شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 4 May 2024
جالب است ۰
بازی رایانه‌ای آنلاین «كلش آو كلنز» یا همان برخورد قبايل، این روزها تبدیل به بازی پرطرفداری حتی در ايران شده و جنبه درآمدزایی نیز دارد.
منبع : روزنامه اعتماد

بازی رایانه‌ای آنلاین «كلش آو كلنز» یا همان برخورد قبايل، این روزها تبدیل به بازی پرطرفداری حتی در ايران شده و جنبه درآمدزایی نیز دارد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، كلش آو كلنز  يك بازي رايگان تلفن همراه و تبلت به‌صورت آنلاين به سبك بازي ويديويي راهبردي است كه توسط شركت «سوپرسل» طراحي شده است. اين شركت در شهر هلسينكي پايتخت كشور فنلاند قرار دارد.
 
در اين بازي شما رهبري قبيله‌اي كوچك را به عهده مي‌گيريد و پس از توسعه قبيله در كنار چند قبيله ديگر كه مي‌توانند دوستان‌تان باشند با قبايل ديگر می‌جنگید. در واقع مثلاً ١٠ كاربر ايراني در يك گروه قرار مي‌گيرند تا با يك كشور ديگر یجنگند. در اين بازي همواره كشورهاي مختلف با همديگر در حال جنگ هستند. در اين بازي چهار عنصر بسيار مهم وجود دارند: طلا، اكسير، اكسير سياه و الماس. اكسير ماده‌اي به رنگ بنفش است كه توسط دستگاه‌هاي سازنده اكسير توليد مي‌شود و نقش بسيار مهمي در پيشرفت قبيله شما دارد. 

بر خلاف بازي‌هاي ديگري كه معمولاً اتفاق خاصي در آن نمي‌افتد شما مي‌توانيد با آن براي خودتان در‌آمد‌زايي كنيد. رقابت و چالش از مهم‌ترين دلايل جذاب بودن اين بازي است.

در پاساژ‌هاي موبايل مثل علاءالدين، ايرانيان و... يا در سايت‌هاي مختلف اينترنتي كه براي اين بازي طراحي شده است با عبارتي به نام خريد و فروش اكانت‌هاي كلش آوكلنز روبه‌رو مي‌شويد. از ١٠٠هزار تا بيش از دو ميليون تومان براي هر اكانت مردم حاضرند پول بدهند. براي رسيدن به يك اكانت معمولي نزديك به سه ماه بايد كار كرد، شما با 6ماه انجام مداوم اين بازي به مرحله ٦٠ خواهيد رسيد و اگر بيشتر فعاليت كنيد به مرحله ٩٠ مي‌رسيد. هر‌چقدر بيشتر پول بدهيد اكانت‌هاي بزرگ‌تر با امكانات بيشتر دريافت مي‌كنيد. 

بررسي نرخ‌ها نشان مي‌دهد كه يك اكانت معمولي كه در بازي امكانات آن‌چناني ندارد با قيمتي در حدود يك ميليون تومان معامله مي‌شود. در ادامه نيز دلال‌ها چنين اكانتي را با سود ٢٠٠هزار توماني به فروش مي‌رسانند. اطلاعات به دست آمده نشان مي‌دهد كه در اين بازار غيررسمي معامله‌هايي با قيمت ٥ تا ١٠ميليون تومان نیز انجام مي‌شود. در كنار اين موضوع، كلش آو كلنز قابليتي در اختياردارد كه كاربرها مي‌توانند به وسيله آن، نيروهاي موجود را به يكديگر منتقل كنند.

خريد «جِم» يا همان الماس كه ابزار اصلي پيشرفت در اين بازي است نیز در ايران بازار پررونقی دارد و رقم‌هاي زيادي جابه‌جا مي‌شود. به‌صورت معمول شما مي‌توانيد در هر هفته يك بسته الماس داشته باشيد اما كافي است از ٢٣هزار تومان تا ٧٥٠هزار تومان خرج كرده و هر تعداد كه الماس که مایلید، خريداري كنيد. خيلي از جوان‌ها ترجيح مي‌دهند اوقات بيكاري خودشان را براي اين بازي بگذارند تا پس از مدتي هم از هيجان اين بازي لذت برده باشند هم بتوانند كسب درآمد كنند، البته اين بازي ميان كساني كه بيكار هستند طرفدار بيشتري دارد زيرا مي‌توانند وقت بيشتري بگذارند و زودتر به درآمد برسند. 

اعتياد به بازي‌هاي كامپيوتري و حالا بازي‌هايي كه روي گوشي‌هاي تلفن همراه است باعث شده تا هرروز بازار موبايل در ايران رونق بيشتري داشته باشد. اين مسئله ظاهراً يكي از آسيب‌هاي تازه اجتماع به حساب مي‌آيد. كساني به‌اصطلاح معتاد كلش آو كلنز مي‌شوند كه همواره به‌دنبال چالش و رقابت هستند. ساختار بازي و حضور جزئياتي كه در آن مخاطب را مجبور به دفاع و حمله مي‌كند، اين حس را در او به وجود مي‌آورد كه براي پيشرفت و كسب نتيجه بهتر تلاش كند. از نكات مهم در اين بازي اين است كه شما با يك رقيب واقعي نه كامپيوتري مبارزه مي‌كنيد اما در كنار اين همه رقابت و جنگ (war) كه تبديل به تكه كلام طرفداران اين بازي شده قيمت هر كدام از كلن‌ها (clans) ‌و امكاناتي كه در هركدام از قبايل وجود دارد باعث بالا رفتن قيمت آن اكانت مي‌شود.

براساس پيش‌بيني‌هايي كه در سايت‌هاي مختلف انجام شده اين بازي در ايران روزانه بيش از ٥٠‌ميليون تومان درآمد دارد كه در سال رقمي بيش از ١٨ميليارد تومان مي‌شود. 

مهدي يكي از كساني است كه اين بازي را انجام مي‌دهد و در مرحله ٩٠ (level) است. او مي‌گويد: من نزديك به 6ماه است كه اين بازي را انجام مي‌دهم و تقريباً مجبورم كه خيلي از اوقات در نيمه‌هاي شب ساعت خودم را كوك كنم تا در «وارها» شركت كنم، بايد حواس‌مان جمع باشد. اين بازي بيشتر از يك سرگرمي است و مي‌خواهم پس از مدتي كه اكانتم پيشرفت كردآن را  دو ميليون تومان بفروشم. بالاخره خودش نوعي درآمد‌زايي به حساب مي‌آيد.

كامران، یک کاربر دیگر این بازی،مي‌گويد: اول فكر نمي‌كردم اين اندازه وقت مرا بگيرد اما حالا  مي‌بينم که تقريباً در روز كاملاً حواسم به اين بازي است. البته بيشتر به اين فكر مي‌كنم كه بتوانم از اين راه درآمد پيدا كنم و البته كه سرگرمي خوبي براي ما به حساب مي‌آيد. شما حساب كنيد كه يك بازي را به صورت رايگان نصب كنيد و بعد از مدتي بتوانيد از آن درآمدزايي كنيد. 

رامين كه يكي از اكانت‌هاي خودش را فروخته، مي‌گويد: من نزديك يك‌سال روي اين اكانت كار كردم و حدود يك و نيم ميليون فروختم، در آن زمان به پول احتياج داشتم و رفتم در يكي از اين سايت‌ها كه عكس اكانت را مي‌گذاري و پيشنهاد قيمت مي‌دهي معرفي كردم و بعد از چند روز فروخته شد. الان دارم روي يك اكانت ديگر كار مي‌كنم، براي اوقات بيكاري تفريح خوبي است.

استوديوي سوپرسل كه به عنوان سازنده اين بازی شناخته مي‌شود، با ارائه به‌روزرساني‌هاي هفتگي توانسته بعد از گذشت چند سال همچنان محصول خود را در صدر جدول‌هاي «اپ استور» و «گوگل پلي» نگه دارد. 

كارشناسان اقتصادي با بررسي وضعيت بازار جهاني بازي‌ها به اين نكته دست پيدا كرده‌اند كه استوديوي سوپرسل در شرايط فعلي ارزشي بالغ بر سه ميليارد دلار دارد. براساس آمار كاربران روزانه بيش از ٣ميليون نفر در دنيا در حال انجام اين بازي هستند. در كنار اين موضوع، سازندگان بازي توضيح داده‌اند كه سود روزانه آنها از كلش آو كلنز چيزي در حدود پنج ميليون دلار است. چندي پيش بيزنس اينسايدر به عنوان يكي از وب‌سايت‌هاي مطرح اقتصادي، گزارشي را از كلش آوكلنز منتشر كرد كه طبق آن مشخص شد سوپرسل به‌عنوان سازنده بازي در كنار درآمدهاي جانبي از طريق تبليغات، تنها از كلش آو كلنز  در حدود يك ميليارد دلار در سال درآمد دارد.

بعضي از كاربرهاي اين بازي با دريافت مبالغ مختلفي اقدام به خريد و فروش‌هاي نيروهاي خود در بازي مي‌كنند و اين كار از نظر قوانين بازي در دنيا خلاف است، در ايران عده‌اي با دريافت پول اين نيروها را در اختيار افراد ديگر گذاشته‌اند و كلاهبرداري‌هاي مختلفي انجام شده است. 

روند توضيح داده شده تا حدودي به گلدفارمينگ (چيدمان منابع طلا در اكانت) در ديگر بازي‌هاي آنلاين شباهت دارد كه در خارج از كشور به‌عنوان يك جرم شناخته مي‌شود. درواقع  اگر شما كارت‌هاي اعتباري بين‌المللي داشته باشيد مي‌توانيد منابع خودتان را افزايش دهيد، به اين خاطر كه در ايران اين كارت‌ها وجود ندارد بعضي از سايت‌ها كه از اين كارت‌ها دارند براي كاربران اين امكان را فراهم كرده‌اند كه بتوانند اكانت خودشان را توسعه دهند. اين‌گونه افراد خيلي زودتر از كساني كه نمي‌خواهند پول خرج كنند در بازي پيشرفت مي‌كنند و بقيه كه اكثراً ايراني‌ هستند، ديرتر پيشرفت مي‌كنند. 

تب اين‌گونه بازي‌ها مدتي وجود دارد و زماني كه از تب و تاب مي‌افتد بلافاصله كمپاني ديگري بازي جديدي را وارد مي‌كند، حالا بايد منتظر يك بازي ديگر در آينده‌اي نزديك باشيم.

کد مطلب : 9530
https://aftana.ir/vdci.pa3ct1awubc2t.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی