يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 28 Apr 2024
جالب است ۰
یکی از چشم‌اندازهایی که برداشتن تحریم‌ها ایجاد می‌کند این است که شرکت‌های داخلی عرصه صنعت پرداخت الکترونیکی دارای زیرساخت‌های به‌روز‌تر و قوی‌تر با همکاری شرکت‌های بین‌المللی به سمت بازارهای منطقه‌ حرکت خواهند کرد.
منبع : روزنامه دنیای اقتصاد

یکی از چشم‌اندازهایی که برداشتن تحریم‌ها ایجاد می‌کند این است که شرکت‌های داخلی عرصه صنعت پرداخت الکترونیکی دارای زیرساخت‌های به‌روز‌تر و قوی‌تر با همکاری شرکت‌های بین‌المللی به سمت بازارهای منطقه‌ حرکت خواهند کرد. 

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، این روزها در کنار جو ملتهب تفاسیر جناح‌های سیاسی داخلی و خارجی از بیانیه سوئیس، ترسیم چشم‌انداز ایران بدون تحریم نیز بسیار داغ و جدی است. در این نوشتار سعی شده تا نگاهی بر صنعت پرداخت الکترونیکی ایران در روزهای بدون تحریم صورت گیرد.
 
در نگاه اول رفع تحریم‌های بانکی و مالی، تأثیر بدون انکاری بر سطح فعالیت‌های بانک‌های داخلی دارد و از آنجا که نمی‌توان منکر ارتباط و تاثیر بانک‌ها بر صنعت پرداخت الکترونیک شد، موج جدیدی از فعالیت بانک‌ها در این حوزه را شاهد خواهیم بود و حتی احتمال ورود جدی‌تر بانک‌هایی که قبلاً منفعل بودند نیز به عرصه پرداخت الکترونیکی بیشتر می‌شود؛ چراکه مطمئنا رفع تحریم‌ها و رونق احتمالی اقتصادی باعث داغ‌تر شدن رقابت جذب نقدینگی از کانال‌های پرداخت الکترونیکی بین بانک‌ها خواهد شد. 

در مورد شرکت‌های پرداخت نیز می‌توان به چند رویداد احتمالی پساتحریمی اشاره کرد. رویداد نخست آنکه امکان خرید تجهیزات موردنیاز شرکت‌های پرداخت تسهیل می‌شود. 

این موضوع از دو جنبه قابل بررسی است: جنبه اول آنکه موانع ماه‌های اخیر شرکت‌ها برای واردات پایانه‌های فروش برداشته می‌شود و احتمالاً روند افزایشی و بدون منطق نصب پایانه‌های جدید توسط شرکت‌ها که در ماه‌های اخیر کمی تعدیل شده بود دوباره اوج می‌گیرد و جنبه دوم که می‌تواند خبر بهتری باشد، امکان واردات تجهیزات بهروز برای صنعت پرداخت الکترونیکی کشور است. 

اگر شرکت‌های پرداخت برخلاف رویه سال‌های گذشته خود نسبت به نوسازی تجهیزات و ابزارهای پرداخت مقاومت نکنند، می‌توان شاهد تحولی شگرف در حوزه پرداخت الکترونیکی کشور بود. 

استفاده از پایانه‌های هوشمند، ابزارهای کارت‌خوان با قابلیت اتصال به تلفن همراه و تبلت، کارت‌های چیپ‌دار و بدون تماس، پایانه‌های دارای ان اف سی و... لازمه پوست‌اندازی صنعت پرداخت کشور هستند که در سال‌های اخیر در وضعیت ساکنی از لحاظ توسعه تکنولوژیک قرار داشته است. 
رویداد دوم اینکه در کنار فرصت‌هایی که برای شرکت‌های پرداخت ایجاد می‌شود، تهدیداتی نیز متوجه آنها خواهد شد. این شرکت‌ها که به‌واسطه عدم ارائه مجوز از سوی شاپرک به شرکت‌های جدید، چندسالی به‌طور تقریباً انحصاری در حوزه پرداخت الکترونیک فعال بودند، احتمالاً شاهد ورود رقبای بین‌المللی به بازار ایران خواهند بود که طبق شواهد موجود برخی از این شرکت‌های بین‌المللی سال‌هاست مطالعه‌ای دقیق و موشکافانه از بازار پرداخت الکترونیکی ایران داشته‌اند. 

ورود این رقبای جدید و حرفه‌ای می‌تواند صنعت پرداخت الکترونیکی ایران را وارد فاز جدید کرده و حتی تأثیر غیرقابل انکاری بر رشد و توسعه تجارت بین‌المللی در ایران بگذارند؛ چراکه سال‌هاست عدم اتصال به شبکه‌های بین‌المللی پرداخت یکی از موانع توسعه تجارت و حتی گردشگری در ایران است اما این تهدید خود می‌تواند تبدیل به یک فرصت تاریخی برای شرکت‌های پرداخت داخلی شود. 

با نگاهی به تجربه‌های مشابه، خصوصاً تجربه اخیر در کشور چین که انحصار شبکه پرداخت از یونیون پی برداشته و امکان ورود شرکت‌های بین‌المللی فراهم آورده شد، شرکت‌های بین‌المللی بیشتر به‌دنبال استفاده از شبکه‌های موجود هستند تا راه‌اندازی یک شبکه جدید بنابراین شرکت‌های داخلی که از زیرساخت‌های به‌روز‌تر و قوی‌تری برخوردار باشند همکاری با شرکت‌های بین‌المللی را داشته و این همکاری می‌تواند پلی به سوی حرکت به سمت بازارهای منطقه نیز باشد که این خود حسرتی بزرگ برای صنعت پرداخت الکترونیکی کشور بوده است.

کد مطلب : 9432
https://aftana.ir/vdcj.tehfuqex8sfzu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی