دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 6 May 2024
جالب است ۰
وزارت ارتباطات در راستای اهداف شبکه ملی اطلاعات برای تولید سیستم عامل بومی تلفن همراه فراخوان داد.
اختصاصی افتانا: وزارت ارتباطات در راستای اهداف شبکه ملی اطلاعات برای تولید سیستم عامل بومی تلفن همراه فراخوان داد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور ایجاد و توسعه سیستم عامل تلفن همراه هوشمند فراخوان عمومی اعلام کرد.

در فراخوان منتشر شده معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات، آمده است: «در راستای اجرای بند ۱۸ اهداف عملیاتی سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات و به منظور شناسایی ظرفیت‌های فنی و اجرایی ایجاد و توسعه سیستم عامل داخلی تلفن همراه هوشمند، از بین اشخاص حقیقی و حقوقی شامل شرکت‌های خصوصی، غیردولتی و سازمان‌های مردم‌نهاد که تا تاریخ بیستم دی ماه ۱۴۰۱ دارای حداقل یک سیستم عامل عملیاتی نصب شده بر روی گوشی هوشمند باشند برای ارزیابی دعوت به عمل می‌آید.»

داوطلبان حداکثر تا تاریخ فوق برای دریافت شرایط ارزیابی و حمایت، درخواست‌های خود را به همراه رزومه فنی و سوابق کاری مرتبط به نشانی رایانامه dti@ict.gov.ir ارسال کنند.

پیش از این هم تلاش‌هایی در زمینه بومی‌سازی موتورهای جستجو و شبکه‌های اجتماعی با حمایت‌های دولتی در کشور تجربه شده‌است. جست‌وجوگر ایرانی یوز که سال ۹۳ برای رقابت با نمونه خارجی با حمایت سازمان فناوری اطلاعات ایران اقدام به راه‌اندازی آن شد و قصد داشت سهم سی درصدی جست‌وجوگران ایرانی را از آن خود کند، اما در این راه به موفقیت چندانی دست نیافت و پس از هفت سال به سرویس‌دهی خود پایان داد. این تلاش پس از آن بود که روسیه با یاندکس، چین با موتور جست‌وجوی بایدو و کره جنوبی با موتور جست‌وجوگر دائوم توانسته بودند به رقبای جدی جست‌وجوگر‌های خارجی همچون گوگل و یاهو تبدیل شوند. همان زمان برات قنبری، معاون وقت برنامه‌ریزی وزارت ارتباطات گفته بود که ۷ میلیارد تومان در سال ۹۳ صرف هزینه توسعه و راه‌اندازی موتور جست‌وجوی بومی یوز شده است. محمود واعظی وزیر وقت ارتباطات هم در حاشیه رونمایی از این موتور جست‌وجو گفته بود: حمایت‌های زیادی از شرکت‌های ارائه‌کننده جست وجوگر‌های داخلی می‌شود. امسال ۹۰ میلیارد تومان هزینه کردیم و سال آینده نیز در این زمینه ۱۲۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری خواهیم کرد. همان زمان، امیر ناظمی، معاون وقت وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفته بود که اگر این موضوع به بخش خصوصی واگذار می‌شد و به جای کمک‌های مستمر مالی، رقابت در این زمینه شکل می‌گرفت، احتمالاً با نتیجه بهتری روبه‌رو می‌شدیم.

بومی‌سازی پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی نیز در طول سال‌های اخیر در دستور دولت و نهاد‌های دیگر قرار گرفت که تاکنون به دستاورد قابل اعتنایی نرسید. اکنون باید ببینیم فراخوان سیستم عامل بومی چگونه می‌تواند بدون ایجاد تبعیض و محدودیت و در شرایطی برابر به یک فرصت ارزشمند برای بومی‌سازی این محصول تبدیل شود و اصلا چقدر ظرفیت و زیرساخت تولید بومی آن در کشور فراهم است؟!
کد مطلب : 20100
https://aftana.ir/vdccxsqi.2bqxx8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی