جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 26 Apr 2024
جالب است ۰
انتخابات الکترونیکی و خطر هک‌شدن

سیستم‌های انتخاباتی رخنه‌پذیرند

با وجود انجام اقدامات متعدد امنیتی برای ایمن‌سازی سامانه انتخاباتی و پایگاه داده رأی‌دهندگان هنوز این نگرانی در بین مقامات آمریکایی به قوت خود باقی است.
منبع : سایبربان
با وجود انجام اقدامات متعدد امنیتی برای ایمن‌سازی سامانه انتخاباتی و پایگاه داده رأی‌دهندگان هنوز این نگرانی در بین مقامات آمریکایی به قوت خود باقی است.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، هک دستگاه‌های رای‌گیری در اجلاس دفکان ۲۰۱۷، اتمام حجتی با تمام طرفداران این موضوع بود. حملات سایبری به زیرساخت‌های حیاتی نظیر آب، برق، حمل‌ونقل یا انتخابات به موضوعی تبدیل شده که دیگر از دید هیچ کارشناس امنیتی یا مسئول بلندپایه دولتی، پنهان نیست، اما سؤال مهم این است که اقدامات صورت گرفته برای امن‌سازی این سامانه‌ها تا چه اندازه مؤثر بوده‌است؟ آیا سامانه‌های رأی‌گیری در برابر حملات سایبری، کاملاً ایزوله شده‌اند و سد آهنین مورد ادعای شرکت‌های امنیتی در برابر نفوذ هکرها، دیگر هیچ رخنه‌ای در خود ندارد؟

انتخابات الکترونیک و هک سامانه‌های رأی‌گیری به موضوع حیثیتی برای مقامات امنیتی در کشورها تبدیل‌شده و آنها از این موضوع نگران هستند که با هک یک سامانه رأی‌گیری و دستکاری در فرایند اخذ رأی یا بخش‌های دیگر، دموکراسی در این کشورها، زیر سوال برود. به اعتقاد آنها، زیر سوال رفتن دموکراسی به معنای کاهش مقبولیت عمومی در بین مردم است.

کارشناسان آمریکایی در این زمینه معتقدند که داشتن راهبردی برای تروریسم سایبری و مقابله با آن به جهت حفاظت از سامانه‌های انتخاباتی و پایگاه‌های داده رأی‌دهندگان، بسیار مهم است.

یک کارشناس آمریکایی در مقاله‌ای که در مورد نبردهای فضای سایبری، نوشت که چالش‌برانگیزترین موضوعی که باید در آینده خود را برای مواجهه با آن آماده کرد، نبردهای فضای مجازی و فضای سایبری است. در مقاله وی از تروریسم سایبری نام برده شده و این نوع از تروریسم، جبهه جدیدی در روزگار امروز عنوان شد.

در بخشی از مقاله این کارشناس آمریکایی آمده‌است: «فضای سایبری، جبهه جدیدی برای فعالیت تروریست‌ها است. یک حمله غیر سنتی به زیرساخت‌های آمریکایی، می‌تواند حتی بدون استفاده از یک هواپیما یا قرار گرفتن یک پوتین در خاک ایالات‌متحده باشد. یک هکر بسیار ماهر روسی را در نظر بگیرید که در منزل یا محل کار شخصی خود در مسکو نشسته است و می‌تواند به‌راحتی یک میدان تولید و توزیع برق در آمریکا را با تهدید خاموشی مطلق مواجه سازد. در این صورت، عده نامعلومی از مردم، برای مدت نامشخصی، در معرض خطرات جانی و مالی گسترده‌ای قرار خواهند گرفت.»

این کارشناس آمریکایی، بعد از آن به سراغ سامانه‌های انتخاباتی و تهدیداتی رفته که برای این سامانه‌ها وجود دارد. وی در بخش دیگر ادامه داد: «به‌صورت مشابه، سامانه‌های یکپارچه‌سازی رأی‌گیری و پایگاه‌های داده رأی‌دهندگان نیز پیش‌ از این، موردتهاجم سایبری قرار گرفته‌است. در سال ۲۰۱۴، دو سال قبل از آخرین انتخابات در آمریکا، اوکراین، دولت روسیه را متهم کرد که با انجام یک حمله سایبری، قصد بر هم زدن انتخابات ریاست جمهوری در این کشور را داشت. البته این تنها اتهام روسیه نبوده و تاکنون، اتهامات بسیاری در زمینه هک انتخابات در کشورهایی نظیر آلمان، اتریش، نروژ، فرانسه، انگلستان و هلند نیز به روسیه نسبت داده شده است.»

بخش دیگری از یادداشت این کارشناس آمریکایی، به موضوع ارتقای فرماندهی سایبری اختصاص یافت. او به‌عنوان یک موافق در موضوع جداسازی فرماندهی سایبری از آژانس امنیت ملی گفت: «در ۱۹ آگوست، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، دستور ارتقای فرماندهی سایبری آمریکا به یک فرماندهی رزمی را صادر کرد. کسانی که در امور نظامی فعالیت می‌کنند یا با این حوزه، آشنایی دارند، معنی این ارتقا را از زبان یک رئیس‌جمهور و عالی‌ترین مقام آمریکایی می‌دانند. این حرکت، برای تقویت دفاع کشور از مردم، زیرساخت‌ها و نقاط حساس در برابر حملات سایبری اتفاق افتاد و تلاش شد تا با انجام این کار، مقابله با تهدیدات در برابر تروریسم سایبری با سرعت بیشتری انجام شود.»

در بخش پایانی این یادداشت به موضوع ابهامات در زمینه امن سازی زیرساخت‌های حیاتی پرداخته شده و این سؤال، به‌عنوان چالشی اساسی مطرح شده‌است که آیا اقدامات انجام‌شده، توانسته تا حدودی خیال همه را از بابت حملات سایبری راحت کند یا خیر. در بخش پایانی این یادداشت آمده‌است: «مهم‌ترین بخش ابلاغیه رئیس‌جمهور آمریکا در مورد ارتقای فرماندهی سایبری، حمایت از فرماندهی سایبری برای قادر ساختن آن در حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی ملی، نظیر سامانه‌های انتخاباتی و پایگاه‌های داده رأی‌دهندگان بود. ابلاغ این دستور از جانب رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر ارتقای فرماندهی سایبری، به اعتقاد کارشناسان، سبب توسعه دامنه اختیارات و سرعت در روند عملیات آن خواهدبود، چرا که واسطه‌ها در ارتباط با وزرا حذف‌ ‌‌شده و مقامات فرماندهی دیگر، نیازی به برخی از فرایندهای زمان‌بر قبلی ندارند.

مقامات آمریکایی با وجود تمام اقدامات صورت‌گرفته در زمینه امن‌سازی سامانه‌های زیرساختی، هنوز هم از این بابت، نگرانی‌های گسترده‌ای دارند، چرا که معتقدند بازهم هکرهای باهوشی پیدا می‌شوند که به‌راحتی بتوانند به سامانه‌های مختلف، نظیر رأی‌گیری نفوذ کرده و اقدام به انجام فعالیت‌های مخرب خود کنند. »
کد مطلب : 13225
https://aftana.ir/vdccpiqs.2bq1i8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی