شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 27 Apr 2024
جالب است ۰
در قرن بیست‌ویکم، داده‌ها در عصر حاضر مانند نفت باارزش هستند، زیرا مجرمان سایبری به کمک آنها می‌توانند جنایات زیادی را مرتکب شوند که به آنها امکان می‌دهد پول زیادی به دست آورند.
در قرن بیست‌ویکم، داده‌ها در عصر حاضر مانند نفت باارزش هستند، زیرا مجرمان سایبری به کمک آنها می‌توانند جنایات زیادی را مرتکب شوند که به آنها امکان می‌دهد پول زیادی به دست آورند.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، به گفته محققان، با توجه به پیشرفت‌های دیجیتالی‌سازی، اتخاذ تدابیر امنیتی سایبری برای محافظت از تمام اطلاعاتی که در فضای ابری ذخیره شده، اهمیت فزاینده‌ای دارد.

کارشناسان خاطرنشان کرده‌اند که در قرن بیست‌ویکم، داده‌ها، نفت جدید هستند، زیرا مجرمان سایبری به کمک آنها می‌توانند جنایات زیادی را مرتکب شوند که به آنها امکان می‌دهد پول زیادی به دست آورند؛ این امر باعث شده که کسب و کار سیستم‌ها با به‌روزترین امنیت اطلاعاتی ایمن شود.

با این وجود، همیشه این خطر وجود دارد که امنیت نقض شود، زیرا تاریخ به ما آموخته که امنیت سایبری شکننده است و در هر لحظه هکرها می‌توانند با بدافزارهای پیچیده‌ای حتی محافظت شده‌ترین سیستم‌ها را مورد حمله قرار دهند.

کارشناسان وبگاه تخصصی «D۱SoftballNews» به پنج حمله سایبری بزرگ در تاریخ اشاره کرده‌اند که عبارت‌اند از :

دوستت دارم (i love you)
در سال ۲۰۰۰، ۲ دانشجوی دانشگاه ویروسی به نام دوستت دارم (i love you) را از طریق پست الکترونیکی منتشر کردند. دلیل نامگذاری ویروس به این صورت بود که قربانیان یک نامه عاشقانه ادعایی در صندوق ورودی خود دریافت کردند، اما وقتی آن را باز می‌کردند، رایانه آنها به‌وسیله یک ویروس پیچیده آلوده می‌شد.

به گفته متخصصان تارلوجیک (Tarlogic)، خسارت ناشی از این ویروس بالغ بر ۱۵ هزار میلیون دلار است. این ویروس به‌وسیله اونیل دی گُزمان (Onel de Guzmán)، دانشجوی کالج محاسباتی مانیلا آما (AMACC) در فیلیپین ساخته شد که ۲۰ سال بعد در مصاحبه با بی‌بی‌سی اعتراف کرد که ایده اصلی ویروس سرقت رمزهای عبور تلفن برای دسترسی به اینترنت بود، زیرا در آن زمان شبکه بسیار محدود بود.

از آنجا که در آن زمان فیلیپین قوانینی برای مجازات جرایم سایبری نداشت، اتهامات علیه این دانشجو لغو شد.

استاکس‌نت (Stuxnet)
به گفته کارشناسان، حملات سایبری نه تنها در فضای ابری اتفاق می‌افتد، بلکه می‌توانند به دنیای فیزیکی هم نفوذ کنند. در سال ۲۰۱۰، یک حمله سایبری علیه سانتریفیوژهای اورانیوم در ایران ثبت شد.

کارشناسان ادعا کردند که ۶ ماه طول کشید تا دلیل این اتفاق مشخص شود؛ ظاهراً کرمی به نام استاکس‌نت به ماشین‌ها حمله کرد و خود ویران شد. این اولین مورد در تاریخ بود که در آن یک حمله سایبری بر زیرساخت‌های دنیای فیزیکی تأثیر گذاشت.

حمله سایبری سونی (Sony)
در سال ۲۰۱۴ سونی به دلیل نمایش یک فیلم، اختلال در سیستم‌های کامپیوتری خود را تجربه کرد. تریلر فیلم کی منتشر شد؟ «TheInterview»، یک فیلم طنز درباره کره شمالی بود؛ این شرکت شروع به دریافت چندین تهدید کرد و سپس مجرمان سایبری موفق به دسترسی به سیستم‌های کامپیوتری آن شدند.

این امر منجر به لو رفتن چندین پرونده مالی، ایمیل‌های مدیران هالیوود شد؛ حتی مشخص شد که زنان هنرمند مانند جنیفر لارنس دستمزد کمتری نسبت به همکاران مرد خود دریافت می‌کنند. این امر به شدت به وجهه شرکت لطمه زد.

نگاه کن (look)
در سال ۲۰۱۶ اتفاق خارق العاده‌ای افتاد. توییتر، اسپاتیفای، نتفلیکس و دیگر پلتفرم‌های دیجیتال ساعت‌ها قطع بودند. اگرچه ابتدا به نظر می رسید که مشکل از سیستم‌های آنها است، اما واقعیت این بود که همه چیز به‌وسیله بات‌نت‌ها ایجاد شده است.

در آن زمان اصطلاح بات‌نت بسیار کم شناخته شده بود، اما پس از این رویداد بسیار محبوب شد. بات‌نت‌ها دسته‌ای از بات‌ها هستند که در شبکه گردش دارند و می‌توانند مانند زامبی‌ها در دستگاه‌های هوشمند عمل و هر نوع سرویسی را غیرقابل استفاده کنند.

علاوه بر این، کسانی که مسئول ایجاد این بدافزار بودند، کتابچه راهنمای دستورالعمل و فونت کد را منتشر کردند تا همه بتوانند از آن استفاده کنند.

واناکرای (WannaCry)
تا به امروز، واناکرای یکی از خطرناک‌ترین و پیشرفته‌ترین باج‌افزارها است، زیرا به فایل‌ها نفوذ و سپس با تهدید به انتشار از قربانیان اخاذی کرده است.

کارشناسان معتقدند که این باج‌افزار هنگامی که برای اولین بار ظاهر شد، در شرکت‌های مختلف در سراسر جهان وحشت ایجاد کرد. این باج‌افزار علاوه بر سرقت اطلاعات مهم از چندین شرکت، توانست بر تجهیزات حیاتی مراکز درمانی نیز تأثیر بگذارد. ظهور آن باعث شد که حتی در مناطق نه چندان ضروری مانند بخش بهداشت، خدمات امنیتی وجود داشته باشد.
کد مطلب : 19217
https://aftana.ir/vdcja8ev.uqehvzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی