جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 26 Apr 2024
جالب است ۰
نشست هم‌اندیشی زمستانه اعضای حقوقی انجمن رمز ایران

افزایش بهره‌گیری از بخش خصوصی با تقسیم کار ملی

اختصاصی افتانا
نماینده مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری با اشاره به طرح تقسیم کار ملی بر ضرورت مشارکت بخش خصوصی و دولتی برای از بین بردن کاستی‌های حوزه افتای کشور تاکید کرد.
نماینده مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری با اشاره به طرح تقسیم کار ملی بر ضرورت مشارکت بخش خصوصی و دولتی برای از بین بردن کاستی‌های حوزه افتای کشور تاکید کرد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، چهارمین نشست هم‌اندیشی اعضای حقوقی انجمن رمز ایران در سال ۹۶ با موضوع «ارزیابی امنیتی، رمز ایمنی و پایداری کسب‌و‌کار» عصر روز چهارشنبه ۲۵ بهمن‌ماه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

در این رویداد نماینده مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری درباره چالش‌های ارزیابی و اقدامات انجام‌شده در رفع آنها و گام‌های پیش رو در چالش‌ها و فرصت‌های کسب‌وکار افتا صحبت کرد و گفت: تداخل وظایف یکی از چالش‌هایی است که ما با آن مواجه هستیم. تقسیم کار ملی برای جلوگیری از تداخل وظایف با پیگیری‌هایی که از سمت ما و بخش خصوصی در شورای عالی فضای مجازی صورت گرفته‌است تا هر کدام از نهادها در جامعه هدف به تفکیک مشخص شود. در سیاست‌های ابلاغی ذیل این سند حداکثر بهره‌برداری از توان بخش خصوصی برای مقابله با حملات سایبری مطرح شده‌است. از مهم‌ترین بندهای این ابلاغیه که مرکز ملی فضای مجازی هم بر آن تاکید داشت همین موضوع بود.

وی ادامه داد: طولانی بودن فرایند ارزیابی محصولات، دغدغه دیگری است که وجود دارد. برای بهبود فرایندها اقداماتی انجام داده‌ایم. افزایش تعداد آزمایشگاه‌ها یک راه آن است. از تعداد یک آزمایشگاه در سال ۹۴ به سه آزمایشگاه در سال ۹۵رسیدیم و امیدواریم تا پایان سال ۹۶ به پنج آزمایشگاه برسیم. همچنین فرایند ارزیابی را با کمک خود آزمایشگاه‌ها چابک‌سازی کردیم. چالش بعدی سطوح بالاتر ارزیابی امنیتی محصولات است. برای اعمال استانداردهای بین‌المللی باید محدودیت‌ها و شرایط داخلی را هم لحاظ کنیم و از این رو ابعاد و الزاماتی را برای دارنده گواهی‌نامه محصول تعیین کرده‌ایم که به‌زودی منتشر می‌شود.

نماینده مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری افزود: چالش عمده در حوزه خدمات افتا، بازارسازی است و صرف صدور گواهی کافی نیست. بزرگ‌ترین بازار آن، بخش دستگاه‌های دولتی و زیرساخت‌ها هستند. حمایت از چرخه عمر محصولات درون سازمان از مرحله تامین محصول تا استقرار که خدمات مقاوم‌سازی و تست و نفوذ در دستور کار است. پشتیبانی نیز در حوزه خدمات فنی افتاست به تقویت بازار کمک می‌کند. ارتقای دانش افتای مورد نیاز در سطح کشور چالش دیگری است که وجود دارد. برگزاری اولین آزمون تخصصی توانمندی‌های افتا برای ارزیابی گامی بود تا توان متخصصان را بر مبنای این ‌آزمون بررسی کنیم. انتشار سند معرفی دوره‌های آموزشی افتا مورد دیگری برای رفع این دغدغه است. ایجاد فضای رقابت و همکاری برای ارتقای امنیت محصولات موضوع دیگری است و سطح‌بندی کیفی محصولات داخلی و خارجی و سطح‌بندی کیفی ارائه‌کنندگان خدمات افتا نیز در همین راستا انجام شد.

وی گفت: رقابت با این شرایط به وجود می‌آید تا شرکت‌های کوچک هم به سمت رشد و بزرگ شدن بروند. تدوین نسخه جدید طرح امن‌سازی و الزام به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی کاری است که صورت گرفته‌است تا بخش دولتی و خصوصی بتوانند در کنار یکدیگر کمبودهای این حوزه را پوشش دهند و ایرادها را برطرف کنند.
کد مطلب : 13764
https://aftana.ir/vdcay0n6.49nei15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی