوده و اروپا از طریق دفاع از حریم خصوصی، چین، روسیه و حتی کره‌جنوبی و سایر کشورها تمهیداتی در نظر گرفتند، اعلام کرد: در ایران تمهیدات مناسبی در این حوزه در نظر گرفته شده که هنوز پیاده‌سازی نشده است و باید برای موفقیت آن تلاش بیشتری صورت گیرد.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی افزود: خوشبختانه در کشور نیروی انسانی متخصص و کارشناس این حوزه بسیار است که بازارهای جهانی در حال استفاده و بهره‌مندی از توانمندی آنها هستند و مناطق آزاد می‌توانند در این حوزه نقش ایفا کنند تا این توانمندی در کشور مورد استفاده قرار گیرد. البته این مهم نیاز به زیرساخت‌های اقتصاد دیجیتال دارد که مناطق آزاد به‌دلیل آزادی و چالاکی در اقتصاد و ارتباطات فرصت خوبی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه دارند.

وی با اشاره به پیش‌نویس شهر هوشمند مرکز ملی فضای مجازی که در انتظار ارائه در صحن شورای عالی فضای مجازی کشور است، گفت: در کنار توسعه اقتصاد دیجیتال در جزیره کیش، مناطق آزاد می‌توانند نسبت به ایجاد فضای مناسب برای ایجاد پل ارتباطی میان کشور و شرکت‌های چندملیتی اقدام کنند. همچنین باید پیش از پیاده‌سازی شهر هوشمند امنیت این فضا که بسیار حیاتی است مد نظر قرار گیرد. این در حالی است که برای کمک به میزبانی بازی‌های جام‌جهانی قطر حفظ امنیت در این جزیره باید در اولویت برنامه‌ها قرار گرفته و همه جوانب مورد بررسی قرار گیرد.

دبیر شورای عالی فضای مجازی اعلام کرد: باید تلاش کنیم تا منطقه آزاد فضای مجازی داشته باشیم که البته در طرح شبکه ملی اطلاعات منطقه ویژه تعریف شده که قرار است در فرودگاه پیام - کرج باشد تا شرکت‌هایی که قرار است با خارج از کشور ارتباط ویژه داشته باشند بتوانند از تسهیلات این منطقه استفاده کنند.
کد مطلب : 19029
https://aftana.ir/vdcaown6.49nou15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی