جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ , 29 Mar 2024
جالب است ۰
کارشناسان ایرانی می گویند که اینترنت اشیا یکی از اصلی ترین و چالش برانگیزترین فناوری ها در سال آینده میلادی خواهد بود زیرا در این مرحله اینترنت به عمق کانونی خانه ها نفوذ پیدا می کند.
منبع : خبرگزاری ايرنا
کارشناسان ایرانی می گویند که اینترنت اشیا یکی از اصلی ترین و چالش برانگیزترین فناوری ها در سال آینده میلادی خواهد بود زیرا در این مرحله اینترنت به عمق کانونی خانه ها نفوذ پیدا می کند. 

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، از یک دهه گذشته دیگر تنها انسان ها نیستند که از طریق اینترنت با یکدیگر تعامل دارند بلکه مفاهیم جدیدی شکل گرفته و محصولات هوشمندی به بازار راه پیدا کرده اند.

این مفهوم جدید با استفاده از فناوری «اینترنت اشیا» شکل گرفته است.

حسین اسلامی درپنل تخصصی ˈروندهای فناوری پیش روی اینترنتˈ در نخستین همایش هفته فناوری اطلاعات و ارتباطات پارسی زبانان در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی گفت: اینترنت اشیا، فناوری های پوشیدنی، واقعیت های تکمیلی، داده های گسترده، الگوریتم های یادگیری، فناوری های سلامتی، چاپ سه بعدی را از جمله ده روند فناوری اصلی در این سال دانست.

قائم مقام مدیرعامل فناپ درباره اینترنت اشیا گفت: تمامی وسایل الکترونیکی درحال اتصال به اینترنت هستند که این موضوع با اتصال کامپپوترهای شخصی، لپ تاپ ها، تبلت ها و تلفن های همراه به اینترنت آغاز شد و بعد از آن نوبت به تلویزیون ها، ماشین ها و ساعت ها رسید.

وی ادامه این روند را اتصال خانه ها به اینترنت دانست و گفت: یخچال ها، کلید ها، وسایل گرمایشی و سرمایشی، و تمامی وسایل زندگی به اینترنت وصل خواهند شد و علاوه بر این اتصال، تجربه کاربر پسند و دارای محتوا را نیز ارایه خواهند کرد که انتظار می رود درصد بیشتری از اختیار رخ دهد به گونه ی که اجزای زندگی ما را به هم متصل می کند.

وی در توضیح اینترنت اشیا بیان کرد: اینترنت در حال حاضر همه مردم را به هم متصل می کند اما با IOT (internet of things)تمام اشیا به هم متصل می شوند برای همین به آن «اینترنت اشیا» می گویند.

وی با اشاره به تاثیر گذاری اینترنت اشیا بر زندگی مردم گفت: سخن گفتن اشیا با یکدیگر آغاز شده است و آنها هوشمندی خود را گسترش می دهند. اکنون ارتباط ماشین ها با ماشین ها، ماشین ها با اشیا، انسان ها با انسان ها و انسان ها با اشیا مطرح است.

اسلامی گفت: در سال ۲۰۰۸ تعداد اشیایی که با هم در ارتباط بوده اند از جمعیت کره زمین بیشتر بوده است و در سال ۲۰۲۰ ، ۵۰ میلیارد اشیا با یکدیگر در ارتباط خواهند بود.

شرکت های فناوری اطلاعات تاکنون گزارشهای متعددی در مورد دنیای اینترنت اشیا در جهان ارائه کرده اند.

براساس این گزارشها، در دنیای آینده بسیاری از امور عادی و غیر عادی توسط اینترنت و در فضای وب انجام می شود به عنوان مثال دیگر هیچ نیازی به مراجعه به سوپرمارکت و یا بسیاری از مغازه ها برای خرید نیست و سفارش های اینترنتی جایگزین همه این امور می شود.

حتی بسیاری از امور حرفه ای مانند دستور اقدام اشیای مختلف در خانه ، خودرو، قطارهای مختلف شهری و منطقه ای ، هواپیما د رمحیط وب انجام می شود.

البته دانشمندان دراین عرصه می گویند اگرچه حجم بالای اطلاعات در واقع اینترنت اشیا را جان می بخشد و زندگی انسان را متحول می سازد اما همین فرمانروایی می تواند به مهمترین چالش امنیتی برای افراد و جوامع در قرن حاضر تبدیل شود.

نخستین همایش هفته فناوری اطلاعات و ارتباطات پارسی زبانان در روزهای ۸ تا ۱۰ شهریور در سالن اجلاس سران برگزار شد.

کد مطلب : 8128
https://aftana.ir/vdca.unak49n6a5k14.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی