چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 24 Apr 2024
جالب است ۰
متخصصان حوزه امنیت سایبری «دغدغه‌ها و اولویت‌های امنیت سایبری در حوزه بانکی و مالی» را بررسی کردند.
اختصاصی افتانا: متخصصان حوزه امنیت سایبری «دغدغه‌ها و اولویت‌های امنیت سایبری در حوزه بانکی و مالی» را بررسی کردند.

به گزارش افتانا، شاهین نوروزی، عضو هیئت‌مدیره کانون افتا، علی نیک‌نفس، معاون فنی پلیس فتا، مجید غیوری ثالث، عضو هیئت‌علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) و کامبیز قادری، رئیس انجمن صنفی افتا طی یک نشست تخصصی درباره دغدغه‌ها و اولویت‌های امنیت سایبری در حوزه بانکی و مالی به بحث و تبادل نظر پرداختند.

به گفته کارشناسان حاضر در نشست، وضعیت امنیت سایبری در شبکه بانکی و پرداخت از دیدگاه مشتریان و بدون توجه به ظرایف فنی خوب است اما از دیدگاه کارشناسی نقایصی دارد.

در این نشست شاهین نوروزی گفت: کانون افتا هماهنگ‌کننده صنعت، بازار و دانشگاه است. توانمندی‌های زیادی در حوزه صنعت وجود دارد و از این رو برای هماهنگی بین صنعت، بازار و دانشگاه و تولید دانش، کانون افتا راه‌اندازی شد. موضوعی مهمی که وجود دارد بحث دانش است و خدمات پرداخت نیز قدیمی شده است.

نوروزی گفت: اگر نظام پرداخت به سمت تغییرات اساسی نرود دچار چالش خواهیم شد. بیش از یک دهه است که نگاه دنیا از امنیت به سمت اعتماد حرکت کرده است. هزینه کردن در حوزه امنیتی هزینه پنهان است. مدیران حوزه امنیت باید این موضوع را بپذیرند و سعی کنیم از آن بهره‌مند شویم و خدمات قابل اعتماد را ارائه کنیم.

علی نیک‌نفس نیز با اشاره به افزایش ۱۲۰ درصدی جرم در حوزه مالی بانکی، گفت: ۸۵ درصد پرونده‌ها با انگیزه اقتصادی، ۶۰ درصد حوزه سرقت و کلاهبرداری بوده در حوزه الکترونیک و مابقی هک و نفوذ با انگیزه اخاذی و سرقت اتفاق افتاده است که این موضوع اهمیت مجموعه جرم را برای ما به عنوان جرم دوبرابر می‌کند به علت ریسک و هزینه‌های بالای جرم سرقت مسلحانه کاهش داشته است.

وی افزود: در حوزه بانکداری الکترونیک اگر مجموعه‌های وابسته به بانک‌ها شرایط امن‌سازی فراهم نکنند اعتبار آن‌‌ها به شکلی تخریب می‌شود که کسب‌وکار را به طور جدی با مشکل مواجه می‌کند. باید گام‌به‌گام امنیت در کسب‌وکارها و بانکداری الکترونیکی را ایجاد کنیم.

معاون فنی پلیس فتا با اشاره به ابعاد تاب‌آوری و جرم‌انگاری و حفظ امنیت مردم، گفت: در نظام آموزشی کشور خلع جدی داریم چرا که در ۸۳ درصد ‌پرونده‌های پلیس عامل انسانی در وقوع جرم است، بنابراین آموزش نقش اساسی دارد. در شرایط کنونی کشور باید نیروی انسانی متخصص در حوزه امنیت در حوزه کسب‌وکار تامین شود.

کامبیز قادری نیز با تاکید براهمیت تولید دانش در فضای سایبر، گفت: آموزش و فرهنگ‌سازی دو عامل پیشگیرانه در بحث جرایم سایبری است بنابراین باید پرورش تکنیسین کارآزموده در دستور کار قرار گیرد. نقش کلیدی شرکت کاشف را در حوزه بانکی نباید فراموش کنیم که نقش رگولاتوری و نظارتی بر بانک‌ها ایجاد کنند. حمایت بانک‌ها را برای تولید محصولات کلیدی در داخلکشور نیاز داریم.

مجید غیوری ثالث گفت: واقعیت این است که ابعاد امینت خیلی گسترش یافته و از سطح ارشد به مهندسی رسیده و باید هنرستان‌های امنیتی ایجاد کنیم تا خدمات امنیتی ارائه دهند. دانشگاه‌ها باید به عنوان پشتیبان امنیت آی‌تی باشند و در نقطه اول تمرکز خود را در خروجی تکنیسین و مهندس در صنعت دهند. تعداد فارغ التحصیلان امنیت بسیار کم است. آنچه که در دانشگاه تولید می‌کنیم جوابگو این شرایط نیست و مردم در موضوع امنیت بی‌دفاع هستند که دانشگاه‌ها باید تغییر رویکرد جدی در سطح تربیت نیروی انسانی داشته باشند .در کشور مفهومی به اسم بوت‌کمپ داریم برای همه چیز است به‌جز امنیت و جای آن خالی است که با توجه به مخاطرات بانک‌ها می‌توانند یک مسیری را طراحی کنند، بوت‌کمپ‌های امنیت باید سرمایه‌گذاری کرد و نیروی مورد نیاز خود را آموزش دهند و دانشگاه هم در این خصوص همکاری کنند.
کد مطلب : 20297
https://aftana.ir/vdcja8e8.uqeyhzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی