چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ , 14 May 2025
جالب است ۰
افشاگری‌های اسنودن، کاربران اینترنتی را به فکر حفظ حریم خود انداخت

مقابله ۷۰۰ میلیون نفر با جاسوسی دولتی

بر اساس پژوهش‌ها، تعداد زیادی از کاربران اینترنت در سراسر جهان در پی افشاگری‌های اسنودن درباره اقدامات سازمان‌های جاسوسی آمریکا و بریتانیا برای کسب داده‌های خصوصی آن‌ها اقداماتی برای امن‌تر کردن حریم خصوصی انجام داده‌اند.
منبع : خبرگزاری آلمان

بر اساس پژوهش‌ها، تعداد زیادی از کاربران اینترنت در سراسر جهان در پی افشاگری‌های اسنودن درباره اقدامات سازمان‌های جاسوسی آمریکا و بریتانیا برای کسب داده‌های خصوصی آن‌ها اقداماتی برای امن‌تر کردن حریم خصوصی انجام داده‌اند. 

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، نتایج یک پژوهش بین‌المللی نشان می‌دهد که بیش از ۷۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر افشاگری‌های گسترده ادوارد اسنودن درباره سیستم عظیم جاسوسی دیجیتال دولت‌های آمریکا و بریتانیا برای مقابله با آن تدابیری اندیشیده‌اند. 

در پی افشاگری‌های تکان‌دهنده ادوارد اسنودن٬ پیمان‌کار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) درباره اقدامات پنهانی سازمان‌های جاسوسی آمریکا و بریتانیا برای تجسس در زندگی دیجیتال شهروندان و کسب داده‌های خصوصی آن‌ها٬ ۳۹ درصد از کاربران اینترنت در سراسر جهان برای امن‌تر کردن حریم خصوصی خود اقدام کرده‌اند. 

بر اساس یکی از این پژوهش‌ها که توسط مرکز نوآوری‌های رهبری بین‌المللی (CIGI) درباره امنیت دیجیتال و اعتماد در اینترنت انجام شده است اکنون ۴۳ درصد کاربران اینترنت استفاده از برخی وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها را برای ارتقای امنیت خود متوقف کرده‌اند و ۳۹ درصد کاربران هم رمزهای عبور خود را به صورت مرتب تغییر می‌دهند تا از تهدیدات امنیتی در امان باشند. 

این تحقیقات با پرسش از بیش از ۲۳ هزار کاربر اینترنت در ۲۴ کشور جهان و در فاصله‌ زمانی ۷ اکتبر تا ۱۲ نوامبر ۲۰۱۴ انجام شده و کاربران کشورهایی چون  استرالیا٬ کانادا٬ چین٬ فرانسه٬ آلمان٬ بریتانیا٬ ژاپن و آمریکا در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند. 

بروس اشنایر٬ یک متخصص برجسته امنیت دیجیتال٬ در واکنش به انتشار نتایج این پژوهش از نحوه انتشار آن در رسانه‌ها ابراز تأسف کرده زیرا معتقد است که رسانه‌ها تلاش کرده‌اند تا با تاکید بر عدد ۳۹ درصد نشان دهند که کسر کوچکی از کاربران جهان تحت تاثیر افشاگری‌های تکان‌دهنده اسنودن قرار گرفته‌اند٬ در حالی که به اعتقاد او این ناشی از فهم نادرست یافته‌های این پیمایش است. 

به گفته او بر اساس این پژوهش ۶۴ درصد از کاربران گفته‌اند که امسال نسبت به سال گذشته نگرانی‌های بیشتری پیرامون حریم خصوصی خود در دنیای دیجیتال دارند و برای حاکمیت اینترنت ۵۷ درصد کاربران از رویکرد مشارکتی که حاصل تصمیم‌سازی گروهی متشکل از متخصصان٬ فعالان نهادهای مدنی٬ کمپانی‌های تکنولوژیک٬ بخش خصوصی و دولت‌ها است، حمایت کرده‌اند. 

بنابر اظهارات بروس اشنایر ۵۴ درصد کاربران گفته‌اند که به نهادی بین‌المللی متشکل از مهندسان و متخصصان تکنولوژی برای ذخیره‌سازی داده‌های خود اعتماد می‌کنند اما تنها ۳۶ درصد آن‌ها گفته‌اند که به حاکمیت آمریکا بر اینترنت اعتماد خواهند داشت و ۷۲ درصد کاربرانی که در این پژوهش شرکت کرده‌اند، خواهان آن هستند که اطلاعات خصوصی آن‌ها روی سرورهایی که در کشور خودشان مستقر است، ذخیره شوند. ۸۳ درصد کاربران هم گفته‌اند که دسترسی ارزان‌قیمت به اینترنت باید جزو حقوق اساسی بشر محسوب شود. 

به اعتقاد بروس اشنایدر مجموع این یافته‌ها نشان‌هنده این است که ادوارد اسنودن اثری عظیم بر افکار عمومی جهان داشته و اگرچه درست است که بیشتر کسانی که گفته‌اند گام‌هایی برای تامین امنیت و حراست از حریم خصوصی خود برداشته‌اند٬ ممکن است واقعا اقدام موثری علیه جاسوسی دولتی نکرده باشند و این هم درست است که شاید برخی از آن‌ها هیچ اقدامی نکرده باشند و فقط این فکر را در سر پرورانده باشند یا دوست داشتند که قادر به انجام چنین کاری بودند اما همین که نزدیک به ۷۵۰ میلیون نفر به اندازه کافی با اطلاعاتی که از افشاگری‌ها کسب کرده‌اند، نگران حریم خصوصی خود شده‌اند٬ خود نشان از یک تاثیر و تحول شگرف در جهان دارد.

کد مطلب : 8828
https://aftana.ir/vdch.in6t23n66ftd2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی