دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 29 Apr 2024
جالب است ۰
ناتو مدعی است که تلاش خود را برای حذف جرایم سایبری بیشتر کرده است.
منبع : سایبربان
ناتو مدعی است که تلاش خود را برای حذف جرایم سایبری بیشتر کرده است.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، پس از نشست گروه ۷ (G۷)، که در کورن وال انگلیس برگزار شد، رهبران ناتو در بروکسل دیدار کردند. مبارزه با تهدید روزافزون جرایم سایبری یکی از موضوعات قابل توجه در میان بسیاری از بحث‌های سران ۳۰ کشور عضو بود.

در بیانیه مشترک منتشر شده در پایان اجلاس آمده است : «تهدیدات سایبری برای امنیت اتحادیه، پیچیده و مخرب است و هر روز بیشتر می‌شود. این امر به تازگی با حوادث باج‌افزاری و سایر فعالیت‌های مخرب سایبری روی زیرساخت‌های مهم و نهادهای دموکراتیک ما نشان داده شده و شاید اثرات سیستمی داشته باشد و صدمات قابل توجهی به بار آورد.»

کاخ سفید در بیانیه‌ای مدعی شد که در میان تصمیمات اتخاذ شده، توافقی در مورد سیاست دفاع سایبری مشترک جدیدی بود که درخصوص انعطاف‌پذیری اتحادیه در برابر تهدیدهای مکرر ناشی از فعالیت‌های سایبری مخرب انجام شده از سوی عوامل دولتی و غیردولتی از جمله حملات مخرب باج‌افزاری علیه زیرساخت‌های حیاتی اطمینان می‌دهد.

در این بیانیه آمده است که این سیاست به روز شده همچنین دستورالعمل راهبردی برای تلاش‌های سایبری سیاسی، نظامی و فنی ناتو به منظور جلوگیری، دفاع و مقابله با طیف کامل تهدیدات سایبری را فراهم خواهد کرد؛ همچنين توافق شد كه كشورها به این نتیجه برسند كه در شرايط خاصي يك حمله سايبري به منزله يك حمله مسلحانه و مطابق با قوانين بين‌المللي از جمله منشور ملل متحد، حقوق بشر دوستانه و قوانين حقوق بشر بين‌المللي به‌صورت قابل اجرا تلقي شود.

با استناد به ماده ۵ ناتو، که طبق آن اتحادیه حمله به یک کشور عضو را حمله به همه کشورها می‌داند، به روشی نسبتاً مبهم توافق شد که تصمیمی در مورد زمان حمله سایبری به استناد همین ماده به صورت موردی گرفته می‌شود. کارشناسان معتقدند که به دنبال حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، این مقاله فقط یک بار مورد استناد قرار گرفت؛ با این حال، تصمیم بر این شد که کشورها واکنش‌های احتمالی جمعی از جمله تحریم‌های اقتصادی و سایر اقدامات اضافی خارج از حوزه سایبر را در نظر بگیرند.

اتحادیه همچنین مدعی شد که باید با دشمنان اصلی، روسیه و چین، مقابله کرد و رهبران ناتو به طور گسترده در مورد ادعای وجود بسیاری از تهدیدات موجود و نوظهور این ۲ کشور و برهم زدن نظم جهانی موجود بحث کردند. گروه ۷ در این نشست در یک بیانیه مشترک در مورد چین ادعا کرد: «ما به طور فزاینده‌ای با تهدیدهای سایبری، ترکیبی و سایر تقارن‌ها از جمله کمپین‌های اطلاعات نادرست و سوءاستفاده از فن‌آوری‌های پیشرفته و مخرب رو به رو می‌شویم؛ ما به تمام تهدیدها و چالش‌هایی که امنیت اروپا و آتلانتیک را تحت تأثیر قرار می‌دهند، خواهیم پرداخت.»

رهبران ناتو پیامی مشابه راجع به روسیه منتشر و این کشور را متهم به گسترش کمپین‌های اطلاعات غلط، فعالیت‌های مخرب سایبری و عدم مقابله با مجرمان سایبری كردند. آنها اظهار داشتند که باید یک روز زودتر رهبران G۷ بیانیه‌ای محکم علیه فعالیت‌های تهاجمی روسیه در فضای سایبری صادر کرده‌اند.

این دو اجلاس مهم که یکی پس از دیگری برگزار شد، بازگشت ایالات متحده به عنوان رئیس جدول جهانی پس از ۴ سال انزواطلبی ترامپ بود. کارشناسان مدعی شدند که بازسازی دوستی‌ها و مشارکت‌ها در جامعه بین‌الملل به آمریکا کمک می‌کند تا با بسیاری از چالش‌ها در دنیای واقعی و آنلاین مقابله کند.

بنابر ادعای محققان، بایدن، رئیس‌جمهور این کشور، به‌شدت در حال گسترش تغییرات سیاسی است و بدون همکاری جمعی (دشمن من دشمن شما است) و در زمانی که حملات سایبری به طور مکرر، جسورانه، گستاخانه و آسیب‌رسان‌تر رخ می‌دهند، هیچ امنیت واقعی حاصل نخواهد شد.
کد مطلب : 17970
https://aftana.ir/vdcdzn0f.yt0556a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی