شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 27 Apr 2024
جالب است ۰
زور ۱۵ تشکل ICT با هم به شرکت سهامی نمایشگاه ها نرسید

الکامپ هجدهم باز هم بدون سخت‌افزاری‌ها

هجدهمین نمایشگاه الکامپ در حالی به روزهای برگزاری خود نزدیک می‌شود که شرکت‌ سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی به رغم تلاش‌های اتاق بازرگانی و سازمان فناوری اطلاعات، همچنان با محاسبه ارز مرجع برای حضور در این نمایشگاه مخالفت است.
منبع : هفته نامه عصر ارتباط
هجدهمین نمایشگاه الکامپ در حالی به روزهای برگزاری خود نزدیک می‌شود که شرکت‌ سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی به رغم تلاش‌های اتاق بازرگانی و سازمان فناوری اطلاعات، همچنان با محاسبه ارز مرجع برای حضور در این نمایشگاه مخالفت است. 

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)،با اینکه مجمع تشکل‌های فناوری اطلاعات به عنوان مجری این نمایشگاه، از موافقت سازمان توسعه تجارت برای محاسبه ارز مرجع در فرایند ارزی-ریالی الکامپ خبر داده بود، اما در نهایت مخالفت سرسختانه شرکت سهامی نمایشگاه‌ها باعث شد تمام شرکت‌های صاحب برند خارجی امسال هم برای حضور در این رویداد IT کشور، ارز آزاد بپردازند. 

گرچه مجمع تشکل‌ها به پشتوانه محکم اتاق بازرگانی ایران و پادرمیانی سازمان فناوری اطلاعات کشور همچنان امیدواراست شرکت سهامی نمایشگاه‌ها را برای محاسبه ارز مرجع متقاعد کند اما نگاهی به رویکرد تاریخی و مخالف این شرکت در برابر مجریان صنفی الکامپ، احتمال نتیجه دادن مذاکرات آنها را بسیار کم می‌کند. 

گرچه با وجود کاهش فضای الکامپ هجدهم، مجریان آن معتقدند استقبال شرکت‌های IT بیشتر از سال‌های گذشته شده، اما کاهش جدی ثبت‌نام شرکت‌های سخت‌افزاری در این نمایشگاه نشان می‌دهد که الکامپ، امسال هم مشابه دوره قبل، بدون حضور این فعالان قدیمی برگزار خواهد شد.

همگرایی تشکل‌ها بزرگ‌ترین دستاورد الکامپ بوده است 

اتاق بازرگانی ایران هفته گذشته پذیرای جمعی از مجریان الکامپ هجدهم، نماینده وزارت ارتباطات، سازمان توسعه تجارت و معاون نوسازی و تحول اداری رئیس جمهور بود که در جمع خبرنگاران از برنامه‌ها و سیاست‌های برگزاری این نمایشگاه سخن می‌گفتند. 

از ۱۷هزار متر فضایی که امسال به الکامپ اختصاص داده شده ۱۲ هزار متر آن به ۲۹۸ شرکت‌ خصوصی، ۲۰۳ متر آن به ۱۰شرکت‌ خارجی و ۲هزار متر آن به ۳۰دستگاه دولتی اختصاص دارد. به رغم آنکه مساحت کلی این نمایشگاه در مقایسه با سال قبل حدود ۵هزارمتر کاهش یافته، مجریان الکامپ معتقدند استقبال شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی از این دوره نمایشگاه بیشتر از سال‌های قبل بوده است. 

فارغ از مناقشات کلی شرکت سهامی نمایشگاه‌ها درخصوص نرخ ارزی ریالی که امسال هم جریان الکامپ را درگیر کرد، همگرایی تشکل‌های صنفی فناوری اطلاعات در برگزاری این رویداد، مهم‌ترین دستاوردی است که به گفته مجریان الکامپ تا به امروز حاصل شده است. 

محمدرضا طلایی، رئیس مجمع تشکل‌‌های فناوری اطلاعات در پاسخ به این پرسش که مجمع به پشتوانه اتاق بازرگانی کدامیک از خواسته‌های صنف را در الکامپ برآورده کرده ، صراحتا به این موضوع اشاره می کند که مجمع تمام مشکلات بخش خصوصی را به دستگاه‌های دولتی منتقل کرده است:نمایندگان ۱۵ تشکل‌ حوزه فناوری اطلاعات همچون سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در جلسات شورای سیاست‌گذاری الکامپ هجدهم حضور و مشارکت داشتند؛ این اتفاق مبارکی بود که امسال درخصوص الکامپ روی داد. بررسی خواسته‌ها و مشکلات صنف در نمایشگاه و به ویژه مساله ارزی ریالی مهم‌‌ترین بحثی بود که در جلسات شورا و پیگیری‌های مجمع دنبال کردیم و این تلاش‌ها تا جایی دنبال شد که سازمان فناوری اطلاعات قبول کرد با شرکت سهامی نمایشگاه‌ها در این زمینه مکاتبه و مذاکره کند.

صحبت‌های طلایی درحالی ادامه یافت که افشین کلاهی، نائب رئیس مجمع تشکل‌های فناوری اطلاعات، ضمن تایید گفته‌های وی، به تفاوت‌های الکامپ امسال اشاره می‌کند و معتقد است تحریم نشدن حضور در الکامپ از سوی تشکل‌های صنفی خود دستاورد بزرگی است که در سایه تعامل مجمع با سایر تشکل‌ها حاصل شده است: امسال اولین سالی است که هیچ کس الکامپ را تحریم نکرده است، بدون شک در شرایطی که نرخ تا سه برابر افزایش یافته و فشارهای تحریم نیز بیشتر شده، حجم فعلی شرکت‌کنندگان الکامپ را می توانیم یک موفقیت قلمداد کنیم. 

کلاهی در تشریح تلاش‌های مجمع و اتاق بازرگانی برای حل مشکلات ارزی-ریالی و بدقولی شرکت سهامی نمایشگاه‌ها
در این رابطه، به این نکته اشاره می‌کند که بخش خصوصی در نهایت سیاست‌گذار نیست:مجمع تشکل‌های فناوری اطلاعات با حمایت اتاق بازرگانی و سازمان فناوری اطلاعات برای محاسبه ارز مرجع در الکامپ تمام قد ایستاد اما متاسفانه شرکت سهامی نمایشگاه‌ها به وعده‌هایی که داده بود عمل نکرد . درهرصورت باید پذیرفت که ما به عنوان بخش خصوصی گرچه می‌توانیم به عنوان یک منتقد ظاهر شویم اما سیاست‌گذار اصلی همواره دولت بوده است.

در همین حال مهرداد جلالی پور، مدیر کل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت در دفاع از گفته‌های روسا مجمع تشکل‌های فناوری اطلاعات، حضور پی در پی نمایندگان صنف فناوری اطلاعات در شورای سیاست‌گذاری الکامپ را مطرح کرد. جلالی پور بر این نکته تاکید می‌کند که هر تصمیمی تا به امروز برای الکامپ هجدهم گرفته شده با حضور و مشارکت تمام تشکل های صنفی فاوا بوده است:حضور فیزیکی و معنوی تشکلی همچون نظام صنفی رایانه‌ای در جلسات برنامه‌ریزی الکامپ نشان داد مدیران مجمع برای جذب همتایان صنفی خودد موفق بوده‌اند. تمام برنامه‌ها و سیاست‌هایی که برای این نمایشگاه اتخاذ شد مورد تایید این نمایندگان صنفی بوده است.

هیچ شرکتی ثبت‌نام خود را در الکامپ معلق نکرده است 

مقارن با روزهای ثبت‌نام در الکامپ هجدهم اخباری مبنی بر معلق شدن ثبت نام برخی شرکت‌های متقاضی به دلیل دریافت هزینه‌های اضافی شنیده شد؛ مبالغی که شرکت‌ها موظف هستند به عنوان هزینه خدمات الکامپ به مجمع تشکل‌های فناوری اطلاعات پرداخت کنند. 

رییس مجمع تشکل‌های فناوری اطلاعات با تاکید براینکه هیچ شرکتی تا به امروز ثبت‌نام خود را معلق نکرده است، درخصوص دریافت این هزینه‌ها و اجباری بودن آن می‌گوید:این هزینه که در مفاد قرارداد ما با شرکت سهامی نمایشگاه‌ها نیز عنوان شده، مبلغی است که شرکت‌های حاضر در الکامپ بابت خدماتی همچون ، بیمه ،کارت ورودی، الکامپ مجازی و ثبت نام شرکت‌ها در کتاب نمایشگاه دریافت می‌شود. گرچه پرداخت این هزینه برای شرکت‌ها اجباری است اما نپرداختن آن تا به امروز موجب عدم ثبت‌نام هیچ شرکتی نشده است.

مذاکرات سازمان فناوری اطلاعات برای محاسبه ارز مرجع درالکامپ ادامه دارد 

در شرایطی که نمایندگان اتاق بازرگانی همچنان براین باورند دولت باید برای حمایت از حقوق بخش خصوصی در برگزاری نمایشگاهی همچون الکامپ، نرخ‌های ارزی ریالی را حدف کند، علی حکیم‌ جوادی، رییس سازمان فناوری اطلاعات کشور به عنوان یکی از حاضران این نشست خبری، به تشریح حمایت‌های معنوی سازمان متبوعش در جریان الکامپ ۲۰۱۲ پرداخت. او علاوه بر تشریح اهمیت برگزاری این نمایشگاه و نگاه ویژه وزارت ارتباطات به آن ، به پیگیری‌های مصرانه اش برای حل مشکل ارزی ریالی اشاره می‌کند:با توجه به اتفاقاتی که اخیرا در کشورمان در حوزه اقتصاد روی داد به منظور حمایت هر چه بیشتر و برگزاری بهتر نمایشگاه الکامپ نهایت تلاش خود را می‌کنیم تا برای غرفه‌های ارزی از ارز با نرخ مرجع استفاده شود. 

حکیم‌جوادی به مکاتبات و مذاکراتش با شرکت سهامی نمایشگاه‌ها در این خصوص اشاره می‌کند و معتقد است مدیریت این شرکت همواره نگاه ویژه‌ای به نمایشگاه الکامپ داشته است :با درنظرگرفتن قول‌های مساعدی که آقای اکبرپور برای حل مشکل ارزی ریالی دادند تصور می‌کنم طی روزهای آینده این مانع اقتصادی نیز از پیش پای متقاضیان این نمایشگاه نیز برداشته شود تا همگی بتوانیم شاهد عرضه توانمندی شرکت‌های خصوصی فناوری اطلاعات در الکامپ باشیم.

به گفته حکیم‌جوادی، هدف الکامپ صرفا ایجاد یک بازار نیست و سازمان فناوری اطلاعات علاقه‌مند است که این نمایشگاه نیز مانند اکثر نمایشگاه‌های مطرح دنیا در حوزه IT آخرین دستاوردهای حوزه فناوری اطلاعات را به نمایش بگذارد. 

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه صحبت‌هایش الکامپ را محفلی برای عرضه آخرین دستاوردها و خدمات شبکه ملی اطلاعات معرفی می‌کند. حکیم ‌جوادی معتقد است با توجه به مشارکت اتاق بازرگانی در برگزاری این نمایشگاه، انتظار می‌رود الکامپ هجدهم محلی برای ملاقات سرمایه‌گذاران و در نهایت ورود آنها به حوزه فناوری اطلاعات شوند:بودجه امسال دولت انقباضی است و در سال آینده نیز به همین منوال خواهد بود؛ از این رو امکان واگذاری اغلب پروژه‌های دولتی به بخش خصوصی وجود دارد و ما معتقدیم وزارت ارتباطات که تاکنون بلندترین گام‌ها را برای خصوصی سازی برداشته در این مسیر نیز پیشگام باشد.
کد مطلب : 4171
https://aftana.ir/vdce.f8ebjh8zz9bij.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی