جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 17 May 2024
جالب است ۰
داستان ادامه‌دار دکل‌های مخابراتی

از تشعشعات مضر تا افزایش کیفیت آنتن‌دهی

مدیرکل دفتر نظارت بر طیف رگولاتوری می‌گوید که در سال گذشته هزار و ۱۰۰ مورد درخواست اندازه‌گیری تشعشعات در سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات ۱۹۵ ثبت شده است.
مدیرکل دفتر نظارت بر طیف رگولاتوری می‌گوید که در سال گذشته هزار و ۱۰۰ مورد درخواست اندازه‌گیری تشعشعات در سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات ۱۹۵ ثبت شده است.
 
به گزارش افتانا، وزارت ارتباطات می‌گوید که برای ایجاد پوشش کامل ارتباطی در نقاط کور شهرها و روستاها، اپراتورهای ارتباطی نیاز به نصب دکل‌های مخابراتی و تجهیزات مربوطه دارند، اما گاهی اوقات به خاطر ذهنیتی که برخی از مردم از مضر بودن تشعشعات این دکل‌ها دارند، به اپراتورها اجازه نصب دکل و تجهیزات ارتباطی را در محله‌ها داده نمی‌شود که طبیعتا این اقدام باعث ایجاد مشکل و عدم آنتن‌دهی مناسب در نقاط کور می‌شود و حل این مشکل جز با همکاری ساکنان آن محله‌ها قابل حل نیست.
 
عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع خبرنگاران درباره موضوع شکایت برخی از افراد در سامانه ۱۹۵ و رسیدگی به موضوع مشکل آنتن‌دهی گفت: بعضی از وقت‌ها برخی از مشکلات نیاز به پیگیری اشخاص نیز دارد ازجمله همین موردی که در ۱۹۵ ذکر شده است. یک مورد بود که فردی به من پیام داده بود که در محل ما یک دکل BTS بوده و جمع شده و به من قول داده بودند که تا آخر سال دوباره نصب می‌شود اما من را دوباره به زمان دیگری حواله داده‌اند.
 
او ادامه داد: من، این مورد را شخصاً پیگیری کردم و متوجه شدم که اهالی محل اجازه نصب دکل BTS و تجهیزات مخابراتی اپراتورها را نمی‌دهند. بنابراین اشخاص باید این موضوع را پیگیری کنند و درنهایت اهالی محل را راضی کنند، زیرا مسائل این‌چنینی از اراده وزارت ارتباطات خارج است. موضوع نصب دکل‌ها نیازمند فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی است.
 
وی گفت: برخی از مردم تصورشان این است که آنتن‌های BTS مضر هستند در حالی که بارها گفته‌ایم این گونه نیست و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بارها اندازه‌گیری کرده اند و به طور روتین هم این کار در حال انجام است. میزان تشعشعات دکل‌های BTS در ایران از استاندارهای جهانی هم پایین‌تر است و خیال مردم را راحت کنیم که هیچ ضرری برای سلامتی ندارد چون همین شبهه باعث می‌شود که اهالی یک محل اجازه نصب دکل را ندهند. من در بازدید از یکی استان‌ها در محلی متوجه شدم که گروهی آمده بودند و می‌گفتند که موبایل‌ها آنتن نمی‌دهد و گروهی دیگر می‌گفتند دکل‌ها را جمع کنید، ضرر دارد. بنابراین این موضوع نیازمند تبیین است تا خیال مردم را از نبود ضرر این دکل‌ها راحت کنیم.
 
عظیم فرد، مدیرکل دفتر نظارت بر طیف رگولاتوری، نیز در اظهاراتی بیان کرد که موردی از غیراستاندارد بودن پرتوگیری آنتن‌های فعال مخابراتی در کشور وجود ندارد و سطوح اندازه‌گیری از استانداردهای تعیین شده تشعشعات، پایین‌تر است.
 
عظیم فرد گفت: اپراتورها برای ارائه خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات مبتنی بر فناوری‌های نسل چهارم و بالاتر تلفن همراه به منظور رفع نیاز کاربران خود، نیازمند احداث سایت و نصب دکل جدید هستند. حال ممکن است برخی افراد نگران اثرات تشعشعی امواج رادیویی این تجهیزات باشند. به همین دلیل رگولاتوری براساس وظایف خود، در همکاری با سایر سازمان‌های متولی در این حوزه مانند سازمان انرژی اتمی ایران، به طور مستمر تشعشعات آنتن دکل‌ها را به سه روش زیر اندازه‌گیری می‌کند.
 
وی درباره اولین روش اندازه‌گیری تشعشعات به نصب سنسورهای اندازه‌گیری تجمعی شدت امواج الکترومغناطیسی در ۷۰ نقطه شهر تهران و ۱۸ نقطه شهر شیراز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر میزان تشعشعات تجمعی در این دو شهر از طریق حسگرهای نصب شده، اندازه‌گیری می‌شود.
 
مدیرکل دفتر نظارت بر طیف رگولاتوری ادامه داد: در روش دیگر میزان تشعشعات پرتوهای رادیویی در ۱۰ نقطه از شهرهای اهواز، تهران، کرج، شیراز، اصفهان، قم، تبریز، مشهد و ساری به صورت دوره‌ای و ماهانه اندازه‌گیری می‌شود. علاوه بر این، یک پایش دیگر هم وجود دارد که براساس درخواست ثبت شده توسط شهروندان در سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات ۱۹۵ و به صورت موردی انجام می‌شود.
 
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته هزار و ۱۰۰ مورد درخواست اندازه‌گیری تشعشعات در سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات ۱۹۵ ثبت شده است، گفت: شهروندان می‌توانند شکایت و یا درخواست خود برای اندازه‌گیری تشعشعات آنتن‌های فعال مخابراتی محل مورد نظرشان را از طریق سامانه ۱۹۵ به نشانی  https://195.cra.ir ثبت کنند. پس از دریافت درخواست، رگولاتوری متخصصان خود را به همراه دستگاه سیار برای اندازه‌گیری تشعشعات به محل مورد نظر اعزام می‌کند. نتایج این اندازه‌گیری‌ها برای بررسی به سازمان انرژی اتمی ایران به عنوان متولی ایمنی تشعشعی در کشور ارسال شده و در آنجا بررسی و تحلیل می‌شود که خوشبختانه تاکنون هیچ موردی مبنی بر غیراستاندارد بودن تشعشعات اعلام نشده است.
کد مطلب : 20721
https://aftana.ir/vdcb8zb5.rhbg5piuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی