جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 26 Apr 2024
جالب است ۰
وزارت اطلاعات ایران گزارش داد:

بررسی بزرگترین پایگاه شنود اطلاعاتی آمریکا

بخش دوم
سایت وزارت اطلاعات در گزارشی به بررسی ساخت بزرگترین پایگاه شنود اطلاعات آمریکا در صحرای آفریقا پرداخته است. آژانس امنیت ملی آمریکا در حال ساخت مرکزی مخفی را برای شنود همه ارتباطات الکترونیکی سراسری که بزرگ‏ترین مرکز از نوع خود است، در ایالت یوتا است.
منبع : خبرگزاری فارس
سایت وزارت اطلاعات در گزارشی به بررسی ساخت بزرگترین پایگاه شنود اطلاعات آمریکا در صحرای آفریقا پرداخته است. آژانس امنیت ملی آمریکا در حال ساخت مرکزی مخفی را برای شنود همه ارتباطات الکترونیکی سراسری که بزرگ‏ترین مرکز از نوع خود است، در ایالت یوتا است.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، در بخش اول این گزارش به توضیح معرفی مرکز یوتا، هدف از راه اندازی آن، جایگاه فعالیت آنها در آژانس امنیت ملی و ارکان مختلف شبکه در آژانس امینت ملی آمریکا پرداخته شده است. در ادامه به بخش دوم آن می پردازیم.

رویکرد و دیدگاه مراجع آمریکایی :

« جیمز بمفورد » ؛ نویسنده کتاب کارخانه سایه: آژانس امنیت ملی فوق سری از ۱۱ سپتامبر تا استراق‌سمع مکالمات شهروندان آمریکا" در مورد ساخت مرکز جاسوسی یوتا معتقد است، از نگاه آژانس امنیت ملی، پس از حملات ۱۱ سپتامبر و تخصیص ده‏ها میلیارد دلار بودجه در مقطعی توانست دست‏اوردهای این سازمان را در حوزه کشف نوشته‌های رمزی به طور قابل ‌ملاحظه‌ای ارتقا بخشد.

آژانس امنیت ملی که به عنوان بازوی وزارت دفاع پس از حادثه پرل هاربر تاسیس گردید، ماموریت داشت تا از وقوع هرگونه حمله غافلگیر کننده‌ای جلوگیری کند اما در سال‏های پس از جنگ سرد با چندین رویداد تحقیرآمیز روبرو گردید. با تشدید یافتن حملات تروریستی- اولین آن بمب‌گذاری در مرکز تجارت جهانی و پس از آن انفجار سفارت آمریکا در شرق آفریقا، حمله به ناو یو‌اس ‌اس کول آمریکا در یمن و در نهایت حملات ویرانگر ۱۱ سپتامبر- برخی‌ ماهیت وجودی آژانس امنیت ملی را زیر سوال بردند. در واکنش، آژانس امنیت ملی به تدریج خود را احیا کرد.

هرچند دلایل اندکی وجود دارد که ثابت نماید کارآمدی این سازمان بهبود یافته است- رویهم رفته، علی‏رغم وجود مستندات فراوان و فرصت‌های عالی برای جمع‌آوری اطلاعات، آژانس فرصت شناسایی حملات نافرجام یک بمب‌گذار انتحاری در پرواز سال ۲۰۰۹ به دیترویت و نیز عملیات بمب‌گذاری اتومبیل سال ۲۰۱۰ در میدان تایمز را از دست داد- اما تردیدی نیست که این سازمان خود را به بزرگ‏ترین‌، سری‌ترین و احتمالاً با نفوذترین آژانس اطلاعاتی آمریکا تبدیل نموده است که تا به حال وجود داشته است.

در این روند  و برای اولین بار از زمان ماجرای واترگیت و دیگر رسوایی‌های دولت نیکسون آژانس امنیت ملی ابزارهای جاسوسی را بر روی آمریکا و شهروندانش
تغییرجهت داده است. این سازمان با هدف جمع‌آوری و بررسی میلیاردها ایمیل و تماس‌های تلفن همراه خواه از داخل یا خارج، ده‏ها مرکز شنود و استراق‌ سمع را در سراسر کشور راه‌اندازی نموده است. 
این مرکز برای جست‏‏وجوی الگوها و رمزگشایی، ابررایانه‌ای با سرعت تقریباً غیرقابل تصور ساخته است. نهایت این‏که، آژانس احداث مجتمعی را آغاز کرده است که در آن‏جا تریلیاردها لغت، ایده و نجوای دریافتی از طریق شبکه الکترونیکی ذخیره می‌گردند و البته، کلیه این اقدامات به صورت پنهانی انجام می‌‏گیرند.

برای افراد درون سازمانی، این مثل قدیمی که آژانس امنیت ملی هرگز چیزی نمی‌گوید بیش از همیشه کاربرد دارد هرچند امنیت سایبری مطمئناً از جمله مواردی خواهد بود در بلوفدال بر آن‏ها تمرکز دارند، اما این‏که چه اطلاعاتی گردآوری می‌شود، چگونه جمع‌آوری می‌گردند و چه کاربردی دارند، موضوعات به مراتب مهم‌تری هستند.

مبارزه با هکرها پوشش خوبی برای این مرکز خواهد بود- توصیح این مساله ساده است و این‏که چه کسی می‌تواند با آن مخالف باشد؟ گوردون داف؛ سردبیر نشریه وترنز تودی در اوهایو می‏‌گوید اطلاعاتی که منشأ انسانی داشته باشند، به مراتب مفید‏تر خواهند بود و مقامات آمریکایی در حال احداث مرکزی هستند که اصولا اطلاعاتی بی ارزش را جمع آوری می‌کند.

سایت تکا (Tecca) : در گزارشی با تأکید تلویحی بر این‏که هیچ شهروندی در آمریکا از امنیت اطلاعات شخصی برخوردار نیست و همواره از طریق سیستم‌های جی پی اس، وب و مخابرات تحت کنترل است، می‏‌نویسد: در واقع دیگر هیچ محیطی در آمریکا حتی در فضای مجازی هم خصوصی نیست و هیچ راهی هم برای فرار از چشم‏‌های کنترل‏گر در آمریکا وجود ندارد.

این سایت آمریکایی در ادامه، ۴ راهکار عمده‏ای که دولت آمریکا طی سال‏‌های اخیر، برای جاسوسی از شهروندان خود آن‏ها را در دستور کار قرار داده است به این ترتیب معرفی می‏‌کند:

ساخت یک مرکز عظیم در ایالت یوتا برای خواندن تمام ایمیل‏‌ها: بر اساس این گزارش، مرکز جاسوسی آژانس امنیت ملی در آمریکا در حال ساخت مرکزی عظیم در ایالت یوتا است تا در آن اقداماتی را برای خواندن تمام ایمیل‏‌های شهروندان آمریکایی انجام دهد. گفته می‏‌شود ساخت کامل این مرکز در سال ۲۰۱۳ به پایان می‌رسد. گفته می‏‌شود یکی از اولویت‏‌های اساسی در تکنولوژی این مرکز، شکستن پیچیده‏‌ترین کدهای رمزی است که برخی کاربران اینترنت برای ساخت یک فضای خصوصی کاملا امن برای خود ایجاد می‏‌کنند؛

پرونده سازی برای افرادی که با دولت کار می‏‌کنند: واحد پلیساف بی آی (FBI) در آمریکا از سال‏‌ها قبل در حال پرونده‏‌سازی برای افرادی است که به نحوی از انحا در آمریکا یک چهره سرشناس محسوب می‏‌شوند و با دولت آمریکا در ارتباط‏اند. به گزارش این سایت ، لو رفتن اطلاعات اف بی آی از تمام زندگی خصوصی «استیو جابز»، مدیرعامل شرکت اپل از دوران نوجوانی او تا زمان مرگش، یکی از مثال‏‌هایی است که می‏توان در این زمینه به آن اشاره کرد. عمده این پرونده سازی‏‌ها از طریق جاسوسی در زندگی خصوصی افراد در فضای مجازی و مخابراتی صورت می‏‌گیرد؛

خواندن تمام پیام های شخصی در رسانه‏‌های اجتماعی: بر اساس این گزارش، سازمان‌های امنیت ملی در آمریکا، تمام پیغام‏‌های کاربران در شبکه‏‌های اجتماعی همانند «توئیتر» و «فیس بوک» را مورد بازخوانی
قرار می‏‌دهند. آن‏ها حتی پیام‏‌های غیر قابل ارسالی همانند جملاتی که در استاتوس ایمیل‏‌ها و صفحات چت به وسیله کاربران نوشته می‏‌شود را نیز مورد مطالعه قرار می‏‌دهند؛

کنترل اطلاعات سرویس دهندگان اینترنت (آی.اس.پی ها) : بر اساس این گزارش، سرویس دهندگان اینترنت یکی از منابعی هستند که در مواقع لزوم، تمام سوابق حضور کاربران در فضای مجازی را در اختیار دولت آمریکا قرار می‏‌دهند. این مقوله امکانی است که دولت آمریکا برای جاسوسی از شهروندان خود بر آن تکیه بسیاری دارد. این مساله تا آن اندازه در آمریکا عمق یافته است که گفته می‏‌شود قرار است قوانینی در این کشور به تصویب برسد که حتی اطلاعات آی.اس.پی ها برای وکالت در دادگاه ها نیز مورد استناد قرار گیرند.

دزرت نیوز؛ در گزارشی به قلم کرت نیمو (Kurt Nimmo) نوشت: گشایش امروز مرکز داده‌های ۱.۵ میلیارد دلاری "سازمان امنیت ملی" با هدف افزایش اشتغال‌زایی در کوتاه مدت و نیز اعتبار یوتا به عنوان یک مرکز تکنولوژیک در بلند مدت، برای همیشه ثبت می‌شود.

سناتور "اورین هاچ"، نماینده یوتا با افتخار ابراز می‌کند: "این مرکز طی دوران راه‌اندازی و تکمیل خود، ۵ تا ۱۰ هزار فرصت شغلی موقت و پس از ساخته شدن ۱۰۰ تا ۲۰۰ شغل پر در آمد ثابت ایجاد خواهد کرد." این "مرکز داده " جدید التأسیس که سال قبل با تلاش از جانب " بنیاد پیشگام الکترونیک"(EFF) بوجود آمد، احتمالاً به عنوان مرکز نظارت بر شبکه‌های اجتماعی "وزرات امنیت سرزمینی"(DHS) ، فعالیت خواهد کرد.

استراق سمع مکالمات شهروندان آمریکا صرفاً در سوئیچ‌های مخابرات متوقف نمی‌گردد. برای کنترل ارتباطات ماهواره‌ای در داخل و خارج از آمریکا، آژانس بر ایستگاه‏‌های زمینی پرقدرت AT&T ، گیرنده ماهواره‌ای در مناطقی نظیر Roaring Creek و Salt Creek نظارت دارد. در انتهای جاده فرعی منطقه روستایی کاتاویسا ایالت پنسیلوانیا، سه دیش ماهواره‌ای ۱۰۵ فوتی منطقه Roaring Creek ، بخش اعظم ارتباطات آمریکا را در داخل و خارج از اروپا و خاورمیانه تحت کنترل دارند. در زمین متروکه‌ای از منطقه دوردست آرباکل ایالت کالیفرنیا، سه دیش ماهواره‌ای مشابه در ایستگاه Salt Creek شرکت AT&T منطقه آسیا و حاشیه اقیانوس آرام را تحت پوشش دارند.

«ویلیام باینی» (William Binney) ریاضیدان ارشد آژانس امنیت ملی که مسئولیت مکانیزه کردن شبکه استراق سمع آژانس امنیت ملی در سراسر جهان که در اواخر سال ۲۰۰۱ آژانس امنیت ملی را ترک کرد، یعنی مدت کوتاهی پس از آن‏که آژانس امنیت ملی برنامه ضبط و کنترل بدون مجوز مکالمات را آغاز کرد.

وی صراحتاً می‌گوید: "آن‏ها قانون اساسی را زیرپا گذاشتند. اما برای آن‏ها اهمیتی نداشت. آن‏ها قصد دارند به هر شکل ممکن این کار را انجام دهند و هر کسی که در این راه مانع گردد را قربانی می‌کنند. پس از نقض قانون اساسی، دیگر نمی‌توانستم در آن‏جا بمانم." « بینی » اظهار می‌دارد طرح Stellar Wind به مراتب بزرگ‏تر از آن چیزی بود که افشا گردید. این برنامه فقط شامل استراق سمع مکالمات تلفن همراه داخلی نیست بلکه بازرسی ایمیل‌های داخلی را نیز شامل می‌گردد.

در خصوص احداث این پایگاه گفتنی است که:

۱- احداث مرکز اطلاعات یوتا با انتقادهایی هم‏زمان شد که از امضای قانون دفاع ملی آمریکا توسط باراک اوباما، رئیس جمهور این کشور صورت گرفته است. این قانون به مقامات آمریکایی اجازه بازداشت بی حد و حصر متهمان به فعالیت‏های تروریستی را می‏‌دهد. سازمان‏‌های جاسوسی آمریکا و اسرائیل از شبکه‏‌های اجتماعی اینترنتی برای جمع آوری اطلاعات شخصی افراد در سراسر دنیا استفاده می‏‌کنند. سال گذشته اتهام‏‌ها در خصوص ارتباط گوگل با سیا و سازمان اطلاعات ملی آمریکا به شروع
تحقیقاتی از این موتور جستجوگر شد.

از دیگر سو، موساد و سیا نیز به صورتی گسترده از فیس بوک برای عملیات بی ثبات سازی در دیگر کشورها استفاده می‏‌کنند و سال گذشته نیز حتی صحبت‏‌هایی درباره ارتباط مارک زوکربرگ، یکی از بنیانگذاران فیس بوک که از آن به عنوان رسانه جای‏گزین آمریکا یاد می‏شود، با سیا مطرح بود و حتی بابت هم‏کاری‏‌هایی که با این سازمان داشت، موفق به دریافت جایزه شد. مطلب دیگر بحث شنود مکالمات تلفنی و ایمیل‏‌های مردم آمریکاست که توسط جورج بوش در سال ۲۰۰۸ امضا شد که در واقع تاسیس مرکز جاسوسی یوتا وفعالیت‏‌های آن، به نوعی ناقض حقوق شهروندی مردم آمریکا در قانون اساسی‌شان است.

۲- « جیمز کلاپر » مدیر اطلاعات ملی آمریکا مدعی است: «عملیات‌های اطلاعاتی ایران علیه آمریکا، از جمله توانمندی‌های سایبری آن،‌ در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است. بر اساس ارزیابی ما، سرویس‌های اطلاعاتی خارجی سه کشور روسیه، چین و ایران، بزرگ‌ترین تهدید در سال‌های آتی برای آمریکا خواهند بود. آمریکا که برای تأمین بودجه‌های نظامی خود همواره نیاز دارد تا دست به معرفی و ایجاد تهدیدات جدیدی برای خود کند، این بار نیز با استفاده از اصل ارعاب‌سازی در نزد افکار عمومی سعی دارد ایران را تهدیدی جدید معرفی کند تا بلکه توجیهی باشد برای افزایش بودجه‌های نظامی و افزایش اقدامات خصمانه خود علیه ایران.

چنان‏چه کارشناسان مسائل امنیتی و سایبری بارها گفته‌اند، آمریکا قصد دارد با بیان چنین اظهاراتی دست به برپایی پروپاگاندای جدیدی در عرصه سایبری و در نهایت به یک خودزنی ۱۱ سپتامبری دیگر از نوع سایبری بزند و زمینه لازم را برای برپایی فشارها و حتی اقدامات نظامی علیه کشورهای دیگر آماده سازد؛

۳- اوباما اخیراً در جلسه‏‌ای در کاخ سفید با حضور برخی مقامات بلند پایه و اعضای تیم ملی امنیت رئیس جمهور، از "موج جدید حملات سایبری به ایران خبر داد" و عملیات‏‌های سایبری گذشته آمریکا مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. در این جلسه اوباما اذعان کرد که آمار قابل اطمینانی از خسارات وارد شده به تاسیسات هسته‏‌ای ایران در دست نیست و نمی‏توان آمار دقیقی از این‏که چقدر در روند پیشرفت تکنولوژی هسته‏‌ای ایران داشته بدست آورد. هم‏چنین اسرائیل، ایران را به حملات سایبری تهدید کرده است؛

۴-انتشار خبر ساخت مرکز جاسوسی یوتا، در حالی در اختیار مخاطبان قرار می‏‌گیرد که باید دانست تمرکز اصلی آن‏ها بر فراتر از مرزهای آمریکاست. در واقع آمریکا، قصد دارد با درز دادن یک چنین مقولاتی بر اقتدار مجازی خود در افکار عمومی جهان بیفزاید. جدای از این مساله باید این نکته را نیز مد نظر قرار داد که به هر حال مقوله "جنگ سایبری" در دنیای امروز یک واقعیت پذیرفته شده است. 
در واقع، آمریکا برای ضربه زدن به دشمنان خود و در صدر آن‏ها کشور جمهوری اسلامی ایران، قصد آن را دارد که از جنگ در فضای سایبر بیش‏ترین بهره را ببرد. کنترل اطلاعات کاربران ایرانی که می‏تواند پس از گذشت چند سال نموداری از خصوصیات فردی و تمام روابط این کاربران را در اختیار این‏گونه مراکز جاسوسی قرار دهد، یکی از ابزارهای مهم آمریکا در اقدامات خود در جنگ‏‌های سایبری و بعضاً خارج از فضای سایبر است.
کد مطلب : 4905
https://aftana.ir/vdcj.yexfuqehisfzu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی