پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 2 May 2024
جالب است ۰
هیچگاه همه برنامه هایی که می گویند قصد دارند با ویروس ها و دیگر بدافزارها بجنگند و از شما در برابر آنها محافظت کنند، در ضمیرشان چنین قصدی ندارند
منبع : سایت نگهبان

افتانا - اگر شما توسط یک برنامه امنیتی تقلبی و جعلی گول بخورید، در حقیقت پول خوبی برای هیچ پرداخته اید. هم امنیت واقعی را از دست داده اید، و هم علاوه بر پول، احتمالا اطلاعات کارت های اعتباری یا اطلاعات شخصی درون کامپیوترتان را در اختیار شخصیت های در سایه قرار داده اید. پس بگذارید به این ماجرا بپردازیم که چگونه در دام چنین فریبکاری هایی نیافتیم.

هیچگاه همه برنامه هایی که می گویند قصد دارند با ویروس ها و دیگر بدافزارها بجنگند و از شما در برابر آنها محافظت کنند، در ضمیرشان چنین قصدی ندارند. برخی از آنها در واقع تروجان هایی هستند که به نظر مفید می رسند، اما در حقیقت پایان خوشی در پی ندارند و باعث آسیب به سیستم شما می گردند. برخی دیگر هم برنامه های ساده ای هستند که ادای نرم افزارهای امنیتی را در می آورند و سعی دارند که با ترساندن تان، شما را وادار به پرداخت پول برای حل مشکلات امنیتی کنند که هیچ گاه وجود نداشته اند. به این گروه دوم ترس افزار یا به عبارت بهتر باج افزار (scareware) می گوییم.

متاسفانه به دلیل بی دقتی و کوتاهی کاربران کامپیوتر، باج افزارها روز به روز گسترش می یابند و به تعداد آنها افزوده می گردد. در صورتی که اگر هیچ کس این برنامه ها را ثبت و رجیستر نکند، آدم بدها دیگر نمی توانند به کارشان ادامه دهند و تولید باج افزار صرفه ای برای شان نخواهد داشت. جالب اینکه برخی از این باج افزارها گاهی اینقدر واقعی به نظر می رسند که خدمات پشتیبانی هم دارند. جالب ترین نکته هم اینکه، اولین چیزی هر برنامه باج افزار درخواست می کند، حذف تمامی برنامه های امنیتی قبلی از روی سیستم است.

این برنامه های تقلبی ممکن است اشکال و بخش هایی از رابط کاربری برنامه های واقعی را کپی کرده باشند. به خصوص پوسته چند رنگ برنامه ویندوز سکیوریتی در میان باج افزارها محبوبیت خاصی دارد. اغلب آنها هم معمولا از نام هایی بسیار شبیه به نام برنامه های امنیتی واقعی استفاده می کنند که به گوش کاربران آشنا است. حتی گاهی شاهد نام برنامه واقعی با گرامر یا املای اشتباه هم هستیم که بسیار غلط انداز است.

اما واقعا چگونه باید از آلودگی به این فریب ها اجتناب کرد؟ اگر یک برنامه امنیتی که شما هیچگاه آن را نصب نکرده اید، پنجره ای باز کرد و با متنی ترسناک و تند اخطار امنیتی را به نمایش گذاشت؛ یکی از کلید های شناسایی باج افزارها و سعی آنها برای فریب شما است. یکی دیگر از کلید های شناخت باج افزار این است که بستن برنامه باز شده یا خروج از مراحل ثبت نام بسیاربسیار سخت باشد و مرتبا با اخطارهای گوناگون اجازه این کار را به شما ندهد. و شاه کلید اصلی شناخت باج افزارها این است که مرحله اسکن سیستم برای یافتن ویروس ها واقعا سریع و به شکل غیر معمولی تندتر از برنامه های آنتی ویروس واقعی است.

قبل از اینکه تصمیم بگیرید برای هر نوع برنامه امنیتی پولی پرداخت کنید، ابتدا کمی در اینترنت جستجو کرده و به مقالات و بررسی های سایت های معتبر سری بزنید. البته مراقب سایت های متقلبی که توسط نویسندگان باج افزار راه اندازی شده و به تعریف و تمجید از باج افزارها می پردازند، باشید. اگر در نام یک برنامه امنیتی غلط املایی وجود دارد و یا اینکه خیلی به برنامه های مشهور شباهت دارد، حتما به آن شک کنید.

نکته: شاید بسیاری بگویید که با توجه به عدم پرداخت آنلاین اینترنتی با کارت های اعتباری بین المللی در ایران، این نوع کلاهبرداری ها جایی ندارند و خطر محسوب نمی شوند. اما با توجه به گسترش روز افزون فریب کاری های اینترنتی در ایران بهتر است همیشه مراقب باشیم. علاوه بر این، برخی برنامه های باج افزار گاها اقدام به قفل کردن سیستم و برخی اطلاعات شما می کنند و تا زمانی که پول را پرداخت نکنید به اطلاعات ضروری تان هیچ دسترسی ندارید.

در ادامه به بررسی ظاهر چند باج افزار مشهور می پردازیم تا بیشتر با آنها آشنا شوید. 

این برنامه جعلی خودش را NoMalware نامیده است و از یک رابط کاربری کاملا ساده و معمولی بهره می برد. 

حتی واقعی تر از حقیقت


تا به حال نام Adware Pro را شنیده اید؟ احتمالا خیر. اما خیلی به گوش آشنا می آید. اینطور نیست؟ حتی همه دکمه هایی را که از یک برنامه ضد بدافزار انتظار دارید، می توانید درون آن ببینید: اسکن سریع، اسکن کامل، زمانبندی و …

فوق متقلب

 

اگر این برنامه تمام کارهایی را که در صفحه اول خود نشان می دهد، انجام می داد، با یک ابزار واقعی به درد بخور و همه کاره سرو کار داشتیم. در حالی که مهمترین اخطار به نمایش در آمده در این برنامه اخطار لایسنس است که در بالای ستون سمت چپ به نمایش در می آید. بقیه دکمه ها هم فقط به نمایش اخطارهای ترسناک می پردازند تا شما را برای پرداخت پول و خرید لایسنس تحریک کنند.

به روز رسانی لازم است

آنتی ویروس های واقعی برای عملکرد مناسب نیاز دارند که به صورت دائمی پایگاه داده های شان را آپدیت نگه دارند، و این یکی از مواردی است که متقلبان از روی آن کپی برداری می کنند.

در پوشش یک محافظ واقعی


برخی برنامه های جعلی خودشان را در قالب پیام ها و اخطارهای یک برنامه امنیتی واقعی جا می زنند. شعار Protecting the irreplaceable به معنی پشتیبانی غیرقابل جایگزین است در پایین و درون پنجره زیرین قابل مشاهده است که نشان دهنده این است که پنجره زیری متعلق به برنامه آنتی ویروس F-Secure ۲۰۱۱ است که توسط این باج افزار تصرف شده و غیر فعال گردید است. و یا اینکه باج افزار با جعل این پنجره در زیر پنجره اصلی سعی دارد چنین چیزی را القاء کند.

مراحل نصب معمولی

برخی برنامه های جعلی به صورت درایو- بای و مستقیم به سیستم شما منتقل شده و با نمایش پنجره اخطار از شما درخواست پول برای فعال سازی می کنند. اما بسیاری از آنها رفتاری کاملا عادی دارند و مانند دیگر برنامه های معمولی از شما می خواهند که مراحل نصب را پشت سر بگذارید.

ثبت نام برای پاک سازی

همه برنامه های جعلی سریعا به شما لیستی از مشکلات و خطرناک و وحشت آفرین کامپیوترتان را نشان می دهند. اسکن سیستم توسط آنها رایگان است. اما حل این مشکلات و پاک سازی سیستم تان مستلزم پرداخت پول خواهد بود.

 

کد مطلب : 218
https://aftana.ir/vdcebv8wijh8z.9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی