جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 3 May 2024
جالب است ۰
آرش صلح‌جویی مدیرعامل شرکت کهکشان مشاور است. او در این گفت‌وگو ضمن صحبت از اهمیت مشاوره در حوزه‌های مختلف به ویژه امنیت اطلاعات خبر از تولید محصول بومی امنیتی با توجه به نیازهای روزافزون کشور در این حوزه می‌دهد.
 در مورد فعالیت‌تان در موسسه کهکشان توضیح دهید.
موسسه کهکشان مجموعه ای متشکل از سه بخش است که عبارتند از: موسسه کهکشان نور که عهده‌دار کار آموزش است، انتشارات کهکشان و شرکت کهکشان مشاور که مسوول انجام پروژه‌های فنی و مشاوره در حوزه امنیت اطلاعات است.
 
ما در این شرکت به مشاوره‌ و انجام پروژه‌های مختلف به شکل خاص در حوزه امنیت اطلاعات و استانداردهای مرتبط به آن می‌پردازیم. عمده مشتریان ما نیز در بین بانک های دولتی و خصوصی و سازمان های بزرگ نظیر مخابرات قرار دارند.

آیا صرفا به انجام مشاوره و کارهای اجرایی پروژه می‌پردازید یا محصول هم ارایه می‌کنید؟
ما فقط ایده پروری می کنیم و برای تهیه محصول خوشبختانه با وجود همکاران توانمند مشکلی برای تامین کالاهای مورد نیاز وجود ندارد. 

البته محصولات امنیتی خاصی به ویژه در زمینه بانکداری وجود دارند که انحصار تولید آن در دست شرکت‌های امریکایی است. این موضوع مشکلات زیادی را در پی دارد.
 اولا امنیت این محصولات با توجه به مبدا تولید آن برای بسیاری از مشتریان حساسیت برانگیز و زیر سئوال است. همچنین به خاطر مسایل تحریم نه خدمات پشتیبانی مناسبی دارند و نه تضمینی برای تامین کالا در آینده وجود دارد. بنابراین در حال برنامه‌ریزی برای تولید بومی این محصولات هستیم. 

البته بروز مشکلاتی نظیر آنچه که در مورد ویروس استاکس نت به وجود آمد، کشور را بیشتر به سمت تولید محصولات امنیتی بومی سوق داده است. 

ضمن آنکه مطلع هستید که مسئله پشتیبانی، بروز رسانی و ارائه خدمات پس از فروش برای محصولات و راهکارهای امنیتی اهمیتی حیاتی دارد و مسئله ای نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت.

تولید محصول بومی در چه حوزه ای مورد نظر شماست؟
فعلا در حوزه امنیت ارتباطات مشغول فعالیت روی تولید یک محصول هستیم. محصولی که به عنوان راهکار ایمن سازی ارتباطات استفاده می‌شود. البته هنوز فرآیند پیش تولید آن به پایان نرسیده است اما با تعاملاتی که با مشتریان خود داریم و آزمون های اولیه که انجام شده، به موفقیت آن بسیار امیدواریم.

برای سخت افزار محصول چه فکری کرده اید؟
این محصول ترکیبی از سخت افزار و نرم افزار است که شرکای تجاری تولید سخت افزار و ما تولید نرم افزار را برعهده داریم.

استقبال بازار را از این محصول چطور پیش‌بینی می‌کنید؟
به هر حال این در حوزه مختلف امنیت اطلاعات بازار رو به رشد است. حوزه‌های بانکداری، نظامی و نفتی شاهرگ‌های حیاتی اطلاعاتی و اقتصادی کشور هستند و همگی به سمت تهیه محصولاتی از این قبیل حرکت می‌کنند. با توجه به مشکلات محصولات خارجی و امتیازات یک محصول بومی امید زیادی به موفقیت آن می‌رود.

توان ایرانیان در حوزه نرم افزار و امنیت اطلاعات چگونه است؟
بسیار بسیار بالاست. ایده و فکر و دیدگاه ایرانی‌ها در این حوزه خوب و قابل توجه است. شما می بینید که بهترین مدیران فناوری اطلاعات در دنیا ایرانی‌ها هستند.

با توجه به فعالیت شما در حوزه مشاوره، آیا به نظر شما استفاده از این خدمات نزد مشتریان شناخته شده است؟
مشاوره اساسا خدمتی گران قیمت است و اوایل کار یک مقداری دچار مشکل بودیم. اما با تغییر دیدگاه و به وجود آمدن نیازمندی‌های مختلف در سازمان‌ها، استفده از این خدمات هم تقریبا مرسوم شده است. به هر حال شما با یک جستوجوی ساده در اینترنت می‌توانید بهترین محصولات امنیتی را خریداری کنید. اما هنر مشاور این است که به سازمان کمک کند بهترین راهکار را با متعادل‌ترین هزینه برای تامین نیازهای امروز و فردا بیابد.
کد مطلب : 60
https://aftana.ir/vdcbp.b0rrhbguui.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی